Game-muis van de Action voor 5 euro: product review

game-muis

Mijn 13-jarige zoon Ot kocht voor 5,- een zogenaamde game-muis bij de Action.


Zoals de naam al zegt, is deze muis bij uitstek geschikt om spelletjes op de computer mee te spelen. En dat is omdat er zoveel knopjes op zitten. 


Daardoor heeft hij meer mogelijkheden dan de gemiddelde muis. Mijn zoon was helemaal in zijn nopjes, want een dergelijke game-muis schijnt normaal al gauw 40,- te kosten.

Deze review schrijf ik in samenwerking met mijn zoon Ot (13) en mijn zoon Jan (17)! Want zelf heb ik geen kaas gegeten van game-muizen. (Vat je 'm? Muizen en kaas?)

Game-muis van de Action: product omschrijving

De game-muis van de Action is van het merk Maxxer. In de verpakking zit een gebruiksaanwijzing. Hij heeft 7 onderdelen.

 • Linker muisknop
 • Rechter muisknop
 • Scroll wieltje
 • 2 knopjes onder het scroll wieltje
 • Links nog twee knopjes

De game-muis van de Action is niet draadloos. Volgens mijn 17-jarige zoon is dit gunstig, want dit zorgt volgens hem voor betere connectiviteit. Bij een draadloze muis is het risico groter dat hij de verbinding met de computer kwijt raakt.

gaming mouse
De doos is geopend!
game-muis
Zo ziet de game-muis er uit

gaming muis
Het licht schijnt te fel te zijn

Beoordeling

De game-muis van de Action bevalt Ot goed. Je kunt er goed spelletjes mee spelen.

Wel vindt hij de draad van de game-muis te lang, en dat de game-muis teveel licht geeft. Bovendien zit er geen software bij om de mogelijkheden van de knopjes te configureren. Blijkbaar kun je bij duurdere muizen aangeven wat welk knopje doet.

N.B. de game-muis van de Action is alleen geschikt voor rechtshandigen. Er zijn ook symmetrische muizen die voor zowel links- als rechtshandigen geschikt zijn.

Vergelijking met game-muis van 40,-

Mijn 17-jarige zoon Jan heeft een game-muis van 40,- van het merk Logitech.
Deze heeft naast de knopjes die de game-muis van 5 euro heeft, nog twee extra knopjes aan de rechterkant. En er zat software bij om de knopjes te configureren. Bovendien ligt hij fijner in de hand zeggen mijn beide zonen.

Advies van iemand die weet waar hij het over heeft

In onderstaande video vertelt een expert je waar je op moet letten als je een gaming mouse koopt!

 


Conclusie

Mijn dertienjarige zoon is dik tevreden met de game-muis van de Action voor 5 euro. Voor 5 euro is het een prima game-muis. Maar meer moet je er ook niet voor betalen vindt hij. Dan kun je beter voor bijvoorbeeld een Logitech game-muis kiezen.

Dus als je wilt scoren bij je kinderen met een goedkope, maar goede game-muis, dan is de muis van de Action een prima optie.

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Heb jij kinderen die graag spelletjes doen op de computer? Wat voor muis gebruiken zij? Kennen ze de muis van de Action?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

31 reacties

 1. Faggot, gebrui en muiz? Een degelijk toetsenbord kon er zeker niet vanaf?. Kennelijk heb je de muis niet eens uitgeprobeerd. Houd dan je negatieve commentaar voor je.

 2. hij doet het gewoon goed in tegenstelling tot andere dingen van de action
  hij gamet fijn en er is niks mis mee! Beter dan 40 euro moeten betalen voor een 'goeie muis'

 3. Als je geen veeleinsende gebruiker bent is deze muis RUIM voldoende. Noch prefereer ik liever mijn Steelseries Sensei [RAW] Maar ik ben veeleisend computer gebruiker / Photoshop, After Effects, dus ik werk behoorlijk lang en heb een muis nodig met hoge precisie.

  Des niet al te min, deze muis is uitstekend voor kinderen door zijn leuke kleurtjes en een goede ergonomie! Mooie review!

 4. Voor 5 euro een gamemuis? Ik heb een normale 'office mouse (een term voor een muis die heel 'standaard' is. Dus geen knopjes, geen extra dingen, en dat is het. Gewoon 2 knoppen en een scroller). Voor de rest heeft hij verlichting, voor de sier denk ik dan maar. Maar ik denk niet dat je je muis als lampje gebruikt of dat je ernaar kijkt als je gaat gamen. Is een goed lampje dan nogwel geschikt? Ik heb deze muis nog niet geprobeerd. Maar mijn vriend wel. Hij vindt het allemaal wel best maar zegt dat de alternatieve knopjes het niet doen in een game, jammer!

  Voor de rest, goeie review! Ik dacht eraan deze muis te kopen, en waarschijnlijk gá ik hem ook kopen.

  Nog een klein vraagje: Is deze muis alleen geschikt voor laptops of kan hij ook in het USB-gat van een vaste computer met monitor?

 5. Hij kan gewoon in de usb-poort.

  Mijn zoon zegt ook dat de alternatieve knopjes het niet doen in games. Maar volgens hem zijn er programma's op de computer waarmee je ze kunt customizen.

  Hij heeft hem inmiddels een jaar, en is er nog steeds heel blij mee.

 6. Bij sommige games werken sommige knopjes wel. (Bij World of Warcraft bijvoorbeeld werkt alleen de bovenste van de 2 extra knopjes).

  Dit verschilt per game en is soms gunstig, zeker voor een muis van alleen €5!

 7. Zoal laptop als computers hebben een USB-poort en in op de bovenstaande afbeelding kun je ook zien dat dit een USB-poort is.

  De knopjes werken wel in games maar dat verschil. (Per game!).

 8. muis is niet slecht, ook niet echt goed maar geschikt voor gaming. maar ik vind de lichtjes totaal niet fel na een tijdje ben ik er achtergekomen hoe ik heb openmaak en heb het LED lichtje vervangen. (want ja het is toch maar een 5€ muis) en het is nu een veel fellere mooiere kleur leuk om mee te spelen ook. maar nadeel is wel dat het scrolwiel snel breekt. en natuurlijk is dit geen muis om te gebruiken in pro league [xD] maar wel als je nog een basic gaming setup heb dusse ja best wel goed

 9. deze muis vind ik slecht, hij heeft bijna geen opties want je kan de gevoeligheid enzo niet instellen.
  ik heb zelf de steelseries rival en die kan je ook volledig zelf instellen!

 10. Wat een skeere action mouse is dit zeg. Koop voor 250$ gewoon goede game gear
  zoals de razer firefly, razer blackwidow chroma en de logitech g502 proteus core.... Ben je gelijk klaar scheelt je ook weer al die kut opmerkingen over dat je geen geld hebt.

 11. ik vind de RX750 gaming muis de beste die ze hebben voor 5 euro dat ze maar snel weer terug komen dat ik wat kan inslaan heb er nu 2 1 in gebruik en 1 reserve waar ik met de maxtor inmiddels al 2 nieuwe heb moeten kopen de 750 is beter gemaakt en stuk steviger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *