Kruimeldief: review van de Black&Decker dustbuster

kruimeldief

Hier op het platteland hebben we relatief meer last van vliegjes en dergelijk gespuis dan in de stad. Vooral in de vensterbank liggen nog wel eens van die hele kleine vliegjes. Zo kwam ik op het idee dat een kruimeldief toch wel erg handig zou zijn. Gewoon om daarmee, dagelijks even die vieze vliegjes te verwijderen.

Maar wélke kruimeldief?

Ik ging op zoek naar reviews en testen om te bepalen welke kruimeldief ik het beste kon kopen. Maar dat viel vies tegen! Er zijn maar weinig product reviews die over de kruimeldief gaan. De meeste informatie vond ik nog op kieskeurig.nl. Op basis van de kruimeldief reviews op Kieskeurig koos ik voor de kruimeldief Black&Decker Dustbuster. (BED DV 7210N-QW).

Kruimeldief Black&Decker Dustbuster: wat kan die?

  • Deze kruimeldief kan 10 minuten zuigen.
  • Hij kan alleen droog zuigen.
  • Hij kan 610 ml stof opzuigen. Daarna zit hij vol.
  • De filters moeten om de 6 a 9 maanden vervangen worden.
  • Er zit een borstelhulpstuk bij voor meubilair en trappen.
  • Als je de borstel er af haalt is de zuiger spleetvormig zodat je ook in smalle kieren kunt komen.
  • Hij is doorzichtig zodat je goed kunt zien welke viezigheid je allemaal hebt opgezogen.
kruimeldief black&decker
Zo kwam de kruimeldief uit de doos

Kruimeldief in de praktijk

Het eerste wat ik dacht toen ik de kruimeldief uit de doos pakte was: ‘Wat is tie groot!’ Ik heb nagemeten en de totale lengte is zo’n 48 cm. Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik hem eerst 48 uur opladen, dus dat heb ik braaf gedaan.

kruimeldief dustbuster
De kruimeldief staat te laden

Daarna kon ik hem gebruiken.

Hij doet het gelukkig goed. Wel vond mijn oudste dochter dat hij veel lawaai maakte. En zelf vond ik hem al vrij snel zwaar worden! Ik had pas twee vensterbanken gezogen toen ik al een lamme hand kreeg. Deze kruimeldief vereist wel wat kracht en spieren vind ik.

Gebruiksaanwijzing van de kruimeldief

De gebruiksaanwijzing van de kruimeldief vind ik drie keer niks! Soms lijkt het wel alsof ze gebruiksaanwijzingen expres zo onduidelijk mogelijk maken. Zo staat er op de vóórkant van de handleiding een foto van de kruimeldief met de verschillende onderdelen. Maar de Nederlandse uitleg zit ergens halverwege het boekje. Je ziet dus voortdurend om te bladeren.

Conclusie over de kruimeldief van Black&Decker

De kruimeldief doet waar ik hem voor kocht. Hij zuigt onze vensterbanken netjes schoon, en ik kan makkelijk kruimels en dode vliegen wegwerken. Wel vind ik hem vrij zwaar. Hij kan blijkbaar 10 minuten zuigen voordat de accu leeg is, maar volgens mij houdt mijn hand het niet zo lang vol!

Praktische informatie

De  Black & Decker DV7210N – Kruimeldief is voor 65,- te koop bij bol.com.

Ik kocht hem bij internetshop.nl voor 50 euro.

Maar ze maakten hun belofte van levering binnen 24 uur niet waar. Ik bestelde op vrijdag en kreeg de kruimeldief pas op dinsdag! Ook al lag dit waarschijnlijk meer aan TNT, toch was het vervelend.

Op de website van Black&Decker vind je meer informatie over deze kruimeldief.

4 reacties

  1. Ik heb hem ook (gekregen van mijn moeder) en ik ben er ook wel tevreden over.Ik heb het idee dat de accu het wel iets langer dan 10 min doet( ooit eens in de auto gevallen opengescheurde zak rijst op willen kruimeldieven). Maar in huis zou ik voor langer werk dan slechts wat kruimeltjes liever de echte stofzuiger nemen. Jij niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *