Het perfect gekookte eitje

Voor de één is het perfect gekookte eitje zo hard dat je er iemand mee knock out kunt slaan, voor een ander als het over het hele bord druipt. Maar hoe krijg je het voor elkaar om het perfecte eitje te koken?

De eierwekker

Daarvoor is de eierwekker uitgevonden. Voor mij geven 4 minuten het beste resultaat, gemeten vanaf het moment dat het water kookt. Dan is het ei niet te hard, maar ook niet té zacht, want dat vind ik vies. Het probleem is alleen, dat ik meestal het moment mis waarop het water eindelijk kookt!

Ik begin wel met braaf wachten, en in het pannetje kijken, maar halverwege raak ik meestal afgeleid, en ontdek dan plotseling: 'Oh, het water kookt!' Maar hoe lang, dat is een raadsel. Dit is beslist een nadeel van de klassieke kookwekker.

Wibra: kookei!

Daarom ben ik verrukt van de Wibra eggtimer die ik voor geloof ik 2,99 kocht, en voor Sinterklaas aan mijn man cadeau deed. Dit kookei gooi je gewoon meteen bij het ei in het pannetje, en het verkleurt naarmate het water warmer wordt. Op het kookei staan streepjes die de toestand van het ei vertegenwoordigen. En bij elk streepje staat hoe hard of zacht het ei is. Je kunt kiezen uit: hard, medium of soft.

Zo kun je precies op het juiste moment je ei uit het water vissen. Het werkt echt perfect! Mijn eitje is nu altijd precies goed. En het kost ook nog bijna niks.

10 reacties

 1. Ja, wordt gewaardeerd, maar ook niet altijd. Heb een zeikerd die schreef: Het ontbijt is wel goed, maar die eieren, waarom kan ze daar geen rekening mee houden. Dus toen heb ik besloten om voor de eierwekker te gaan.

  BTW mijn prijzen zijn na de badkamer verbouwing omhoog gegaan.

 2. Ik heb ze het liefst zo hard mogelijk. Ik laat ze minimaal 10 minuten koken. Komt niet zo nauw meer dan 😉 😉 Manlief zou ze liever zachter willen, geloof ik. Die ging het wel even voordoen. Aten we snot... hahahaha...

 3. Ik eet geen eieren, maar kook ze regelmatig. Tegenwoordig in de eierkoker. Hiervoor had ik echt problemen, hoe lang en hoe. Vooral omdat ik ze niet eet. In de eierkoker plaats ik de eieren voordat ik naar bed ga, desgewenst op medium, hard of zacht. Ik heb maar een eierkoker, dus de mensen moeten het wel eens zijn.
  's Morgens druk ik op de knoppen van koffiezetapparaat, steek stekker van de eierkoker in stopcontact en ik doe de oven aan waar de vorige avond de broodjes al in gezet heb.
  Vervolgens snij ik de sinaasappelen en begin die te persen in de grote handperser. Twee per persoon. Afhankelijk van het seizoen is het teveel of net aan.
  De overige ontbijtspullen pak ik uit de koelkast, rangschik alles. Het duurt 15 minuten. Dat is goed om te weten, want alles wordt op de afgesproken tijd geserveerd. Op werkdagen om 7 uur of vroeger, wat gewenst wordt Overige dagen maakt het me niet uit. Ik heb heel lang om kwart voor 6 geserveerd.

  Desgewenst ben ik ook goed in scrambled eggs, whatever.

 4. Wat leuk!!! Een mooi kadootje voor mijn moeder. Als wij, de kinderen, weer eens thuis zijn dan vindt mijn moeder het erg leuk om een lekker ontbijtje te maken. Maar de ene keer is het eitje bij het ontbijt zo ontzettend zacht dat zelfs het eiwit uit de schaal stroomt... En de keer erna is het hele ei knoerthard. Bedankt voor deze tip!

 5. Zelf zet ik het water op terwijl ik de tafel dek en aan het geluid van het water hoor ik of het kookt, prik in elk ei een gaatje en zet de eiwekker op 7 minuten dan heb ik een perfekt eitje.

 6. Oh wat een fijne tip!! Ik heb vorig jaar van sint een eierkoker gekregen maar de eitjes komen er nooit uit zoals wij willen (graag half zacht).
  Wij koken de eitjes dus gewoon weer in een steelpan maar dan vergeten wij inderdaad vaak op te letten wanneer het water kookt. Binnenkort dus naar de wibra en de eierkoker naar de kringloop 😉

  Groetjes Isabelle

 7. He, wat zie ik, zo'n eggtimer heb ik ook.
  Omdat ik van halfzachte eitjes houdt was ik altijd een beetje sip als mijn eitje te zacht of te hard was.Ik heb deze eggtimer nu vijf jaar en sindsdien altijd perfecte eitjes. Ik zou niet meer zonder kunnen.
  Ik vind het ook fijn dat de eggtimer geen stroom verbruikt of onderhoud nodig heeft.
  Leuk dat ze nu bij de Wibra liggen!

  Groet, Creanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *