|

Hangstoel van Jysk: mooi maar niet super comfortabel

hangstoel van Jysk

Omdat onze mooie schommelbank diverse stormen niet overleefd had, ging ik op zoek naar alternatieven. 

In eerste instantie keek ik naar een nieuwe schommelbank, maar voor een simpele schommelbank van aluminium, ben je al ruim 130 euro kwijt. En ik had mijn twijfels bij de kwaliteit van zo'n goedkope schommelbank.

Zo kwam ik op het idee om een zogenoemde hangstoel aan ons schommelrek te hangen!

Hieronder een verslag van mijn zoektocht naar een schommelstoel en waar ik hem uiteindelijk vond.

Hangstoel gezocht

Toen ik op zoek ging naar een hangstoel kwam ik er diverse tegen. In eerste instantie wilde ik er eentje kopen bij Xenos, maar die waren dicht. 

Zo kwam ik bij Jysk terecht. 

Ik kom eigenlijk zelden tot nooit bij Jysk, en in mijn beleving is het een soort slap aftreksel van Leenbakker, met matige kwaliteit. Maar houd me ten goede: dat is niet gebaseerd op persoonlijke ervaringen, en simpelweg een vooroordeel.

Hoe dan ook, voor 29,95 kocht ik een hangstoel bij Jysk.

Opgetogen ging ik naar huis, en de hangstoel onmiddellijk in gebruik te nemen!

Hangstoel Jysk: te kort

Maar wie schetst mijn teleurstelling dat de touwen van de schommel veel te kort waren. Ik kon hem weliswaar prima ophangen, maar dan zou ik elke keer dat ik in de hangstoel wilde zitten een laddertje nodig hebben om erin te klimmen.

Achteraf vond ik het ook best dom van mezelf, dat ik de lengte van de touwen van de schommelstoel niet had gecontroleerd.

Hangstoel Jysk: aanvullen met een verlengketting

In eerste instantie overwoog ik om de hangstoel dan maar terug te brengen naar Jysk. Maar omdat ik nog steeds graag een schommelstoel wilde, besloot ik eerst te kijken naar een mogelijke oplossing. Die vond ik op amazon.nl.

Daar kocht ik twee zogenoemde 'verlengkettingen'. 

Verlengketting voor schommel

Om precies te zijn, kocht ik op amazon.nl een:

JJDPARTS Ketting, hanghangstoel ketting opknoping kits met twee karabijnhaken voor hangmat, zandzak, hangstoel indoor outdoor (twee kettingen 60cm | 23")

Deze verlengketting kostte 23,99. En die werkte perfect!

schommelstoel Jysk

Conclusie + tip

Als je een schommelbank of hangstoel wilt kopen die je aan een bestaand schommelrek wilt hangen, let dan goed op de lengte van de touwen! Ik had dat niet gedaan, en kwam daardoor thuis met een schommelstoel die veel te hoog hing.

Dit probleem is op te lossen met een verlengketting, maar dan ben je wel meteen duurder uit.

In totaal was ik uiteindelijk 53,99 kwijt voor een werkende hangstoel.

De stoel staat erg leuk, maar hij is niet super comfortabel. Dat komt door de constructie met de twee ringen. De tweede ring duwt een beetje tegen je hoofd vind ik. Wellicht is dit nog te compenseren met kussens.

Achteraf vraag ik me af of een ander type hangstoel niet fijner zit. Zoals onderstaand model hangstoel:

Praktische informatie


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *