Antislip hoezen voor schoenen: hoezen versus snowsteps

antislip hoezenVorig jaar kocht ik bij de Marskramer antislip hoezen van microvezel. Ik ben namelijk dol op mijn Uggs, maar bij glad weer en sneeuw bieden ze helaas weinig houvast.

Antslip hoezen: alles blijft er aan kleven!

De antisliphoezen van de Marskramer lijken veel op die plastic hoesjes die je in zwembaden om je schoenen moet doen. Ze zijn grijs, en pasten makkelijk om mijn Uggs heen. Toch vond ik ze maar een matig succes. Want echt alles wat op straat lag bleef aan die hoezen kleven, en dat was nogal wat. Kleine takjes, blaadjes, kleine steentjes, grint. En het was niet gemakkelijk om al die zooi er weer af te krijgen. Eerlijk gezegd hebben ze na de eerste poging bijna een jaar lang rondgezworven in onze berging.

In de sneeuw wegen microvezel hoezen al gauw kilo's zwaarder!

Tot in november het weer plotseling omsloeg overal sneeuw lag. Ik wilde toch hardlopend de jongste twee naar school brengen, en daarom besloot ik de hoezen om mijn hárdloopschoenen te doen. Dan kon ik mooi rennen, zonder angst om uit te glijden en te vallen. Maar nu deed zich een nieuwe complicatie voor: sneeuw is nat, en al snel waren mijn microvezel antisliphoezen helemaal doorweekt. Het voelde alsof ze per voet wel 10 kilo wogen door al het water dat ze hadden opgezogen.

Antislip Protectors in actie onder mijn uggs

antislip schoenenEen alternatief voor antislip hoezen zijn de zogenaamde Antislip Protectors. : dat zijn een soort elastieken zolen, die je onder je schoen bevestigt. Er zitten 'studs' op de onderkant, en die voorkomen dat je uitglijdt. Extra voordeel is dat deze minder opvallen. Want charmant zijn die antisliphoezen niet bepaald. (Zie foto linksboven)

Hier onder zie je de Antslip Protectors bevestigt aan mijn Uggs. In de sneeuw doen ze heel goed in hun werk, maar toen ik er mee boodschappen deed en door de supermarkt liep, waren de 'studs' irritant aanwezig. Ze maakten een klikkend geluid, en gaven me het gevoel dat ik zou uitglijden. Eigenlijk moet je ze binnen dus van je schoenen afhalen, maar dat vond ik teveel gedoe...

Conclusie

De antisliphoezen voor schoenen van de Marskramer klinken in theorie uitstekend, maar ik heb nog niet de juiste praktijksituatie gevonden waarin ik er wat aan had. Ofwel ze pikten alle straatvuil op, ofwel ze zogen zich vol water.

Daarom vind ik dat de zogenaamde Antislip Protectors/Snowsteps beter werken bij gladheid: ze geven een veilig gevoel en je glijdt niet meer weg.

Hoe gaan jullie met de gladheid om? Heb je speciale schoenen met een profielzool, snowboots, of gebruik je ook antislip materiaal? 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

12 reacties

 1. Ik heb net 8 km gewandeld, en op plekken waar geen sneeuw lag moest ik steeds mijn 'snowsteps' af doen, omdat ze op gewoon asfalt voelen alsof je een steen onder je schoen hebt. Dat is elke keer best een gedoe. Dat probleem heb je met postbodelastieken natuurlijk niet!

 2. Ik heb ook zo'n soort antislip protectors. Ik heb alleen onder de zool van de schoen meer profiel en daar 4 spikes zitten. 6 in totaal.
  Ik loop er nu steeds op als ik met mijn man de hond uitlaat. Buiten de sneeuw is het inderdaad vervelend door het geklik. Het zijn een soort spikes en die kunnen ook niet tegen verharde ondergrond.
  Ik ben er wel blij mee moet ik zeggen.

 3. O ja en we hebben snowsteps voor de hele familie, voor onder de gewone schoenen. Die hebben de kinderen vorig jaar een paar keer aangehad, maar tot dusver is het hier helemaal schoon op de straten.
  Tip van mijn bejaarde moeder: mijn moeder heeft een paar oude schoenen standaard uitgerust met snowsteps. ze hoeft dan niet te friemelen en het hindert voor het leer ook niet als er wat sneeuw tussen blijft zitten. Komt ze op bezoek, neemt ze de nette schoenen gewoon mee.

 4. een collega van mij heeft volgens haar de ultime antislip oplossing geleend van haar postbode , een paar van grote elastieken om haar schoenen die postbodes gebruiken om de brieven te bundelen, gratis en het werkt volgens haar zeer goed.

 5. Ik loop in mijn vrije tijd in mijn wandelschoenen, die een prima profiel hebben en daarnaast heerlijk warm zijn. Voor naar mijn werk hangt het er van af hoe slecht de wegen zijn. Ik heb wel eens de nette schoenen meegenomen en op kantoor aan gedaan (de schoenen die je meeneemt worden dan wel erg koud onderweg. een knijpkruikje brengt uitkomst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *