Stay up kousen van AnniRolfi van de Kruidvat

annirolfi hold-ups

Ik heb nogal een hekel aan 'iets om mijn benen'.

Daarom draag ik altijd rokken met daaronder blote benen. Maar ja, soms is het gewoon te koud, en moet ik toch wel iets aan mijn benen doen. Dan kies ik bij voorkeur voor kousen. Die kun je namelijk heel eenvoudig naar beneden duwen, en verstoppen in je laarzen. Bovendien voelen kousen minder claustrofobisch dan panty's.

Kousen 

Kousen heb je in twee soorten:

 • Stay-ups, ook wel hold-ups genoemd.
 • Kousen met jarretels

Jarretelles vind ik teveel gedoe, dus ik ga voor de kousen die uit zichzelf blijven zitten!

Stay-ups bij de Hema en Kruidvat

Meestal koop ik mijn stay-ups bij de Hema. Daar kost een paar stay up kousen 4,50. Maar uit vrekkigheid kocht ik recent een paar stay-ups bij de Kruidvat voor maar 3,99.

Het grootste probleem van stay-ups/hold-ups is dat ze na een paar keer dragen niet meer goed blijven zitten. De plakstrook werkt niet goed meer, waardoor je kous telkens naar beneden zakt. Bij mij gebeurt dit vaak nog eerder dan dat ik een ladder krijg in mijn kous!

Hoe zit dat met de stay-ups van AnniRolfi?

Stay-ups AnniRolfi: de eerste indruk

De stay-ups van AnniRolfi worden verkocht in een doosje. 'Met zelfklevende kanten rand, zonder jarretels te dragen' staat er op het doosje.
De teennaad is versterkt met ladderstop. De kousten zijn gemaakt van 90% polyamide en 10% elasthan.
Op het doosje staat ook de tip dat je een waszakje moet gebruiken als je ze in de was doet.
anni rolfi stay up kousen
Als je het doosje opent, vind je binnen in de kousen.
Hier onder een close-up van de kousenband.
stay up kousen
En zo zien de kousen er uit als je ze aan hebt.
stay ups
Zoals je ziet best een mooie kous, met een mooie glans er over!

De stay-up kousen van AnniRolfi in de praktijk

Afgelopen donderdag droeg ik de kousen toen ik 18 kilometer heen en terug naar de stad fietste. Tijdens het fietsen bleven ze goed zitten. En toen ik door de stad wandelde ook. Ze zakten niet af.

De stay-up kousen na de eerste keer wassen

Omdat kousen bij mij na het wassen vaak gaan afzakken waste ik ze op 40 graden, om te kijken hoe ze daarna functioneerden. Toen ik ze uit de wasmachine haalde schrok ik. Want er zaten allemaal 'haaltjes' aan. Ook zat er een flinke ladder in. Het advies op de verpakking van AnniRolfi om een waszakje te gebruiken is dus belangrijk!
Ik heb dat niet gebruikt, en dat is helaas te zien aan de kousen. Zie onderstaande foto.
stay up kousen
Kousen na het wassen: allemaal kleine haaltjes

Ik ga er tenminste vanuit dat deze schade komt door het ontbreken van een waszakje : (

Conclusie over de stay-ups van AnniRolfi

De stay-ups van AnniRolfi zijn niet duur, en je krijgt er een paar mooie kousen voor. De kousen blijven bovendien goed zitten.
Was de kousen niet zonder waszakje, want dan zijn ze daarna zwaar beschadigd! Wel werkt de plakband nog redelijk goed. Maar ze zijn niet meer geschikt onder een kort rokje. Onder een lange rok kun je ze nog wel dragen voor de warmte, want dan zijn ze immers toch onzichtbaar.
Zie ook Zeeman panty.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

17 reacties

 1. Misschien heb je hier wat aan:
  silicone strip

  Je bent uit en je kousen mochten toch afzakken, dan kan je de siliconenband met een beetje water bevochtigen, dan plakt de band meestal wat beter. Nog beter is als je de strip schoonmaakt met een beetje afwasmiddel, dan verwijder je het vet. Ook mag je een enkele keer de silicone strip poetsen met een in alcohol gedrenkt watje. Dit herstelt de originele aanhechting van de strip.

  Siliconen banden in de hold-ups plakken het beste bij lichaamstemperatuur. Dus zorg ervoor bij koud weer dat de silicone banden niet te koud zijn. Zodra je ze aan hebt houden je benen ze natuurlijk op de juiste temperatuur.

  Kies voor hold-up kousen met meerdere brede siliconen banden, deze zorgen er immers voor dat de kous op je dijbeen blijven zitten.

  Ga je hold-up kousen dragen, doe dan geen bodylotion of crème op je benen en gebruik geen badolie. Deze vettige stoffen verzadigen de siliconen banden van de hold-ups, waardoor de kans bestaat dat de kousen naar beneden zakken. Uiteraard is het kiezen van een goede maat heel belangrijk. De boord mag niet te krap zijn, maar ook niet te wijd, waardoor het af kan zakken en het moet ook op de goede plaats op je dijbeen vallen.

  Ook houden siliconen banden niet van heet, dan verliezen ze hun kracht, dus was ze in lauwwarm of koud water.

 2. Oh ja, zelf draag ik hold-ups van Glamory. Deze zijn in grote maten van 44 tot 62 geloof ik.
  Van gewone winkels zijn de kousen mij altijd te kort of het bovenbeen is te smal. De Glamory kousen zijn 16 euro maar bevallen heel goed. Ik bestel ze via internet bij XL4YOU. 's Winters draag ik een maillot of een legging en in de zomer blote benen of een driekwart legging. Dat ligt er aan wat voor soort rok ik aan heb.

 3. Met een mooie dunne panty van 20 denier...zeg ik dit goed? weet je zeker dat het nooit afzakt en zijn ook goedkoper vaak 2 in een doosje in verschillende huidkleuren tot grijs aan toe.

 4. Dat komt inderdaad door het niet gebruiken van een waszakje. Ik doe mijn panty's ook vaak in een grote (schone). Sok, knoop erin en dan kan het zo in de wasmachine. Nooit geen last van plekjes oid.

 5. Wat een fijn duidelijk revieuw!! Ik ga ze ook eens een keer proberen voor de prijs hoef je het niet te laten. Nu draag ik hold-ups van Silca die zijn echt super en geven ook steun, wat ik wel nodig heb( spataderen ): Ik was mijn hold-ups van Silca altijd in een kussensloop en dat gaat eigenlijk altijd goed.

 6. ho leuke tips draag zelf ook ALLEEN maar hold-ups haat panty's zit echt niet lekker!
  en plezier voor 2 de mannen zien het ook graag 🙂

 7. heerlijk als man stay-ups te dragen,wat een fijn gevoel toch om je benen.
  is toch niet alleen voor vrouwen zeker, als je er goed bij voelt.
  zijn er nog mannen die stay-ups of pantys dragen.

 8. Ik ook als man draag regelmatig stay-up kousen, deze van het Kruidvat zijn in vergelijking met andere merken heel goedkoop en ook nog eens comfortabel, prima prijs kwaliteitsverhouding
  Ze voelen heerlijk aan en zakken niet af, blijven lang goed

 9. Ik draag ze ook regelmatig als man, die van het Kruidvat blijven het beste zitten. Eerder kocht ik ze van de Hema en Action, ook duurdere kunnen niet tippen aan die van het Kruidvat. En ook nog eens heel goedkoop en duurzaam, voelen heerlijk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *