Power Delta: oplaadbare vloerveger

power delta
Power Delta

Ik ben altijd in voor huishoudelijke producten die het huishoudelijk werk makkelijker maken! Dus toen ik las dat blogger Silliesullie een zogenaamde Power Delta had gekocht was ik erg benieuwd naar haar ervaringen.

Ik vroeg haar alles wat ik graag weten wilde over de Power Delta!

Hier onder vind je haar ervaringen met de Power Delta.

Wat is een Power Delta?

Het is een elektrische rolveger. Werkend op een oplaadbare accu.

Waarom kocht je de Power Delta?

Ik had hem bij iemand thuis gezien en geprobeerd. Daarna kocht ik de mijne bij Blokker. Voor mijn moeder kocht ik een Power Delta bij Marskramer.

Hoeveel kost de Power Delta?

Bij de Blokker kost de Power Delta 42,50. Bij Marskrame 39,50

Wat waren je verwachtingen?

Ik had hem werkend gezien bij iemand anders thuis. Hij leek me veel handiger dan de kruimeldief-achtigen. Daarom besloot ik meteen: 'Die moet ik ook hebben.' Ik wist dus waar ik aan begon.

Hij doet wat ie moet doen, in mijn optiek.  Maar het is en blijft een hulpmiddel. Ook de draaiende rolborsteldelen moet je natuurlijk toch een keer ontharen. Net zoals je stofzuigermondborstel dat wel eens nodig heeft. Het is niet zo dat ik opeens de hele dag loopt te stralen van ultiem gelukzaligheid.

Maar het is wel gemakkelijk zo af en toe .

N.B. de reclame laat trouwens een dame zien die er een beklede trap mee doet, dat heb ik voor deze review even getest, maar werkt bij mij niet hoor )

Hoe werkt hij?

Rolvegermodel, elektrische borstels zwiepen het vuil al draaiende naar binnen. Hij werkt op een oplaadbare accu.

Wat is het verschil met een stofzuiger?

 • Hij is veel lichter
 • Hij maakt minder lawaai
 • Hij zuigt niet, maar rolveegt
 • Hij is snoerloos te bedienen
 • Hij is veel lichter
 • Je pakt hem gewoon makkelijker.

De kinderen vinden het ook geweldig. Dat is nog een voordeel. Want die doen graag een rondje rolvegeren 🙂 .

Wat is het verschil met een kruimeldief?

De ingang van de Power Delta is veel groter. Ik vind zelf het mondje van kruimeldieven altijd irritant klein. Als ik bijvoorbeeld een omgevallen (planten)pot aarde met weg wil werken. En zoals eerder gezegd zuigt hij dus niet.

Wat is het verschil met een bezem?

Met een bezem heb ik weleens het idee dat ik dan de haren van de huisdieren meer heen en weer verspreid, door de kamer, dan echt opveeg. Met de rolveger zijn de haren echt weg van de vloer.

Waarom een bezem niet fijn is...

 

Wat zijn de voordelen van de Power Delta?

 1. In relatief korte tijd zuig je veel weg
 2. Hij heeft een handige lange steel. Daardoor hoe je niet te bukken.
 3. De driehoekige delta is slank/plat. Daardoor past hij al snel onder banken en kleine tafeltjes
 4. Door de driehoekige vorm kun je goed in hoekjes komen
 5. Aan de voorkant zitten een soort van ronde spinnepootjes. Die zwiepen het vuil naar de roterende zijborstels.
 6. Het vuilreservoir is snel en makkelijk te legen en ook makkelijk onder de kraan te reinigen.

Wat zijn de nadelen?

 1. Het duurt vrij lang voordat hij helemaal is opgeladen en het lampje op groen staat. Maar je kunt evengoed met het ding werken als hij niet helemaal opgeladen is hoor. Maar als ik ergens gelezen heb dat het lampje groen moet worden ehm dan wil ik dat dan ook graag een keertje zien :-).
 2. Oh en mijn man vind dat hij wat goedkoop/licht aanvoelt (plastic achtig).

Vervangt de Power Delta een dweil?

Nee vuile plekken/vlekken krijgt hij natuurlijk niet weg.

Hoe vaak gebruik je hem per week?

Elke dag. Als er na het stofzuigen toch weer pluizen hondenhaar of zand/modderpoten van mensch of dier zijn.

Wat vind je van de naam Power Delta?

Delta is driehoek, dat klopt wel.

Zou je de Power Delta aanraden? Waarom wel of niet?

Ja hoor, sterker nog mijn moeder en nog een blogger (henk50) hebben hem ook gekocht. Omdat hij dus zoveel handiger is dan zo'n kruimeldief met betrekking tot dierenharen en ook wegens de bredere opzuigmond.

Als je de Power Delta een cijfer van 1 op 10 zou moeten geven, wat geef je dan?

Ik geef hem een 7,5

Praktische informatie

De Power Delta is een product van Leifheit. Op de website van Leifheit vind je hun informatie over dit product.

 • Bij Bol.com kun je hem kopen voor 43,49
 • Bij blokker.nl koop je een Power Delta voor 42,50

Filmpje

Hier onder een filmpje met een demonstratie van de Power Delta. Het is in het Duits, maar het is toch goed te volgen.

Leestip


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

6 reacties

 1. Iets dergelijks heb ik ook eens gehad, maar die was altijd net leeg als ik hem wilde gebruiken. Toen kwam ik bij de kringloop een oude tegen, niet oplaadbaar dus, en voor 3 euro heb ik die gekocht en eigenlijk bevalt die heel goed. Ik merk dat ik steeds meer oude dingen zoek en niet weer iets oplaadbaars of op batterijen wil.

 2. Vast heel handig, maar in mijn huis voldoet een swiffer...en als het nodig is klop ik dat doekje uit.
  De swifferstok is zo licht, en veegt zo goed, dat ik niet peins over een ander hipper systeem.

  Groet,Greet

 3. hoe lang moet dat ding nou opladen geen groen lampje en hij doet niks als ik op start duwde nu staat de tweede al 10 uur op te laden nog niks dus als hij niks doet morgen wil ik mijn geld terug ben hem al helemaal zat .

 4. Leana, ik heb hetzelfde probleem. Heb nu de tweede al 5 uur aan de oplader en het lampje is nog steeds rood.
  Ga hem morgen ook terug brengen als hij het nog niet doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *