Pimp je deur

pimpjedeur.nl
Is het een boekenkast? Of een deur?!

Het huis waar we wonen werd door mijn opa en oma in 1935 gebouwd. Maar in de jaren zeventig werd het verbouwd.

Het deel waar wij wonen is gelukkig grotendeels in de oorspronkelijke stijl gebleven. Maar als je bij ons binnenkomt, dan zie je aan het eind van de gang twee deuren die zo uit de seventies zijn weggelopen… En ik wenste dat ze ons huis zouden uit lopen.

Pimpjedeur.nl

Met die deuren wilde ik dus 'iets'. Maar ja, wat dan? Ik overwoog ze te verven, of te behangen. Maar omdat ik echt helemaal niet handig ben, kwam het er maar niet van.

Toen kwam ik Pimpjedeur.nl tegen! Op hun website kun je een deurposter of deursticker bestellen. Zonder al teveel moeite, geef je je deur een instant nieuwe look! Ze zijn nog waterbestendig ook.

En ik mocht er eentje testen!

Deursticker vs. deurposter

Voor platte deuren kun je een deursticker gebruiken. Door de speciale achterkant kun je eventuele luchtbellen er makkelijk uit strijken. Voor deuren met reliëf gebruik je een deurposter. Dat is een verstevigde, gelamineerde papieren poster. Die is iets goedkoper.

Afbeelding kiezen of eigen afbeelding uploaden

Je kunt een kiezen uit de galerij van Pimpjedeur.nl, of je eigen afbeelding uploaden. Ik viel meteen voor de poster van een skelet op de wc, en een poster van een mooie boekenkast. De deursticker met de afbeelding van de boekenkast won. Die past het beste bij ons huis.  De deurposters en deurstickers worden op maat gemaakt, dus ik moest de maten van onze deur opgeven.

Verpakking en levering

De levertijd van een deursticker of deurposter is 5 tot 8 dagen. Ik kreeg de poster inderdaad na 5 dagen thuis bezorgd. Hij zat in een langwerpige doos, en was veilig verpakt in van dat leuke bubbelplastic. Dat je zo lekker kunt laten knappen.

Gebruiksaanwijzing: eenvoudig en duidelijk!

Ik was aangenaam verrast door de eenvoudige gebruiksaanwijzing. Gelukkig niet zo'n vervelend boekje in 20 talen, dat je helemaal moet doorwerken. De gebruiksaanwijzing was gewoon een fotocollage. Met behulp van 6 foto's zie je wat je moet doen. Geweldig!

De montage van de deursticker

Stap 1 kon ik heel goed: de deur afnemen met een nat doekje.

Maar daarna werd het al moeilijker. Want ik moest de deurklink er afschroeven. En zo gauw ergens gereedschap aan te pas komt, word ik altijd een beetje zenuwachtig. Zelfs mijn leraar handvaardigheid zei dat het wel leek alsof het boze rustte op al mijn werkjes. Ik vond gelukkig snel een schroevendraaier, en draaide de schroeven er vlotjes uit. Maar vervolgens zat de deurklink nog steeds muurvast. En ik durfde er niet nog meer schroeven uit te draaien.

In overleg met mijn dochter en een vriendinnetje van haar, besloten we de klink er dan maar gewoon 'uit te knippen'. Zie ook de foto's hier onder. En dat werkte ook uitstekend.

Toen was het grote moment daar: we gingen hem opplakken! Een deursticker opplakken kun je het beste met twee personen doen. Dit zeggen ze ook bij pimpjedeur.nl. We begonnen bovenaan, en werkten langzaam naar beneden. Vanuit het midden streken we steeds de luchtbubbels weg. Doordat we de klink er niet af hadden, was het halverwege even iets lastiger, maar ook daar lukte het uiteindelijk prima.

Het resultaat is echt prachtig. Iedereen die binnenkomt slaat steil achterover van het effect. En ook al weet ik dat de badkamer er nog is, elke keer als ik langsloop denk ik toch even: 'Waar is de badkamer?!' Want het lijkt echt net of er een boekenkast staat.

Conclusie: een aanrader!

Ik vind de deurstickers en deurposters van Pimpjedeur.nl een geweldige uitvinding. Je kunt er op een heel eenvoudige manier je deur een complete make-over mee geven. En het is echt niet moeilijk. Zelfs als je helemaal niet handig bent, kun je dit. Een echte aanrader dus.

Praktische informatie

 • De deurstickers/deurposters worden op maat gemaakt
 • Ze zijn er ook voor koelkastdeuren, kastdeuren of zelfs garagedeuren
 • Levertijd is 5 tot 8 dagen. Spoedbestelling binnen 3 dagen
 • Prijzen variëren van 23 euro voor een deurposter van 1m2, tot 77 euro voor een deurposter van 3-3,5 m2.
 • Je hoeft er geen ervaren klusser voor te zijn!

Meer informatie vind je op Pimp je deur.

Wat voor soort deuren heb jij in huis?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

34 reacties

 1. Voor een set deurkrukken betaal je zo minimaal € 10,-- en dat heb ik er niet voor over... Voor het toilet "vond" ik er al 1 op straat - nu nog twee deuren te gaan!

 2. Heel mooi geworden zeg! Wij hebben deuren met die vakken zeg maar, dus dat gaat niet.
  Wist je trouwens dat je ook "pimpmykitchen" hebt? Ook errug leuk!

 3. Nee hoor, niets voor mij. Zijn de titels van de boeken te lezen?! In ons huis zitten nog alle originele paneel deuren van 1901, ook de voordeur, hoewel sommige enigszins krom getrokken zijn. Allemaal helder wit geschilderd en met koperen draaiknoppen voorzien. De vorige eigenaars hebben er echter toch behoorlijk wat schade aangericht, want we hebben aluminium ramen die weliswaar niet tochten, maar het aanzien en waarde van het huis behoorlijk doen verminderen. De houten schuiframen terugbrengen zou helaas heel wat kosten, In jouw plaats zou ik rond blijven snuffelen naar oude deuren, een schouw, trapstijlen en ander materiaal dat in een huis van 1935 aanwezig zou zijn geweest. Maar bij de keuken, de badkamer en de verwarming houdt het bij mij toch op.

 4. Ik weet niet of deurkrukken duur zijn? Anders kun je die misschien vrij gemakkelijk vervangen!

  En over dat glaspaneel zou je waarschijnlijk een deurposter kunnen doen.

  N.B. Ik ga voor de rest van mijn leven van deze deursticker genieten!

 5. Een sticker of deurposter als de deur niet glad is verdoezelt inderdaad een boel ongerechtigheden.

  Ik betrapte mezelf er gisteren op dat ik onbewust iets in de 'boekenkast' wilde zetten. Tussen een paar boeken is namelijk nog plek!

 6. Sommige stickers op de site lijken me heel grappig voor in de hal of voor op de toiletdeur in de hal. Wel een geinig grapje. Weet alleen inderdaad niet of ik het heel lang leuk zou vinden.
  Ga het idee in m'n achterhoofd houden. Misschien wel leuk voor de binnenkant van de wc-deur. Die ziet er niet uit en krijgen we denk ik niet meer helemaal opgeknapt met verven.

 7. Wat een idee, maar ik moet er even over nadenken. Ik vind het ook best veel geld, als je er maar kort van geniet...
  Ik heb in de huiskamer een bruine houten deur (vind ik niet heel lelijk), maar met vreselijke "koperen" krullendeurkrukken, en een glaspaneel met gezandstraalde bloemen... Dáár zoek ik dus iets voor.....

 8. Als een huis in de verkoop gaat is de neutrale look perfect, heb ik altijd begrepen. In woon programma's moeten mensen ook altijd persoonlijke dingen weghalen als ze het willen verkopen. Dus jullie deuren zijn wat dat betreft al ideaal.

 9. Je zou ook een foto van een bos kunnen uploaden, zo je eigen rustige deurposten kunnen maken? Balen dat hij de thinnerfles liet vallen. Dat zijn zo van die huishoudelijke ongelukjes die sporen nalaten!

 10. Grappig, maar niks voor mij.
  Ik vind het meer iets voor een kinderkamer, ik zou er ook snel op uitgekeken zijn.
  Wij hebben overal houten deuren, ik stoor mij er niet aan 🙂

 11. ik vind het wel heel leuk.
  In mijn huurhuis mag ik de deuren niet schilderen en dan kan het een uitkomst zijn.
  Maar dan zou ik wel kiezen voor een enkele bloem of een rustig grasje met wolken erboven.
  Die liftdeuren vind ik wel comisch, maar daar ben je vast gauw op uitgekeken

 12. Wel een ludiek idee, maar ik vind de stijl eigenlijk gelijk gebleven.
  In mijn woning zitten voor het grootste gedeelte degelijke jaren '20 paneeldeuren, maar in de seventies totaal verpest door opgetimmerde platen over de panelen heen. Het resultaat ziet eruit zoals bij jou deuren. Het jammere is dat de panelen er niet af kunnen, want alle deuren zijn onder de platen aan de bovenkant ingekort. Er is nog één deur in de oorspronkelijke staat, zo jammer dat men dat ooit helemaal zat was...

 13. Wat ontzettend leuk, zeg. Die van de boekenkast past erg goed in jullie huis. En dat skelet, haha. Die is best eng...ik moet al lachen bij het idee dat ik die op m'n toiletdeur plak aan de binnenkant. En dan de reacties van mensen die bij mij naar het toilet gaan, haha!
  Erg leuke site, dank voor het delen.

 14. Ik vind dit leuk voor even, of voor op een slaapkamer. Ik denk dat ik het heel gauw zat zou zijn. Persoonlijk zou ik zulke deuren mooi schilderen, dan wordt het ook een stuk lichter ( als je een lichte kleur schildert natuurlijk haha). Ben hier in huis juist bezig alle deuren van de bovenverdieping opnieuw te schilderen...
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 15. niet echt mijn ding ,maar wel een oplossing voor beschadigde deuren als je in een huurhuis woont en geen zin hebt om veel geld uit te geven aan nieuwe deuren en afhankelijk van de afbeelding ook leuk in een kinder of tiener kamer

 16. Ik heb gewone simpele deuren en ben daar wel tevreden over. Ik vind de posters wel leuk om te zien en ik vind ze wel een uitkomst voor beschadigde deuren. Stel nou dat je er genoeg van hebt kun je dan zo'n poster er ook weer gemakkelijk afhalen ?
  Groet Thea

 17. Deze 'boekenkast' hoef je in ieder geval niet af te stoffen!! Ik zou mij meer storen aan het mint groene kleurtje op de wanden en van die andere deur. Ik ben niet zo van dat plakwerk, zou de deur dan liever, eventueel wat beschadigd, origineel houden. Maar ja, dat is mijn mening.
  Wij hebben de 'gewone' opdekdeuren.

 18. Wij hebben van die neutrale jaren '80 deuren. We gaan hier ook niets aan doen want het is toch de bedoeling dat het huis tzt in de verkoop gaat.

  Ik vind de posters uit de bloemen en tuinenserie mooi!
  Ik vind die jaren '70 deuren niet eens zo gek. Manlief en ik zijn allebei geboren in de jaren '60 en dus opgegroeid in de jaren '70 en dan heet een jaren '70 interieur wel iets kneuterigs. Echt mooi vind ik het niet, maar het gevoel erbij vinden we allebei dus leuk.
  We noemen de huizen met allemaal hout vaak hobbithuisjes. En dat zie je nog best veel in vrijstaande woningen uit die tijd.

 19. Ik heb mooie paneeldeuren. Op sommige plekken nog de originele, op andere plekken niet, maar ik ben er even goed blij mee. Schilderen vind ik sowieso een behoorlijke upgrade. Ik had qua kleur net zulke deuren als jij, maar nu zijn ze prachtig 9010 (net iets van het witte af) en oogt het allemaal een stuk lichter en ruimer. Ik zou eerder deuren vervangen of schilderen, dan er een sticker overheen plakken, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 20. Wat een grappig idee. Het zou hier ook niet mis staan omdat Joh de thinnerfles liet vallen en er allemaal thinner op een deur kwam wat hele rare vlekken geeft. Alleen ik vind ze allemaal zo schreeuwerig, hou meer van wat rust. wij hebben witte opdek deuren, niks bijzonders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *