Kunert Chinchillan 20: product review

kunert chinchillan 20

Toen Linda van Pantyfashion mij mailde met de vraag of ik een panty wilde bespreken, stond ik eigenlijk niet zo te trappelen. Ik houd namelijk niet van panty's.

Ik vind ze niet fijn zitten, en ze gaan meestal al kapot als ik er maar naar kijk. Het liefst heb ik gewoon blote benen, en als de temperaturen dat echt niet meer toelaten dan trek ik in vredesnaam maar een thermo-onderbroek of legging aan.

Maar de Kunert Chinchillan van 20 dernier is niet zo maar een panty vertelde Linda: het is een innovatieve panty die een géén ladder garantie heeft. 'Hmpf!' dacht ik. 'Dat zullen we dan wel eens zien.'

Kunert Chinchillan 20

Op de verpakking staat veelbelovend: 'No more runs!' oftewel 'Geen ladders meer!' En dit wordt bevestigd door een plaatje van een ingewikkeld soort knoop, die 'run stop- wordt genoemd. Door deze constructie worden ladders voorkomen.

De panty is gemaakt van 72% polyamide, en 28% elasthan. Een groot pluspunt vind ik dat het kruis van katoen is. De kenmerken op een rijtje:

 • Zachte microfibre,
 • Innovatieve KUNERT runstop.
 • Comfortabele, drukvrije comfort top met platte naden en katoenen inzetkruisje
 • transparante teenzone met platte naden
 • gevormde, niet versterkte hiel.
kunert chinchillan 20

Kunert Chinchillan 20: mijn ervaring

Het duurde even voordat het buiten niet meer zo koud was, dat een panty voldoende was, maar vorige week maandag was het dan toch zo ver. Ik trok een panty aan. Toen ik begon met het ding mijn been op te stropen, dacht ik eerst: 'Die is veels te klein!' maar dat bleek onterecht. Hij paste uitstekend. De maatvoering is dus prima. En toen ik hem eenmaal aan had moest ik eerlijk toegeven: hij zit eigenlijk best goed. Toch bleef ik de hele dag denken: 'Ik heb een panty aan!'

Overigens kreeg ik wel complimenten: mensen vonden de panty mooi. Dat hoor ik zelden over mijn thermo-onderbroek!

Helaas zat er aan het eind van de dag een klein rónd gaatje in de panty op mijn bovenbeen. Geen idee waardoor dat is ontstaan. Ik vermoed dat ik de panty te wild omhoog heb getrokken na een toiletbezoek?! Maar eerlijk is eerlijk: er zat géén ladder in!

Conclusie: Kunert Chinchillan 20 is het aankopen waard

Afgezien van het feit dat ik niet zo'n pantyfan ben, moet  ik zeggen dat voor zover panty's gaan, de Kunert Chinchillan 20 een hele fijne is. Terwijl andere panty's vaak al gaan ladderen als ik ze aantrek, blijft de Kunert Chinchillan 20 keurig intact. Wel zat er dus een gaatje in, maar dat zit zo hoog, dat ik de panty gewoon nog kan dragen.

Wie op zoek is naar een panty die niet bij het minste of geringste gaat ladderen, heeft aan de Kunert Chichillan 20 dus een uitstekende aankoop.

Zie ook Zeeman panty.

Wat draag jij als het te koud is voor blote benen? Een panty? Legging? Thermo-onderbroek? Stay-ups? Kousen met jarretelles?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

13 reacties

 1. Ik heb inderdaad ook nog nooit een complimentje gekregen over mijn thermo ondergoed 😉 Ik draag altijd panty's, thermo kleding of leggings onder mijn broeken, ben een reuze koukleum (raar woord als je het schrijft zeg (-: )
  Mocht het weer wat warmer worden en ik aan 1 panty voldoende heb, zal ik zeker deze eens uit gaan proberen!

 2. Hoi Maggie, ik heb geen problemen met driekwart leggings hoor. Soms draag ik er wel eens eentje onder een lange rok, als het nog net te koud is om blote benen te hebben. Als een soort compromis.

  Wel ben ik geen fan van wítte driekwart leggings onder een jurkje!

 3. Ik ben echt een broekenvrouw. Heb ook nog spataderbenen in combinatie met maatje 38, dus alleen als ik een spataderbehandeling moet ondergaan (1 keer per jaar) komen er (steun)kousen om mijn benen. En zelfs dan heb ik nog moeite om de door de vaatarts voorgeschreven steunkousenperiode vol te houden, krijg een schrale huid en wondjes op de huid van die steunkousen.
  Vroeger moest ik vanwege de geloofsovertuiging van mijn familie nogal eens rokken en jurken aan, en toen al leefde ik op voet van oorlog met panty's. Dat gevoel van 'ik heb een panty aan' wat jij beschrijft ken ik helemaal. Of je benen in een harnas zitten. Ik haatte onderjurken trouwens ook..

 4. Ik draag alleen maar leggings, zomer en winter 🙂
  En als het heel koud is, twee leggings over elkaar. Of een legging met daarover een lange broek.
  En als het heel warm is, te warm voor een rok met een legging, een korte broek. Maar goed, ik weet dat jij driekwartleggings niet mooi vindt, dus laat maar 😉

 5. Ik heb een grote maat en ook nog eens hele lange benen waardoor ik altijd twee maten groter moet kopen dan mijn confectiemaat.
  En die zijn bijna niet te krijgen en niet te betalen.

  Leggings in mijn maat zijn vrijwel altijd te kort.
  Ik kocht er één die wel goeed was en bleef bij Hans textiel op de laatste dag dat die open was en heb dus spijt als haren op mijn hoofd dat ik toen niet meer meegenomen heb.
  Want daarna ben ik die lange nergens meer tegen gekomen.

  Ik draag dus swinters helaas zelden een jurk, maar als ik een panty draag, dan trek ik daaroverheen een wielrenbroekje aan, dan zakt de boel niet af.
  Sloggy met pijpjes werkt net zo goed, maar die hebben mijn maat niet

 6. Het ligt eraan, op volgorde van warmte: niets - panty - dikke panty - maillot - legging - broek. Stay-ups heb ik ook, maar die draag ik niet zo vaak, omdat die heel vaak naar beneden zakken óf ik bij het optrekken de rand van de panty trek. Zonde, want het zijn best dure dingen.

 7. Draag ook die stay-up gevallen altijd met een jarretelgordel, bij mij zakken ze ook altijd naar beneden. Best genant als je je kousen omhoog moet gaan staan hijsen en publique 🙂

 8. Fijn dat de review behulpzaam is Valhalla! Ik draag wel eens van die stay-up kousen van de Hema van 70 denier, maar die zakken steeds maar af!

  Net als jij trek ik panty's bijna meteen kapot, maar dat was bij deze dus warempel niet het geval!

 9. Kijk, dat is nu eens een handige review, ik trek panty's bijna altijd de eerste minuut al kapot en anders zorgen kinderen of katten er wel voor dat ie aan het einde van de dag de kliko in kan.

  Van het merk Cette heb ik wel heel fijne kousen die gek genoeg veel langer heel blijven dan de gemiddelde panty. Maar ja, kousen zijn weer niet practisch voor overdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *