|

ROBI COMB PRO elektronische luizenkam ervaring

robi comb proEr gaat niets boven het geluid van gefrituurde luis! Al een tijdje lag de elektronische luizenkam, de ROBI COMB PRO, te wachten om getest te worden. Want ik wist dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat de luizen weer toesloegen en ik weer moest luizen bestrijden!

En inderdaad, maandag kwam Ot thuis en verkondigde:

'Mama volgens mij heb ik luizen!'

En hij krabde ter demonstratie eens flink achter zijn oren. Verheugd rende ik naar mijn elektronische luizenkam, en testte hem. Hier volgt mijn product review van de Robi Comb Pro!

De elektronische luizenkam: Robi Comb Pro

De elektronische luizenkam ziet er uit als een bescheiden ladyshave/epilady, en is gemakkelijk te bedienen. Ik deed de bijgeleverde batterij er in, en zette hem aan. Het apparaat heeft drie standen:

 1. Uit
 2. Identificatie: het apparaat zoemt totdat het een luis identificeert
 3. Vernietiging: het apparaat blijft zoemen totdat het een luis identificeert en heeft vernietigd

In de elektronische luizenkam zit een klein compartimentje met daarin een borsteltje, waarmee je de kam kunt schoon borstelen. En in dat kleine borsteltje zit een heus vergrootglas, zodat je je prooi kunt bestuderen.

Je ziet dus of het een grote volwassen luis is of een kleine -onvolwassen nog niet geslachtrijpe- luis. Omdat de kam ook de allerkleinste -zelfs de net uitgekomen luis, die zich nog niet gevoed heeft- vernietigt, wordt de levenscyclus doorbroken.

Met de Robi Comb Pro is luizen behandelen zelfs leuk

Dit alles maakt het gebruik van de elektronische luizenkam uitermate bevredigend! Het is alsof je een spelletje Pacman speelt. Elke keer dat ik de piepjes hoorde, en dat waren er nogal wat, voelde ik een intense adrenaline kick en juichten we in koor:

'Weer één! Hoorde je dat? Hoorde je dat?!'

Niet eerder was het behandelen van luizen zo leuk. Ik heb menige luizenlotion en luizenshampoo gebruikt, maar er gaat niets boven het handmatig doden van luizen. Bijkomend voordeel is bovendien dat je niet alle beddegoed, jassen en algehele stoffering hoeft te wassen.

Daarvoor moet je dan wel twee weken lang, twee keer daags kammen met de elektronische luizenkam. Maar of je nou een spelletje Pacman speelt of met je luizenkam op luizen jaagt, maakt niet uit.

Conclusie over de Robi Comb Pro

De elektronische luizenkam Robi Comb Pro is een echte aanrader: hij is milieuvriendelijk en zonder enge pesticiden, en luizen worden er niet immuun voor. Hoewel de methode arbeidsintensief is, word je dermate beloont bij het vinden van een luis, dat het net een spel is.

Ik zou deze kam aanraden aan alle basisscholen en luizenmoeders, die moeten controleren op luizen. Want waar het blote oog wellicht nog wel eens een luis over het hoofd ziet, spoort de elektronische luizenkam die genadeloos op.

Je zou er landelijke competities voor kunnen organiseren: welke luizenmoeder scoort de meeste luizen?

Praktische informatie over de Robi Com Pro

robi comb pro

De Robi Comb Pro is te verkrijgen voor 27,95 via luizenkam.nl, en je kunt daar ook terecht met vragen of voor advies! En als je de kortingscode A14532 invult krijg je 5% extra korting.

Behalve de Robi Comb Pro zijn er ook andere electronische luizenkammen te koop. Bijvoorbeeld de Medisana Electische Luizenkam waarvan de prijs varieert tussen de 14,95 (Kijkshop) tot 19,95 (Megapool). Ook de Action verkoopt een electrische luizenkam.

N.B. Wist je dat je voor drogisterij artikelen soms de helft goedkoper uit kunt zijn bij de DM drogist?!

Lees ook alles over die andere plaag voor moeders: Waterwratjes! en mijn XT luis ervaringen.

Wat is jouw favoriete bestrijdingsmiddel voor luizen? En is er iemand die ervaring heeft met andere merken electronische luizenkammen?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Hoi Inge, we hebben gelukkig al een paar jaar geen last meer gehad van luizen! Destijds vond ik de Robi comb pro luizenkam wel prettig, omdat je vrij veel luizen ving. Maar ik kan me voorstellen dat hele kleine luizen er tussen door schieten.

  Dus misschien moet je het combineren met een andere methode.

 2. Nog steeds tevreden met de Robi comb Pro luizenkam? Ik overweeg een elektrische kam aan te schaffen, maar lees ook veel reviews dat de kleine luisjes en neten niet altijd gedood worden. De neten worden (net als bij een gewone netenkam) niet makkelijk uitgekamt, wanneer de haren heel dun zijn. Betekent dat dat het apparaat iedere keer blijft reageren wanneer hij deze tegenkomt bij het kammen, ook wanneer de neten dood zijn?
  Ben erg benieuwd.

 3. Wij hebben de electronische luizenkam afgeschaft op school omdat het niet echt optimaal reageerde ( geen geluid bij een luizen ).
  En ik blijf een voorstander van veel wassen en veel stofzuigen ( en de stofzuigerzak weggooien!) én...daar komt ie weer, kammen!
  En de school verplichten om luizentassen aan te schaffen ( waar de jas, sjaal, muts en wanten in kunnen ). En geef je kind een plastictas mee waar het zijn kleren in kan doen tijdens de gymnastiekles, anders ligt de kleding tijdens de gymnastieklessen toch weer bij elkaar.
  Bij ons worden de kinderen door een ouder opgehaald als er erg veel luis op het hoofd zit. Je kunt als juf of meester niet de hele tijd gaan 'luizen' of de luizenouders verplichten urenlang de kinderen te behandelen op school.

 4. Die wil ik ook wel! Gelukkig is luizenbehandeling tot nu toe niet nodig geweest. In Denemarken, waar we hiervoor tijdje woonden, beweerden ze dat luizenzakken overbodig waren. Met als gevolg dat ik daar wel een keer de hele procedure heb moeten doen. Maar met deze luizenkam durf ik dat wel aan.

 5. Je hoeft niet meer te wassen omdat je dagelijks de luizenkam gebruikt, waardoor je de cyclus doorbreekt.

  Overigens stond in de J/M dit jaar een paginagroot artikel dat wassen en spullen in de diepvries gooien niet meer hoeft: uit onderzoek blijkt dat wassen 'zinloos' is.

 6. mijn dochters hebben tot nu toe geen luizen gehad, het is ook sinds kort dat er op school een paar ontdekt zijn..

  goed om te lezen dat ie het goed doet, is toch ook best weer een heel bedrag wat je eraan uit moet geven, maar als ie het waard is, is het niet erg.
  Mmaar ook ik zit te twijfelen of je dan verder geen spullen moet uitwassen.. ze zitten idd toch ook op kussens en capuchons ed..?

 7. Het lijkt me een handig apparaat, laat ik dat vooropstellen. Alles wat echt effectief helpt met het opsporen en doden van luizen juich ik toe. Maar hoezo hoef je dan niets meer te wassen? De nog levende luizen die al in een capuchon of dekentje zitten kunnen blijven overlopen zodat binnen mum van tijd je hele gezin besmet is, en ook anderen die bij jou thuis komen (of je moet wraak willen nemen op de kids die jouw kind misschien aan de luizen geholpen hebben ;-)). Of kun je met de luizenkam ook over alle dekbedden, knuffels, etc heen waar ze in kunnen overleven?? Dan heb je nog een hele dagtaak met ze op te sporen. Toch maar blijven wassen lijkt mij!

 8. Ik wist dat het bestond, maar dacht net dat het niet zo efficiënt was. Blij voor jou.

  Hier zijn ze nu al bijna een jaar (in april)luizenvrij en ik hoop dat het zo blijft want vorig jaar was het echt heel erg bij momenten.

 9. Proest! Ik zou bijna willen dat zoonlief ook eens een luis meenam. Ben wel blij dat ik dan weet wat ik moet doen. Al vrees ik de telefoon op maandagochtend na de vakantie.
  Ik ben kortstondig luizenmoeder geweest, maar ik was compleet ongeschikt. Omdat ik zo vreesde voor beestjes zag ik alles aan voor eitjes/neten/luizen. Arme kinderen...
  Nee, dat mogen de meer dappere moeders doen met ervaring. Ik weet echt niet hoe het eruit ziet, een luis oid.

  Maar pacman kan ik best ook!

 10. Jaaa, ik heb ook zo'n ding! Super!! Toen je een tijdje geleden blogde over je luizendrama had ik je hier ook over getipt. Heel leuk om nu jouw ervaring hierover te lezen!

 11. Brrr, als ik er aan denk krijg al de kriebels.
  Heb ze zelf als kind 1 keer gehad, en jeuken dat het doet.
  Dochterlief gaat volgende week naar school en zal er dan misschien ook weleens last van krijgen.
  Ik ga dit zeker onthouden, misschien wel in combinatie met shampoo, maar dat scheelt al weer heel veel werk.

  Groeten Herma

 12. Leuk om te lezen, ik krijg regelmatig klanten in de winkel voor tea tree spray maar dit lijkt me het einde. Ik zal hem ook onthouden voor mijn zusje die met haar twee jongens ook nog heel wat luis-controles te wachten staat 🙂

 13. Wat grappig, nooit geweten dat zoiets ook bestaat. Het lijkt me fijner dan in de weer met zo'n gewone kam en lotions en tondeuzes en noem maar op.

  Wanneer onze kleine luizen gaat krijgen (en dat zal in de toekomst vast wel gebeuren), dan hou ik dit in mijn achterhoofd!

 14. Ja ik was ook wel benieuwd of je nog tevreden was. Gelukkig voor jou dat je al een poos geen last meer hebt gehad. Heel raar maar mijn dochter heeft nu ze op de middel;bare school zit pas last gekregen van luizen. Nooit gehad, maar nu al een paar keer. Echt heel vervelend!!
  Ik heb inmiddels aardig wat geld uitgegeven aan lotions. Dus als zo'n elektrische kam die goed werkt lijkt mij wel wat.

 15. Dat hoor je inderdaad niet zo vaak Grietje, luizen op de middelbare school! Wel vervelend. Vooral omdat je het dan niet meer verwacht.

  De elektrische kam is een gezondere en vriendelijker oplossing heb ik het idee, dan al die lotions. Hoewel ik ze veel gebruikt hebt. Het vraagt alleen wel veel kamwerk.

 16. Maar als je de lotion hebt gebruikt moet je nog steeds 14 dagen dagelijks kammen. En dat is ook een flinke klus in het lange haar van mijn dochter.
  Ik ga maar eens op zoek naar een elektrische luizenkam.

 17. Hoi Grietje, als ik luizenlotion gebruikte dan hoefde ik niet steeds te kammen.

  Wel moest ik de behandeling na een week herhalen. Maar dat kamwerk verviel dan. Dat was wat mij betreft ook het voordeel vande luizenlotion. Het beste beviel mij de variant van het Kruidvat merk. Die was ook niet zo duur. Rond de 6 euro, en leek een beetje op een witte cremespoeling. Je kon het daardoor ook heel makkelijk in het haar kneden.

  Maar een electrische luizenkam is natuurlijk gezonder!

  Veel succes in ieder geval, in de strijd tegen de luizen!

 18. Hoi allemaal.
  Hier het zelfde probleem als bij Grietje. Mijn dochter zit nu in het 2e jaar op de middelbare school en zowel in de 1ste als nu alweer in de 2e last van hoofdluis. Nog nooit gehad op de basisschool en nu om gek van te worden.Vind het een moeilijke beslissing wel of geen elektrische luizenkam aanschaffen. En met de lotion moet je dus idd ook nog elke dag kammen 14 dagen lang. Mijn dochter heeft heel lang en dik haar kom je daar met de elektrische kam wel goed door heen ??

 19. Dat zal denk ik niet meevallen anoniem. De electrische luizenkam is net als een gewone luizenkam heel 'fijn'. Dat maakt hem wat lastiger bij lang haar. Misschien zou je het kunnen proberen met cremespoeling, die niet uitspoelen, en dan dagelijks kammen met een luizenkam?

  Ik voel met je mee, want die luizen zijn echt een crime om van af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *