|

Snap Screen versus Bug Blocker: hor met magneten Action

hor met magneten action
In de zomer kun je last krijgen van vliegen en insekten in huis.

Die zijn erg irritant. En hoewel je ze met een vliegenmepper naar de andere wereld kunt helpen, kun je ze beter voorkomen.

Met bijvoorbeeld een hor met magneten oftewel een Snap Screen of Bug Blocker.

Bug Blocker: hor met magneten 3 euro bij de Action

Zelf kocht ik daarom bij de Action de Bug Blocker. Dat is een hordeur die sluit met magneten. Aanvankelijk leek de Bug Blocker geen geweldige aankoop. De magneten lieten los. En aan de bovenkant van het deurkozijn liet één van de gordijnen steeds los. Daardoor sloten de magneten het gordijn niet. Maar nadat er ik nog eentje had gekocht, en de kapotte helft had vervangen, ging het beter. Nu ben ik er best blij mee.

Snap Screen: 13 euro bij de Blokker

Bij de Blokker verkopen ze ook een versie van de Bug Blocker. Die heet Snap Screen. De Snap Screen is een stuk duurder dan de Bug Blocker. Terwijl de Bug Blocker maar 2,99 kost betaal je voor de Snap Screen 13 euro. Ik wilde de Snap Screen dolgraag testen, maar ja, ik had de Bug Blocker al. Gelukkig kocht mijn moeder de Snap Screen ! En zo kan ik de Snap Screen dus toch vergelijken met de Bug Blocker.

Snap Screen en Bug Blocker vrijwel identiek

Laat me beginnen met te stellen dat de twee systemen volgens mij exact hetzelfde zijn. Zowel de Snap Screen als de Bug Blocker bestaan uit twee gordijnen van 210x50 cm, met aan één kant magneten. De kanten met de magneten horen naast elkaar. Beide gordijnen bevestig je met tweezijdig klittenband aan het deurkozijn. En de Snap Screen en Bug Blocker lijden zelfs aan dezelfde mankementen! Want de Snap Screen van mijn moeder laat ook bovenaan in het midden steeds los, net als mijn Bug Blocker.

Het belangrijkste verschil wat ik heb gezien is dat de Snap Screen aan de onderkant een mooi kanten randje heeft. Mijn Bug Blocker heeft alleen een saaie rechte band onderaan. En de Bug Blocker biedt grote zwarte punaises voor extra versteviging.

Snap Screen verpakking versus Bug Blocker verpakking

 • Op de Snap Screen doos staat: 'Houd insecten buiten, laat frisse lucht binnen!' De Bug Blocker hanteert een iets andere spelling en belooft wat meer: 'Houdt insecten en ongedierte buiten en laat frisse lucht naar binnen. Houdt muggen vliegen, motten, wespten, bijen etc. buiten.'
 • Beide dozen gebruiken een labrador als voorbeeld van de geschiktheid van dit magnetische vliegengordijn voor dieren! Alleen prijkt op de Snap Screen doos een witte labrador en op de Bug Blocker doos een zwarte labrador!
 • De Snap Screen doos is groter, maar de Bug Blocker doos is weer iets 'dieper'.
 • Beide dozen stellen: 'Perfect voor huisdieren en kinderen'.
 • De Bug Blocker is geproduceerd door Mascot Europe BV
 • De Snap Screen is geproduceerd door JML Benelux BV. Een bezoekje aan hun website leerde me dat JML van die handige Tell Sell producten verkoopt die vaak worden aangeprezen op tv. Zoals de Belvia bh. Je kunt er online dingen kopen, maar JML zit niet in Nederland.

In onderstaande video wordt de Snap Screen gedemonstreerd in die typische 'home shopping' stijl!

Conclusie: de Bug Blocker is de beste keuze

Als je op zoekt bent naar een magnetisch vliegengordijn, dan kun je net zo goed de Bug Blocker bij de Action kopen. Dat scheelt je een tientje, en de kwaliteit is hetzelfde als die van de Snap Screen bij de Blokker!

Het hele idee van een magnetisch vliegengordijn is briljant vind ik. De uitvoering had beter gekund, omdat de bevestiging met klittenband de neiging heeft los te laten. Maar als je de Snap Screen of Bug Blocker eenmaal stevig hebt opgehangen, is het een prima manier om vliegen te weren. En het is ideaal dat het gordijn zich vanzelf weer sluit natuurlijk.

Lees ook mijn ervaringen met de klamboe van Xenos.

Wat zijn jouw ervaringen met goedkope varianten van een product? Bevalt het, of is goedkoop duurkoop?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

24 reacties

 1. hier moet de deur voorlopig dichtblijven , mijn dochter heeft net vorige week een kitten uit het asiel gehaald en omdat ik niet weer over een tijdje het slechte nieuws wil brengen dat haar lieveling overreden is , net als de vorige, gaan we deze kitten eerst leren aan een tuigje naar buiten te gaan en hopelijk leert hij op deze manier net als onze aller eerste poes in de tuin te blijven, dus voorlopig zit hier alles potdicht en is een hordeur ook niet echt een oplossing aangezien onze oudste kat die de vorige keer ook gesloopt heeft en nee dat was geen goedkope hordeur pfff

 2. Ik had altijd een hordeur van de lidl, kost een keer 30 euro maar is op maat te maken en goed stevig. Hier doe je echt jaren mee. Helaas passen ze niet op de deuren van ons nieuwe huis, maar ik ga ze zeker weer aanschaffen.

 3. We hebben nu al een 3 tal jaren een 'vliegengordijn' van hele dunne draadjes (het lijkt wel springtouw maar dan nog dunner)
  We hebben (bijna) alles al een keer getest en gehad. Stroken met onderaan een zwaar stuk, slierten, een schuifhor, een hordeur en weer een strokengeval en nu dus de dunne draadjes anti vlieg. Tot nu toe bevalt dit nog het beste.

 4. Ik heb de reclame op tv gezien, maar dacht dat het niets zou zijn, vooral met de dieren die er doorheen rennen dacht ik dat ze zo stuk zouden zijn. Fijn te lezen dat het niet zo is.

  Zelf heb ik op balkon heb ik een hordeur, wat voor hier ideaal is.

 5. Die van Blokker of Marskramer zijn toch beter hoor,heb er een jaar mee gedaan want in de winter blijft hij gewoon hangen.

  Nu vanaf april weer een nieuwe,ideaal!

  Heb er bij Marskramer 8 euro voor betaald.

 6. Meestal is goedkoop duurkoop maar af en toe kan je geluk hebben. Vaak hoor ik van een ander dat het goed bevalt en dan wil ik het nog wel eens kopen.
  Wij hebben een hordeur gekocht op de rommelmarkt en die bevalt ook prima. We hebben een rolhordeur in de caravan is ook heel fijn.

 7. Ik ga de Blokker maar even contacten of ik die snap lozer terug kan brengen! Wat een nutteloze verbinding zeg! klitteband wat maar moet plakken aan een stofje.. Het laat linea recta los direct na het bevestigen... No go voor mij!!

 8. Maar wat doe je aan de maat? Mijn deur is 80 cm en dat vliegen gordijn is een meter hoe ga je daar mee om knip je daar wat af of vouw je het dubbel dat staat namelijk niet in de beschrijving

 9. Vandaag hebben wij dus de "dure"versie gekocht bij marskramer... (we wisten niet dat action ze ook heeft.) Maar goed... onze deur is ook smaller, beetje rommelig nu hij dubbel gevouwen ophangt, maar bij een zucht wind gaat hij al open?!!.. lijkt mij niet de bedoeling... Misschien maar weer netjes in de doos doen en terug brengen

 10. Ik heb inderdaad niet het idee dat de dure variant ook maar iets beter is dan de goedkope versie. Als je zo'n vliegengordijn wilt kun je volgens mij net zo goed de goedkope nemen.

  Ook die van ons begaf het vrij snel helaas. Hoewel dat volgens mij ook kwam door kinderen die te wild waren.

 11. Ik heb de snap screen bij Blokker gekocht vorige week. De bovenste 4 magneten sluiten niet waardoor er nog een groot stuk bovenaan open staat en vliegen en muggen vrij spel geeft. Op dag 1 was één deel al compleet van de klittenband gescheurd toen mijn hond terug binnen trachtte te komen. Ik dacht eindelijk een oplossing gevonden te hebben met dit product maar voel me serieus in het zak gezet!

 12. Ik snap wat je bedoelt Anoniem. Het idee achter de snap screen klinkt gewoon heel goed. Door de magneten blijft het netjes dicht, en het gaat ook vanzelf weer dicht als je er doorheen loopt.

  Maar ook mijn goedkope versie van de Action haalde het eind van de zomer niet. Het troost me dat ik in ieder geval een goedkope versie had.

 13. Troep, niet normaal vast ze zetten en 2 hoeken uitgescheurd op dag 1. Zonde geld, slechte kwaliteit. Het idee is wel oké

 14. Het idee is inderdaad goed, maar je moet er niet te vaak willen doorlopen. Bij een druk gezin met kleine kinderen gaat het zo kapot. Maar als je voorzichtig bent gaat het wellicht langer mee.

 15. Als je kinderen hebt maakt het niet uit wat er hangt. Ze krijgen alles kapot. Heb vandaag de blokker uitvoering gekocht en met punaises opgehangen. Ik wist niet dat ze bij action een goedkopere hadden anders had ik die gekocht.

 16. Waarop te letten bij aankoop:
  A, magneten dicht bij of op de rand (om fatsoenlijk te sluiten).
  B, magneten op gelijke hoogte links en rechts.
  C, juiste lengte 210cm of 220cm.
  D, breedte 80cm of 100cm
  Allemaal chinees (dus verwacht geen kwaliteit)
  Niet te strak ophangen (moet in de zon uithangen)
  Mijn best buy was Action (waar voor je geld) wel ffe controleren op A,B,C, en D
  Oude magneten bewaren(voor herstel)kun je met een schroevendraaier zo afwippen.
  Bij mij op t schuifpui gaat hij 2 jaar mee (4cm x 7cm balk met wiggen tussen geklemd op 100 cm) en balk achter deur als deurstop. rol zwarte tape 4cm breed en eigen klitterband.

 17. Snap screen: vrijdagmiddag gekocht, vrijdagnamiddag geplaatst, vrijdagavond al in de vuilbak:
  -Klittenband blijft slecht plakken op pvc deuren (waren ontvet en volledig droog geplakt) als het begint te regenen.
  -Moest mij altijd bukken om binnen en buiten te gaan omdat het bovenaan niet echt ver opengaat omdat het vastgeplakt zit.
  -Zat al dadelijk een gat in omdat ons hondje (klein keesje) erdoor gelopen was.
  -Bijna naar de dierenarts kunnen rijden omdat ze iets later de onderste plastic en de
  magneten aan het opeten was in haar mand.
  -Vliegen kunnen langs de zijkant goed naar binnen tussen de openingen tussen de klittenbanden.

 18. Mijn deur is ook 80cm en dus het het ook smaller gemaakt maar dit is echt niet de oplossing. De draadjes komen allemaal los, dus het helpt niet echt meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *