Bh wassen met wasbol van de Zeeman

wasbol

Nadat ik bij de Livera 52,- had neergeteld voor 2 bh's was ik voorzichtig toen ik ze moest wassen. Normaal doe ik mijn bh's gewoon bij de gewone was. Zonder ze verder te beschermen.

Bh wassen in wasbol of waszakje voor bh

Maar overal waar je een bh koopt zeggen ze dat je je bh niet zo maar in de wasmachine moet doen. Want dan beschadigt je bh. De padding krijgt deuken, en hij gaat gewoon eerder kapot.

Er zijn twee producten op de markt om je bh te wassen op een manier die je bh beschermt.

 1. Bh wasbol
 2. Bh waszakje

Bh wasbol

Een bh wasbol, is zoals de naam al zegt, een bol. Je kunt hem open klikken en je bh er in doen. Daarna klik je hem weer dicht, en doe je de bh bol gewoon bij de was. Je bh zit nu veilig en goed beschermd in de wasbol.
De prijzen van een bh wasbol variëren van 3 euro tot zo'n 18 euro. Voor die laatste prijs vind je wasbollen voor verschillende cupmaten. De goedkopere wasbollen hebben maar 1 maat.

Bh waszakjes

Een bh waszakje is een zakje waarin je je bh kunt doen. Ze sluiten met een rits. Sommige lijken op een trommeltje, andere zijn plat.

Hier onder een voorbeeld van een bh waszakje

bh wassen
bh waszakje

Bh wasbol van de Zeeman getest

Bij de Livera verkochten ze speciale waszakjes, maar ik was te zuinig om die te kopen.

Bovendien wist ik dat mijn dochter bij de Zeeman ooit een zwarte bh wasbol had gekocht. Ik was alleen vergeten dat die het niet goed doet. Hij gaat namelijk open tijdens de was.

Ook als je de wasbol echt stevig sluit.

wasbol Zeeman

Dit schijnt helaas vaak voor te komen bij wasbollen!

Wat is de beste wasmachine voor dit soort fijne was?

Wat is de beste wasmachine voor fijne was, zoals lingerie en bh's? Moet jij regelmatig ondergoed wassen van tere stoffen? 
Dan is de beste wasmachine voor jou er eentje met een speciaal programma hiervoor. Denk aan een fijn wasprogramma, en was op lagere temperaturen van niet meer dan 30 graden.
Dat gezegd hebbende: je kunt de beste wasmachine kopen, en alsnog je bh's vernielen in de was door op te hoge temperaturen te wassen. Of door ze met geweld in een al overvolle wasmachine te proppen.

Conclusie over wasbol van de Zeeman

De wasbol van de Zeeman voldoet niet als je je bh voorzichtig wilt wassen. Hij gaat namelijk open tijdens het wassen, en de bh valt er uit.

De wasbol van de Zeeman is dus geen aanrader. Probeer liever een waszakje in de vorm van een trommeltje. Die gaan tenminste niet open tijdens de was.

Zie ook mijn post over wasmachine reinigen.

Praktische informatie over wasbollen

Wasbollen zijn regelmatig in de aanbieding bij de Kruidvat, Hema en Blokker. En dus ook bij de Zeeman.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

16 reacties

 1. Altijd had ik duurdere merken vanwege een onmogelijke maat. Mikte ze gewoon in de was nooit problemen gehad. Tegenwoordig koop ik ze 2e hands en van minder kwaliteit (weet hoe ik ze kleiner en groter kan maken) De haakjes blijven weleens ergens insteken zodat er gaatjes ontstonden in de andere kledingstukken dus stop ik ze tegenwoordig in een netje. Mooit meer last gehad. Toevallig zag ik deze vorige week nog een set wasbollen die allemaal in elkaar pasten op de rommelmarkt.

 2. Ik gebruik altijd een waszakje voor m'n bh. Meer om de andere was te beschermen tegen de bh-haakjes dan om m'n dure bh te beschermen. JBR

 3. Ik gebruik ook altijd een waszak en dan vooral zodat de beugels niet in de wasmachine terechtkomen, want daardoor kan de pomp kapotgaan. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit gehad dat een beugel uit een bh gekomen is tijdens het wassen, maar voorkomen is beter dan genezen. En dan is een waszak altijd nog goedkoper dan een nieuwe pomp in de wasmachine laten zetten.

 4. Hebben ze tweedehands dan nog wel hun stevigheid? Ik heb altijd begrepen dat je een bh helemaal niet zo lang mag dragen, omdat hij zijn functie vrij snel verliest. Niet dat ik me daar aan houd, maar daarom dacht ik dat tweedehands geen optie was.

 5. Ik was mijn beugelbh's in een gewoon kussensloop dat ik dichtknoop met een veter of touwtje. Liefst bij de wolwas die bestaat uit een paar truien van mijn man. Maar ook nooit problemen gehad met de bh's in een volle trommel.
  Waszak of iets anders moet je altijd gebruiken bij beugelbh's. Drie vriendinnen hebben hun wasmachine beschadigd door een beugel die was gaan zwerven ! Komt echt vaak voor dus !! Groetjes, Anne-Marie

 6. Ik ben een Hollandse moeder en woon in Amsterdam Noord en gebruik de BH wasbollen altijd van Zeeman, ze werken uitstekend. Woon bij Dirk van dan Broek in Amsterdam Noord en mijn blonde jongetjes van 5 spelen altijd buiten op de voetbal veld vandaag ook. Maak mijn BH'S schoon en vond ik van mijn man een andere BH erbij, maar ik vond het niet erg net zoals bij Daphne Dekkers mijn man kan vreemd gaan. In iedergeval de wasbollen van de Zeeman werken uitstekend, de vlekken gaan eruit en heb met deze wasbol de hygiëne dat ik ze altijd fris kan dragen voor mijn werk.

 7. Als Surinaamse vrouw gebruik ik de wasbollen van Zeeman ook want ik heb grote borsten en door het weer gaan zij zweten. Na een dag door dit warme weer komen er zwarte randen aan mijn BH en moet ik de duurdere in een BH wasbol zetten en de goedkopere in de waszakjes. Woon in Amsterdam Noord bij Dirk van den Broek en loop altijd op de straat met het gevoel als vrouw mijn borsten moeten schoon gedragen worden met een BH en de prijs en kwaliteit van Zeeman. Zeg tegen mijn Surinaamse man en Surinaamse zonen moeten onthouden hoeveel kinderen ik gebaard heb en dat daardoor alles is gaan hangen, respect voor Zeeman en de wasbollen en waszakjes want deze Surinaamse moeder loopt er nu goed en schoon bij dankzij de wasbollen en waszakjes Zeeman.

 8. alle verhalen en tips zijn heel handig en bedankt aan iedereen. ik wist nooit dat bh zakjes bestonden. Ik kan niet voor een passende bh terecht bij Zeeman, dus....... en de duurdere kan ik niet betalen. Ik ben naar een cursus en maak nu mijn eigen bh's. Dus ik ben nu extra zuinig op mijn bh's. nog dank aan ieder.

 9. Bij ons is er per ongeluk een beugelbeha ongemerkt zonder zakje in de wasmachine terecht gekomen (ik doe ze nl. ALTIJD in een waszakje) en pardoes schoot de beugel uit de beha, door een gaatje in de trommel heen, onderin de trommel! Wat een lawaai was dat! En wat een gedoe om de wasmachine aan de achterkant open te maken en dan door een onmogelijk klein gat (heb op internet opgezocht hoe ik dat het beste kon doen, prima tips) de beugel eruit zien te krijgen. Dus ik controleer mijn was nu driedubbelendwars voordat ik ga wassen en doe beugelbeha's ALTIJD in een waszakje!!! Aanrader voor iedereen, beter voorkomen dan genezen!

  Lieve groet en wasze iedereen 😉

 10. Ik gebruik de wasbol altijd maar voor de zekerheid bind ik de wasbol dicht met een bandje dan kan hij niet open gaan in de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *