Alweer bedorven vlees van de AH

Niet voor de eerste keer, blijkt vlees dat ik kocht bij de Albert Heijn bij opening bedorven.

Eerder overkwam het me al met hun ham, dit keer betrof het vier runder hamburgers. Ik kocht ze op maandagavond 30 januari, en op de verpakking stond dat ze tenminste houdbaar waren tot 5 februari. Ik had ze gepland voor vrijdag 3 februari, en ze in de koelkast bewaard.

Maar toen ik de koelkast opende, en de verpakking enigszin bol zag staan, vreesde ik al het ergste. En bij opening, walmde de geur van bedorven vlees me tegemoet. Ook de kleur, een akelig vaalgrijs, sprak boekdelen. Eventjes terug gaan is geen optie in het buitengebied! Gelukkig had ik nog hamburgers van de Coop in de diepvies, en die liggen nu in de oven.

En wat heb ik nou geleerd?!

 1. Ik moet vegetariër worden!
 2. Ik moet geen vlees meer kopen bij de AH.
 3. Als ik toch vlees koop bij de AH, moet ik beslist niet vertrouwen op hun houdbaarheidsdatum

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Jakkes. Het komt inderdaad wel eens voor. Met melk heb ik het ook wel eens gehad.
  Bedankt voor je bezoekje. Je kwam als spam binnen 🙂 maar dat heb ik veranderd.
  Pauline

 2. Ik hou ook niet van vlees langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren. Helemaal niet de bewerkte producten. Controleer voor de zekerheid de temperatuur van de koelkast op de plaats waar je je vlees bewaard (rond de 4 graden is volgens mij de norm maar boven de 7 is foute boel). Zet ook het vlees helemaal onderin, achter in de koelkast net boven de groentelades. Daar is het het koudst.

 3. Helaas is vegetarier zijn geen garantie dat er nooit meer iets beschimmelds onder je ogen komt. Wij zijn vegetarisch en vanavond ontdekte ik in de zak muesli.. een beschimmelde klont. Het was me al opgevallen dat er weinig rozijnen in zaten, die waren dus naar de bodem gezakt want daar was kennelijk vocht, allemaal aan elkaar en beschimmeld. Ieekk. Groet, Hsm.

 4. Ik weet niet van wie ik het leerde, maar vlees dat laat ik nooit langer dan drie dagen in de koelkast liggen na aankoop/ontdooien. Dan gaat het weg, ook al zie je er niks aan. Maar dat gebeurt gelukkig vrijwel nooit.
  Ik ben al geen fan van appie, maar een andere blogger had het er vandaag ook al over; ook bedorven vlees van AH.
  Blij dat ik er nooit kom. Blij met mijn bio-boer. Alles altijd even vers!

 5. Oh, dat is altijd waardeloos. Je kunt er wel mee terug, maar ja, daar heb je natuurlijk ook weinig aan. Wij hebben eens een bedorven biologische kip gehad van de AH. Maar ik heb ook wel een verhaal gehoord dat bij Jumbo in het noorden des lands er wordt "overgestickerd" als de houdbaarheidsdatum verstreken is. Ook niet echt een aanrader. Eigenlijk ga ik het liefst naar de slager, maar ja, dat is toch altijd weer een eindje om, dus het komt er niet altijd van. Vegetarisch is een uitstekend alternatief (flexotariër ben ik heb ik pas geleerd: ik eet vlees maar ook geregeld vegetarisch, leuk woord he?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *