Ananas AH in blik: AH Basic merk versus het AH-merk

ananas ah

Ik houd enorm van ananas. Elke dag doe ik stukjes ananas in een klein picardie glas, en eet dat voordat ik koffiedrink.

Ananas op sap bij AH

Ik koop mijn ananas bij AH. Vanwege zuinigheid overwegingen kies ik ananas van het huismerk van AH. Dat is ananas op sap in een blauw blik.

Maar een tijdje terug zag ik dat het nog goedkoper kon: ananas AH basic! Ik besloot die ook eens te proberen. Wellicht zou ik nog voordeliger uit kunnen zijn. Maar was het een succes?

Is de ananas van het basic merk  net zo lekker als de ananas van het gewone huismerk van AH?

Ananas AH Basic

Hieronder zie je een blik van het basic merk. Ik kies het liefst ananasstukjes, want dan hoef ik de schijven niet eerst zelf nog in stukjes te snijden.
1,19 bij AH
Op de site van AH geven ze de volgende informatie:

 • Inhoud en gewicht
  567 Gram 
 • Uitlekgewicht: 340 Gram 
 • Portiegrootte: 125 gram 
 • Aantal porties: 2.5

Ananas AH

En dan hieronder de iets duurdere versie ananas op sap van het gewone AH huismerk:

1,39 bij AH

 • Inhoud en gewicht
  567 Gram 
 • Uitlekgewicht: 340 Gram 
 • Portiegrootte: 125 gram 
 • Aantal porties: 2.5

Zoals je ziet zijn ze qua inhoud hetzelfde. Maar niet qua voedingswaarden!

Voedingswaarden ananas op sap

Als je de voedingswaarden van de twee blikken ananas naast elkaar legt dan valt het op dat het blik ananas op sap van het gewone huismerk iets gezonder is.

Zo zitten er in het duurdere merk iets meer voedingsvezels: 1,5 gram in plaats van 1 gram. Ook zit er in het duurdere blik vitamine C, in het AH Basic blik niet.

De smaak van AH basic versus het huismerk

Qua voedingswaarden wint het duurdere blik het dus, maar hoe zit het met de smaak. Daar kan ik kort over zijn: de ananas op sap in het blauwe blik is veel lekkerder dan de basic versie.

De ananas van AH Basic is vrij hard, en smakeloos.

Mijn conclusie

Als je wilt bezuinigen op ananas op sap, koop dan ananas bij AH van hun gewone huismerk in het blauwe blik. Voor die 20 cent extra heb je veel lekkerder ananas, en nog iets gezonder ook.

De versie van AH Basic vind ik een afrader.

Praktische informatie

De beschreven blikken ananas op sap zijn te koop bij je lokale Albert Heijn. Eet je liever verse ananas? Lees dan mijn post ananas snijden!

Lees ook mijn review van de Optimel salade komkommer paprika.
Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Hallo Nicole, even een taaldingetje... Je schrijft: De ananas van AH Basic is vrij hard, en smakeloos.
  Wat jij in deze zin bedoelt, is niet smakeloos, maar SMAAKLOOS. Iets is smakeloos als het tegen de goede smaak indruist, bijvoorbeeld een grap die eigenlijk niet kan. Iets dat smaakloos is, heeft weinig tot geen smaak. Dat is dus een wezenlijk verschil...

 2. Bedankt voor je review Nicole! Ik vind dit soort vergelijkingen altijd heel erg interessant. Bezuinigen is goed, maar als het niet te eten is dan neem ik ook liever de variant die wat duurder is. Ron Wiegers is dat nou het enige wat je opvalt aan deze review? Een taalfout?

 3. Soms kun je beter nét iets meer neerleggen inderdaad. Zelf koop ik zaken van ver, zoals ananas het liefst fair trade. Dat kost mij iets meer, maar levert anderen weer iets op. Ik koop het ook niet vaak, dus dan vind ik dat beetje extra zeker niet erg.

 4. Ik zou niet durven beweren dat de ene gezonder is, misschien minder ongezond? Overigens koop ik een ananas gewoon liever vers. Kleine moeite om te snijden en verspreid over de week van te genieten.

 5. AH Basic en AH huismerk..

  voor het eerst dat ik daar van hoor, geen AH hier in de buurt

  in stukjes of in schijven..

  zo heeft de klant de keuze

  zelf ga ik voor een verse ananas

 6. Een en ander heeft toch te maken met persoonlijke voorkeur. Zo drink ik cola light freeway van de jumbo, maar vind mijn vriend die van de lidl highway toch het lekkerste. En ook gewenning speelt een rol, want vroeger vond ik toch alleen cola van coca cola het lekkerst. Maar toen ik meer op de centjes moest gaan letten ben ik toch maar overgestapt op een goedkoper merk, maar nu ik daar aan gewend ben vind ik die van coca cola niet lekker meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *