Muggengordijn van de Xenos voor 2 personen

Hier op het platteland hebben we behoorlijk last van muggen! Afgelopen zomer heb ik er heel wat doodgemept, met als resultaat allemaal vieze vlekken op de muren. Want midden in de nacht wilde ik maar één ding: slapen. Dus niet schoonmaken.

Muggengordijn van de Xenos

Dus kocht ik dit jaar alvast een muggengordijn bij de Xenos. Ze hebben daar twee maten muggengordijn: 1-persoons, en ‘ook geschikt voor 2-persoons’. Ik betaalde 8,95 voor het muggengordijn. Overigens heet een muggengordijn bij de Xenos ‘klamboe’.

Xenos muggengordijn voor 2 personen is te klein

Maar het muggengordijn van de Xenos dat officieel ook geschikt is voor 2-persoons bedden is eigenlijk te klein. En wij hebben beslist geen bijzonder groot bed. Je krijgt het op zich wel om het bed heen, maar dan kiert het steeds open. En als je ’s nachts naar de wc moet, ben je daarna eerst 10 minuten bezig om het weer goed om het bed heen te schikken.

muggennet xenos
Muggennet Xenos. Het hangt, maar daar is alles mee gezegd.

De enige manier waarop het toch nog een beetje helpt tegen muggen, is als maar 1 persoon het gebruikt. En dan moet je niet proberen het gordijn netjes om je bed heen te draperen. Het beste is om het gewoon maar een beetje om je slaapplek te hangen. Zie onderstaande foto.

muggengordijn roze
Zo werkt het nog het beste…

Kwaliteit muggengordijn Xenos is erg matig

De kwaliteit is ook niet om over naar huis te schrijven. Er zit nu al een gat in, waar een mug zo doorheen kan.

roze muggengordijn
Groot gat

Conclusie over het muggengordijn van de Xenos 

Voor een 1-persoons bed zou ik het 2-persoons muggengordijn aanraden. Ik denk dat het voor een 1-persoonsbed wel goed functioneert.

Maar voor een 2-persoons bed is het echt veel te klein.

8 reacties

 1. Hihi ik moest erg lachen om jouw woorden: het hangt maar daar is alles mee gezegd 😀

  Ik krijg het altijd al benauwd als ik zo'n ding zie. Ik ben een erge draaikont in bed en ben dan ook bang om erin verstrikt te raken als ik slaap.
  Ik haat muggen maar ik heb liever een hor in het raam om te voorkomen dat ze binnen komen. Dan houd je de muren ook schoon 😉

 2. Wij hadden vroeger thuis ook een klamboe toen we nog jong waren.We hadden wel aan het hoofd en voeteneind een hoepel bij eht matras ingestoken zodat we meer beweegruimte hadden,en wasknijpers op de opening want er mocht eens een vlieg tussen door vliegen ;). Waar ik nu woon zijn een stuk minder vliegen dus gebruik ik geen klamboe meer maar volgens mij werd dat ook eens tuk lastige om op te hangen, ik heb nu een hoogslaper.

 3. Ik heb al meer dan 25 jaar een tweepersoons klamboe van Ikea, zo ruim en sterk maken ze die al lang niet meer, al dragen ze nog steeds dezelfde naam. Vorig jaar had ik voor het eerst een klein gaatje, dat makkelijk met een rijgdraadje te repareren was. Wat handig is bij een klamboe is een bed met een hoog hoofd -en voeteneinde, dan is het beslist niet benauwd.
  MP

 4. Ik voel met je mee, Nicole. Wij hebben ook jarenlang aangemodderd met goedkope klamboes, die veel te krap waren of waar de muggen dwars doorheen staken, zodat we zelfs twee klamboes over elkaar ophingen.
  Maar sinds vorig jaar hebben we echt een goede, wat duurdere klamboe gekocht bij een gespecialiseerde webshop, en dat is een verademing!
  Hadden we veel eerder moeten doen!

  groetjes,
  Liesbeth

 5. Hoi Liesbeth, goed om dit te lezen. Een duurdere klamboe is dus wel de moeite waard. Bij de Xenos hebben ze nu ook een vierkante klambo van 20 euro. Maar ik weet niet of die al echt beter is.

  Waar kocht jij die van jou, en wat kostte die?

 6. Wij kochten de klamboe online, bij de 'klamboewinkel'. Het model heet Canopy XL tweedeurs en kost 54 euro. Wij hebben voor dit model gekozen omdat het maar één ophangpunt heeft en toch redelijk vierkant is (wij zijn helemaal niet handig namelijk. Dus één haakje ophangen is nog wel te doen, maar vier! ). Ik zou in ieder geval iets vierkants kiezen, waardoor het gordijn recht naar beneden hangt. Ik weet niet of die van de Xenos goed is. Ligt aan de afmetingen. Maar mijn ervaring is vaak (niet altijd hoor): goedkoop is duurkoop.
  Succes ermee.

  Groetjes, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *