Klean Kanteen beker mee naar school? Een product review

klean kanteen product review

Dat plastic flesjes niet bevorderlijk zijn voor het milieu, weet denk ik iedereen. Toch zie je er veel mensen mee lopen. En ik moet bekennen, dat mijn oudste dochter Maartje ze ook gebruikt. Bij de Lidl of Aldi koopt ze zo'n sixpack kleine flesjes, die ze dan op school opdrinkt. Mijn andere vier kinderen nemen zo'n klein drinkpakje mee van de Lidl of Aldi.

Klean Kanteen: stoere, solide fles

Maar de mensen van Greenjump verkopen de Klean Kanteen. Ze presenteren deze beker als een goed, en milieuvriendelijk alternatief. De Klean Kanteen is een solide ogende drinkbeker/fles, die je thuis gemakkelijk kunt schoonmaken. En je kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende doppen, waaronder een zuigdop, waardoor hij ook geschikt is voor tijdens het sporten.

Mijn testpanel!

Ik heb de beker laten testen door mijn twee zonen Jan en Ot. Jan nam er ranja in mee naar school, en vond de beker 'fijn'. Hij gaf de beker een 8. Wel zei hij dat de beker piepte als hij er uit dronk, maar dit werd minder naarmate hij meer dronk. Ot nam er melk in mee, en vond de beker geweldig. Hij gaf de beker een 10+.

Wel is het zo dat de Klean Kanteen nu vruchteloos in de la ligt. Dus ik vroeg aan Jan, waarom hij hem niet gebruikt, als hij zo fijn is.

'Een pakje is toch makkelijker,' luidde zijn antwoord.

Míjn eigen ervaringen met de Klean Kanteen fles

Mijn zoons waren dus enthousiast. Nu wilde ik de Klean Kanteen zelf wel eens proberen. Op donderdag fiets ik altijd naar de stad. En nu met die tropische temperaturen kom ik daar vaak heel dorstig aan. Ik besloot de Klean Kanteen te vullen met spa rood en mee te nemen. Ik deed hem in mijn tas.

Klean Kanteen: hele tas nat!

Ik weet niet hoe het kan dat de Klean Kanteen bij mijn kinderen niet lekte... Maar ik kan je vertellen dat mijn hele tas nat was toen ik in de stad aan kwam. Ik snap het niet. Ik heb de beker helemaal zitten nakijken of er ergens een lek zat. En de dop er af gehaald en opnieuw goed vastgedraaid. Maar dat was toch echt allemaal in orde. Dus waarom was mijn tas dan nat?

Ik weet het niet. Maar dat viel me dus vies tegen.

Gebruiksgemak van de Klean Kanteen

Gelukkig snapte ik wel waarom mensen het gebruiksgemak van de Klean Kanteen roemen. Het is heel makkelijk om een slokje te nemen terwijl je fietst. Je trekt het tuitje een beetje omhoog, en je zuigt het drinken er uit als een baby uit de fles.

Klean Kanteen versus Dopper

Een tijdje terug schreef ik een review over de Dopper drinkfles. Als ik de Klean Kanteen vergelijk met de Dopper dan vind ik het formáát van de Klean Kanteen fijner. Hij is wat kleiner, en past daardoor makkelijker in een tas vind ik. Ook is het makkelijker om een slok te nemen uit de Klean Kanteen. Bij de Dopper moet je toch eerst de dop er af draaien.

Verder heb ik het idee dat de Klean Kanteen beter isoleert dan de Dopper fles. Het beetje spa rood dat niet uit de beker was gelekt, was minder lauw geworden tijdens het fietsen dan de spa in de Dopper fles.

Maar ja, de Dopper fles lekte niet! En daardoor wint die het toch van de Klean Kanteen.

Zie ook mijn post over Dopper doppen.

Conclusie over de Klean Kanteen fles

Hoewel mijn kinderen enthousiast waren over de Klean Kanteen kiezen zij toch eerder voor het gemak van een pakje. Mijn eigen ervaring met de Klean Kanteen was helaas minder positief. Mijn tas was helemaal nat geworden. Ik snap nog steeds niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. Zou het kunnen komen door de spa rood???

Wel vond ik het gebruiksgemak van de Klean Kanteen geweldig.

Meer informatie over deze milieuvriendelijke beker?

Deze beker is te bestellen bij webwinkel Greenjump.nl, en kost 18,99

En jij?

Met zijn prijs van 16,95 is de beker een stuk duurder dan bijvoorbeeld een beker van het merk Mepal. Wat vind je van de prijs?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

28 reacties

 1. Geweldige bekers! Maar dan wel met de loop cap want die lekt absoluut niet. De sport cap wel.
  Ze zijn inderdaad prijzig. Goede tip: als je er minstens twee in Amerika bij Kleen Kanteen bestelt, is het goedkoper dan in NL bestellen - zelfs inclusief de verzendkosten van de VS naar NL. En...er zijn daar nog meer leuke kleurtjes om uit te kiezen als je dat belangrijk vindt.

 2. Hallo,

  Mijn zoontje neemt een plastic beker met cars mee naar school. Mijn dochter heeft een wegwerpflesje die we keer op keer opnieuw gebruiken.
  Ik vind die beker met zijn 16,95 ook aardig aan de prijs vooral als hij in de kast blijft staan.

 3. Ik ken ze helemaal niet, maar ziet er wel heel veelbelovend uit. Jaël krijgt op school schoolmelk bij het brood eten, maar bij het fruit een pakje, want bekers vind ik zo'n gedoe, met groot risico op lekken. Ik denk dat zij hier wel heel blij van zou worden. Ik onthoud t voor S'klaas, leuk cadeau, dank je wel!

 4. Wij hebben er allemaal één 😀

  Mijn dochter heeft die van 350ml met een normale dop. Voordeel is dat die écht niet lekt (die sportdop op den duur wel, klean kanteen garandeert daar ook niet van dat hij niet lekt) en nadeel is dat ze die nog niet zelf open krijgt.

  Maar al met al heerlijke dingen.. vooral als hij per ongeluk eens in de tas is blijven zitten op vrijdag.. een plastic fles zou dan vreselijk vies worden (en krijg je ook nooit meer echt schoon) - de klean kanteen is altijd binnen 2 minuten 'klean' 😉

 5. Hier drinken de basisschool kinderen ranja uit een kindercolaflesje. 1x een six-pack kindercola kopen en je hebt maandenlang flesjes voor de ranja.
  Helaas willen ze dat naar de middelbare school niet meer mee. Dan gaan er pakjes mee.
  Ingrid

 6. Onze jongste zit op de basisschool en als ze dorst heeft drinkt ze water uit de kraan.
  De oudste, voortgezet onderwijs, heeft een plastic flesje wat elke dag opnieuw gevuld wordt. Elke vakantie, dus na zo'n 8 weken gebruikt, wordt die ritueel in de kliko gegooid.

 7. Mijn 2 dochters nemen een pakje drinken en een beker mee naar school. zo'n beker van mepal met een draaidop. Gaat heel goed, we hebben nog geen klachten gehad.
  Ik vind de beker hierboven meer op een thermosfles lijken en ook duur. Zou m niet snel kopen.

  fijn weekend!

 8. Ik vind hem vrij prijzig, dus ik denk niet dat ik hem zou kopen. Ik heb voor de tweeling drinkbekers van 1 euro bij de blokker. Daar doen ze al jaren mee, en als ze gaan lekker gooi ik ze weg en koop een nieuwe. De oudste kopen wel eens flesje frisdrank op school, die flesjes worden dan nog een tijdje gebruikt om limonade mee naar school te nemen.

 9. Onze zoon neemt een plastic flesje met water of aanmaaklimonade mee naar school en 1 keer in de week mag hij een pakje met een rietje mee.

  Groetjes Isabelle

 10. Hallo,
  Hier gebruiken we ook de drinkbekers van SIGG, verkrijgbaar bij beversport en andere outdoor-zaken. Ik denk dat het het broertje of zusje is van Kleen Kanteen. Lekken ook niet en voor kleinere kinderen hebben ze ook leuke opdrukken. Mijn zoon heeft er een met een leeuw, olifant en giraffe erop en mijn dochter heeft er een met een fee. Ideaal voor lange afstanden in de auto, maar ook voor naar de speeltuin. Geen dure pakjes etc. meer en geen wegwerprommel.

 11. Wij geven ook drinkbekers mee naar school - dit merk ken ik niet - mijn vondst was de drinkbekers van SIGG - die hebben ook nog nooit gelekt, dus voorlopig blijven we bij onze keuze 😉

 12. Hij lijkt mij zo onhandig groot. Het is trouwens wel apart dat kinderen tegenwoordig allemaal drinken meenemen naar school. Toen wij op de lagere school zaten nam je een appel mee en dat was het en als je dorst had een slokje uit de kraan. Maar ja tijden veranderen he.

 13. Wij hadden altijd lekkende bekers. 😀
  Klinkt wel goed deze. Mijn vriend neemt altijd een grote bidon mee naar zijn werk waar hij 0.75 liter water in kan stoppen.

 14. Als je het ventieltje met je vinger een beetje indrukt tijdens het drinken, piept hij niet. 🙂

  Nadeel: als het ventieltje in de tas ingedrukt wordt (en de fles ligt op zijn kant) kan hij wel wat drupjes lekken.

 15. Ik vind 'm wel prijzig maar als ie niet lekt en makkelijk schoon te maken is zou ik er wel eentje willen. Ik gebruik altijd op mijn werk een plastic flesje die ik na een paar weken vervang. De oude gaat dan in de plastic recycle tas.

 16. Ik moet zeggen dat ik nog steeds plastic flessen gebruik. En natuurlijk met prinsessen erop voor mijn dochter, maar in meerdere blogs heb ik al gelezen dat mensen overstappen op rvs en het lijkt mij ook een goed idee. Nou maar hopen dat mijn 4-jarige het ook zit zitten 😉

  Bedankt voor de tip en de link,

  Natasja

 17. De thermos versie voor koude melk in de zomer met inderdaad de loop cap is hier wel een succes en lekvrij.
  Onze kleuter van 5 kan hem goed zelf openkrijgen. Bij onze basisschool is er geen schoolmelk mogelijk en ik vond lauwe melk een beetje sneu. Deze variant is nog een graadje duurder alleen 😉
  De Mepalbekers sneuvelen ongeveer na 3 maanden dus uiteindelijk ook prijzig en niet duurzaam, als je er 2 per dag nodig hebt en dan ieder jaar steeds 2 a 3 nieuwe moet kopen.

 18. Zelf ben ik een Contigo Autoseal, waar ik erg tevreden over ben. Bij de beschrijving stond dat je er geen drinken met koolzuur in kan doen. Ik gebruik hem altijd gewoon met water, dat is het meest dorstlessend vind ik zelf.

 19. Mijn eerste gedachte was dat het door het koolzuur komt dat de fles bij jouw lekte en bij je kinderen niet.
  Zoonlief had een Sigg drinkfles met wilde dieren erop. Maar nvanaf groep 4 niet stoer meer, dus nu M.epal drinkbekers en moet zeggen dat die ook nog steeds niet lekken ondanks de vele negatieve verhalen die ik hier over gehoord had. Vandaar dat ik ook de S.igg voor zijn verjaardag had gevraagd toen hij 4 werd. Vrij duur maar in het budget dus een leuk nuttig cadeau.

  groetjes
  Janneke

 20. Ik gebruik hem zelf niet, maar mijn man en oudste zoon wel en die zijn er heel tevreden over. Mijn man heeft deze fles vaak mee gehad in de auto toen hij nog ver moest rijden naar zijn werk. De fles stond toen rechtop.
  Oudste zoon doet aan wielrennen en vindt dit een erg prettige bidon.

 21. ikzelf gebruik de thermosbeker van bodum , voor zowel koud als warme dranken vindt ik hem heel fijn.
  mijn zoon gebruikte net als iemand hierboven verlelde een plastic flesje wat gevuld werd en elke vakantie werd vervangen.

 22. In zulke flessen kun je geen koolzuur doen, onderweg gaat het schudden en door de druk loopt of spuit het er uit. Hier gebruiken we al jaren rvs flessen van One green bottle, lijkt hier erg op. Eenmalig een rvs fles lijkt mij toch veel goedkoper dan elke dag een pakje of plastic flesje kopen en ook beter voor de afvalberg. Onze flessen gaan nu hun 3e school jaar in. Komt nog bij dat er zich een hoop bacteriën ophopen in de vaker gebruikte plastic flessen en ik vindt ze stinken na verloop van tijd.
  Olga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *