Benco: lekkerder dan Nesquick! update 2024

chocolademelk van Benco chocoladekorrels
Bij ons in de keukenkastjes stond steevast een pak Nesquick, of een huismerkvariant. Maar van mijn moeder kreeg ik een bus Benco.

De bus is rond, doorzichtig, met een felgeel deksel, en ziet er leuk uit. Het opvallendste aan Benco zijn de chocolade korrels. Terwijl Nesquick e.d. een poeder zijn, bestaat Benco uit korrels. Maar de grootste verrassing kwam van de kinderen:

'Benco is veel lekkerder dan Nesquick, mama!'

Kassa testte 10 merken warme chocolademelk

En dat is heel positief, want toen consumentenprogramma Kassa, in december 2011, 10 merken warme chocolademelk testte, was het hoogst behaalde cijfer een 6,2. Mijn kinderen geven Benco een 8,5!

Cacaopoeders te zoet: Benco chocolademelk valt wel mee

Volgens de Duitse consumentenorganisatie Oekotest zijn de meeste cacaopoeders veel te zoet. Zij testten 24 cacaopoeders, waaronder Nesquick, en constateerden dat de zoetste uit maar liefst 84% suiker bestaat. Dat komt neer op vijf suikerklontjes per glas. Echte caloriebommen dus. Wel dateert de test uit 2004, en is er sindsdien wellicht iets verbeterd.

Ik heb natuurlijk onmiddellijk mijn Benco gecheckt, en zag opgelucht dat het suikergehalte 19% is. Ook zitten er ogenschijnlijk geen 'enge' stoffen in. In Nesquick zit volgens nesquick.nl 26% aan suikers.

Wat zit er in Benco?

benco

Hier de ingrediënten zoals die op de bus Benco vermeld staan:

 • Suiker, magere cacaopoeder (19%)
 • Cereals: tarwemeel, gerst, tarwemout
 • 2% zout
 • aroma: vaniline
 • Bevat gluten

Nauwelijks info over Benco op internet in 2012

Terwijl Nesquick een heuse website heeft met spelletjes voor kinderen, is Benco nagenoeg onvindbaar. De zoekresultaten die Google presenteerde zijn heel summier, en de meeste komen uit de V.S.

Deze informatie vond ik op Wikipedia.

'The closest thing to PDQ chocolate available now is Benco Instant Choco Drink which is sold in Europe. Benco is manufactured in the Netherlands. It tastes very similar to the PDQ Chocolate drink mixes. The Benco Instant Choco Drink mixes have also been available on eBay for those in the United States who may be interested.'

Er zijn enkele Nederlandse resultaten, en die bestaan vooral uit jeugdsentiment! Mensen die zich de korrels herinneren uit hun jeugd en zich afvragen of het nog te koop is.

Benco 2024: een eigen website!

Inmiddels heeft Benco ook een eigen website! Te vinden op benco.nl. Het wordt daar aangeprezen als lekker voor een chocoladrankje, maar ook voor op de boterham, in vla en yoghurt of ’s ochtends bij het ontbijt in de muesli.

Je vindt hier ook recepten met Benco, voor onder andere koekjes.

De distributeur van Benco

Gelukkig bood de wikkel van de Benco pot uitkomst, want daarop vond ik een url van de distributeur van Benco: ambtman.nl. De informatie die op die website gegeven wordt is echter overduidelijk bestemd voor inkopers.

Benco AH

Weet je wat nou heel raar is?! Benco is niet te koop bij AH! Ik snap er niks van. Als je op de website van AH zoekt op Benco, dan krijg je dropjes te zien van Venco. Ik vraag me af waarom AH geen Benco verkoopt. Zeker omdat supermarkten als Jumbo, Plus en de Coop het wel gewoon verkopen.

Benco Lidl

De Lidl is voordelig, dus het zou fijn zijn als je Benco bij de Lidl zou kunnen kopen. Maar helaas, de Lidl verkoopt alleen een andere versie van Nesquick. Een chocolade poeder, en dus niet chocolakorrels.

benco lidl

Conclusie

benco

Benco was in 2022 bij de COOP te koop voor 1,79 maar tegenwoordig betaal je 2,09. Mijn kinderen vinden dat het meer naar chocola smaakt dan Nesquick, wat ik positief vind. Bij de Jumbo en Plus koop je een pot van 400 gram voor 1,79. Duur is het dus niet.

Opvallend is het gebrek aan reclame en marketing van deze choco korrels! Misschien gebruiken ze al hun budget om een goed product te maken?!

Leestips

Kennen jullie Benco?
Wat voor soort chocolademelk drinken jullie?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

47 reacties

 1. Benco is echt de lekkerste! Tot 2011 ook verkrijgbaar bij de C1000. Kennelijk vond één of andere wijsneus het nodig om het product uit het assortiment te halen.

  Nesquik is echt niet lekker, smaakt naar van alles, o.a. naar krijt, maar niet naar chocolade. Huismerk lijkt teveel op nesquik.

 2. Hoi Yvonne, ik had het geïnterpreteerd als suiker + magere cacaopoeder = 19%. Als jouw scenario klopt, dan is het suikergehalte dus onduidelijk…

  Grappig dat Benco zoveel jeugdherinneringen oproept!

 3. ja altijd lekker, chocolademelk! ik maak 't gewoon met cacao en warme melk, en suiker naar smaak natuurlijk. Zo'n poeder of korrels is wel lekker snel. Wel even een vraagje over het etiket: staat er nou letterlijk 'suiker, magere cacaopoeder(19%)'? Ik zou denken dat dit betekent dat er een onbenoemde hoeveelheid suiker inzit, en 19% cacaopoeder. Dat zou dan dus fors meer kunnen zijn dan 19%. Het ingredient waar er het meeste van inzit, staat immers vooraan dus dat kan dan best 25% zijn ofzo. Voor wie de hoeveelheid suiker erg belangrijk vindt is dit misschien een punt.

 4. toevallig is vandaag ons eerste blik/pak leeggegaan.. Vanmiddag met gekookte melk in een thermosfles meegenomen naar de ijsbaan en allemaal ervan genoten. Het maakt mijn kids niet zoveel uit welke we hebben, maar ik vind de zakje hot chocolat van Nestle te duur omdat het in zakjes zit.
  Ik heb het gekocht bij Bas v/d Heijden maar weet niet hoe duur. Ik denk wel dat het de goedkoopste was anders had ik het laten staan. Fijn dat er niet zo veel suikers in zitten, ik let er eerlijk gezegd niet bij alles op.

 5. Leuk blogje. Wij dronken vroeger ook Benco. Nu staat er bij ons Nesquick in het keukenkastje. Kleine man mag in het weekend een beker nesquick, als papa ook thuis is. Ik wil niet dat hij alleen maar zijn melk lust met iets erin. Maar de volgende keer zal ik ook eens naar een bus Benco op zoek gaan.

 6. Mijn man is een soort van chocoholic, samen met meisje van 9... en die zweren allebei bij Benco... Omdat het naar chocola smaakt en niet naar iets zoets!

  De korreltjes lossen heel goed op in warme melk... en als versiering is het op een bolletje vanille ijs ook super!

 7. Wat grappig dat je over Benco schrijft! Ik ken het ook vanuit mijn jeugd. Ik vond het lekker. We deden het ook weleens in yoghurt of vla.
  Nu maak ik chocolademelk zoals mijn oma dat deed. Met melk, cacao en een beetje suiker. Voordeel is dat je dan precies weet welke toevoegingen er zijn, want je voegt het zelf toe 😉 Evt. kan het ook met maïsmoutstroop - dat gebruikte ik een tijdje als zoetstof toen ik wegens een dieet (om gezondheidsredenen) geen suiker at.
  Fijn weekend!

 8. Benco, dat vinden we hier ook lekkerder dan nesquick. Eens naar op zoek, want eigenlijk sloop daardoor de gewone chocolademelk uit pakken er weer in. en die vind ik dus ook erg zoet.

 9. Ik heb nog nooit van Benco gehoord. Nesquick heb ik altijd te zoet gevonden, dus als ik al warme chocolademelk zelf maak dan met cacao en suiker, maar de verhouding is altijd wel een beetje zoeken. Ik ben helemaal benieuwd geworden naar Benco 😀

 10. Hé wat grappig. Dit hadden wij vroeger thuis altijd. Een heel soms smeerde ik het stiekem op m'n brood als beleg ..
  Ik vond het altijd jammer dat wij geen Nesquik hadden, op de een of andere manier vond ik dat een chique uitstraling hebben ofzo en kwam de Benco op mij als klein kind over als 'goedkoop alternatief' (wat het wsl. ook wel was, maar ik denk niet dat ik mij toen al met prijzen bezighield, dus waar ik het dan op baseerde ...)

  Hier in Spanje hebben wij Nesquik overigens, wat ik lekkerder vind dat het 'Colacao' (ja, ik moest ook even wennen aan de naam) dat je hier overal ziet.

 11. Toen ik 20 jaar geleden stage liep in een verzorgingshuis kregen we op zondag altijd cake met slagroom en wat Benco bij de koffie. Nu gebruik ik het voor als ik vergeten ben een lekker zondags toetje te kopen: eventueel wat slagroom kloppen en dat dan samen met de Benco op de vla. De kinderen vinden het feest! (Kan ook op het ijs)

 12. Ja ik ken Benco idd ook van vroeger. Een client van mij heeft het en ik vindt het ook lekkerder dan nesquick. Ik koop altijd eigen merk van de supermarkt, want Benco is bijna nergens te koop.
  Ik wens je een fijn weekeind.

 13. Benco is zeker de lekerste en lost ook compleet op in koude melk. ze verkopen het nog bij de coop supermarkt.Het an op alles, boterham, melk, ijs, cae, koekjes bakken, noem maar op.

  succes met inslaan bij de coop.

 14. Volgens mij heeft Benco een relatie met Bensdorp en ik heb zelfs een produkt gezien met beide namen. Nu kan je van Bensdorp Cacao Amsterdam wel wat meer vinden op internet.

 15. Als je wat verder zoekt is Benco naast Milka ook een Oostenrijkse chocoladefabriek. Het zou goed kunnen dat Benco overgenomen werd door Bensdorp en dat daarom weinig meer te vinden is van Benco.

 16. Bij Albert Heijn wel een beetje te koop 🙂
  http://www.ah.nl/producten/product/wi238661/benco-cacaopoeder

  Schrik niet: ik heb het opgezocht, en Benco bestaat voor 79% (!!!!!!) uit suiker. 79%! Dat is Dus bijna net zo erg als de allerzoetste van het oude onderzoek.

  Het kan door het toegevoegde zout (hoeft niet in Chocolademelk) komen dat het minder zoet smaakt. Zout maskeert dan de suiker een beetje. Dat is een truukje dat wel eens vaken wordt toegepast. Ik zou dit product puur op de ingrediënten nooit kopen. Klinkt als absolute troep. Maar omdat jullie zo positief zijn ga ik het misschien kopen om uit te proberen 🙂

 17. 79% suiker. De bedoeling is ook niet dat je het zo uit de verpakking opeet, maar dat je het oplost in melk. 1 deel benco op 10 delen melk? Dan is het percentage suiker al een heel stuk lager.
  Nesquick zal wel van Nestle zijn, die maken alles veel te zoet.

 18. 79% suiker. De bedoeling is ook niet dat je het zo uit de verpakking opeet, maar dat je het oplost in melk. 1 deel benco op 10 delen melk? Dan is het percentage suiker al een heel stuk lager.
  Nesquick zal wel van Nestle zijn, die maken alles veel te zoet.

 19. Benco HEERLIJK, ik drink dit dagelijks en nog steeds is dit de lekkerste en ik kan het gelukkig gewoon om de hoek bij de Poiesz supermarkt halen 😀 wat een aantal jaar geleden een probleem was aangezien het product van de aardbodem was verdwenen, ik hoop dat ze dit product blijven maken en dat de makers er van veel lof mogen krijgen aangezien ik niet weet waar het vandaan komt 😛

 20. Dit is een oude blog, maar ik kon het niet laten om toch even te reageren.

  Je leest namelijk het etiket verkeerd. Er staat 19% cacao bij het Benco etiket. De suiker staat daar nog voor, wat betekend dat er meer suiker dan cacao in zit.

 21. BENCO KUN JE BIJ HEEL VEEL WINKELS GEWOON KOPEN, BIJ PLUS, JUMBO, COOP, DEKAMARKT, HOOGVLIET, VOMAR, DIRK, JAN LINDERS EN HEEL VEEL ONLINE WINKELS.

  OOK OP EBAY VOOR €13.10, DAT IS PAS WINST MAKEN. IK GA DAAR OOK EENS EEN PAAR POTTEN OP PLAATSEN VOOR €10 PER POT, DAN HEB IK NOG STEEDS AARDIG WINST EN BEN DE GOEDKOOPSTE.......

 22. Verschil tussen Benco en Nesquik is enorm. Nadeel aan Nesquik is. De poeder lost niet op in de melk. Is meer water / melk afstotend. Een en al koppijn om daar chocomelk uit te kunnen halen als het vocht afwerend is. Je moet met een garde lopen klote of met een mixer. Verder vind ik Nesquik niet echt naar chocolade smaken. Heeft een vreemde bijsmaak. Vergeleken met Benco. Dat zijn korrels en lossen gelijk in de melk op. Zowel warm als koud. Ff minuutje laten staan roeren klaar. En smaakt wel degelijk naar chocolade. Nesquik kan je 30 min laten staan en de poeder is nog niet opgelost in de melk. Al met al vind ik Benco echter vele male beter in oplossen in de melk en smaak. Alleen een of andere malloot vond het nodig om Benco uit het arsortiment te halen bij de Jumbo. Nu moet je naar de plus ervoor. Nesquik laat ik staan. Nooit meer Nesquik. Dan nog de enige echte Chocomelk. Die blijft zeker de beste he die gele kartonnen liter pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *