Muizenvallen: houten muizenval versus een moderne zwarte val

muizenval action
Sinds begin oktober hebben we al last van muizen in huis. In eerste instantie leken de simpele houten muizenvallen redelijk hun werk te doen. Mijn man heeft er ongeveer 5 muizen mee gevangen.

Houten muizenval

Maar het kwam steeds vaker voor dat de muizen de kaas van de houten muizenval afvraten! En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We wilden dat ze in de val kwamen, niet dat ze het de muizenval als een soort snackmuur gebruikten.

Omdat de houten muizenval van de Action niet goed werkte, kocht ik onderstaande muizenval bij bol.com:

muizenval

Zwarte muizenvallen van plastic

De belangrijkste reden om juist voor deze muizenvallen te kiezen was de belofte dat je niet in contact hoefde te komen met de dode muis. Deze zwarte muizenval is 'hygiënisch'.
Op bol.com krijgt hij de volgende omschrijving:
 1. Gevoelig plateau, slaat krachtig dicht
 2. Geschikt voor het vangen van muizen en kleine ratten
 3. Herbruikbaar
 4. Eenvoudig in gebruik
 5. Hygiënisch en duurzaam
 6. Milieuvriendelijk
muizenval

Onze ervaringen met deze zwarte muizenvallen

De zwarte muizenvallen bevallen ons uitstekend. Dezelfde avond nog, had mijn man er al twee muizen mee gevangen. Omdat deze muizenvallen een soort apart bakje hebben waar het eten in zit, kan de muis niet snoepen zonder in de val te lopen. Daarin onderscheidt deze muizenval zich dus positief van de houten muizenvallen.

Ze zijn veel makkelijker te zetten

Een ander groot voordeel is dat deze muizenvallen veel makkelijker 'te zetten' zijn. Bij de houten muizenvallen sloeg de val heel vaak dicht, als mijn man hem probeerde te zetten. Extra irritant, omdat het muizen vervolgens wel lukte om de kaas er vanaf te eten! De houten muizenval was dus enerzijds heel gevoelig afgesteld, anderzijds weer niet.
muizenval zetten

Kwaliteit van het materiaal van deze muizenvallen

De kwaliteit van deze muizenvallen viel me bij het uitpakken eerst wel tegen. Ze voelen heel goedkoop, en echt van plastic. Daardoor leken ze me helemaal niet sterk. Maar tot dusver werken ze goed.

Muizenval Action

Hieronder zie je een muizenval van de Action:
muizenval action
De Action verkoopt dus de bekende, simple houten muizenvallen. Je koopt er twee voor maar 80 cent bij de Action. De Action verkoopt deze val onder de noemer ratten of muizenval.
Maar zoals ik al schreef: het nadeel van dit type muizenval van de Action is dus dat muizen er soms de kaas afsnoepen!

Mijn conclusie over de zwarte muizenvallen

Tot dusver zijn we erg tevreden over deze muizenvallen. Ze vangen beter muizen dan de houten muizenvallen. En daar was het allemaal om begonnen.

Dus heb je last van muizen in huis? Dan zijn deze vallen de moeite van het proberen zeker waard.

Praktische informatie over deze zwarte muizenvallen

Ik kocht 6 stuks van deze muizenvallen voor 21,95 bij bol.com. Fijne bijkomstigheid is dat ze ook geschikt zijn voor kleine ratten, hoewel ik toch mag hopen dat we die nooit in huis krijgen! Brrr!


muizenval

Wat vind jij de beste muizenval?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Wat je er niet bij vertelt, is hoe en of de diertjes aan hun einde komen? Zijn ze op slag dood of maak je ze dan dood? Of laat je ze (half invalide) ergens een eind verderop weer los?
  Come on, the whole story please!

 2. Vervelend dat je zo n last hebt van muizen binnen. Je moet er wel iets mee want voor je het weet heb je er zo een stuk of wat bij en is er af komen heel erg lastig.
  En voor zover ik het begrijp zijn ze op slag dood?

 3. Fijn dat deze muizenvallen beter werken.
  Kruipluik,meterkast en andere plekken waar kieren en gaten zijn dichtmaken. Zo komen ze niet binnen, én je isoleert je huis.

 4. Ik heb bij Welkoop een muizenval gekocht waarmee je tot 10 muizen tegelijkertijd LEVEND kunt vangen. Het is een platte bak met doorzichtig deksel en aan 2 zijden 2 openingen met een soort ‘brug’ die naar beneden gaat, wanneer de muis erin loopt en weer omhoog gaat als de muis eroverheen is, waardoor deze er niet meer uit kan. Je zet deze val langs een muur (omdat muizen instinctief langs muren lopen). Je merkt vanzelf dat je een of meer muizen hebt gevangen (ik doe altijd pindakaas als lokmiddel in de val); muizen schijten zich een ongeluk, dus zodra je ziet dat er poep ligt, zit er een (of meer) muis in. Die kun je dan vervolgens ergens in een bos of langs een slootkant (ver genoeg van jouw huis) weer vrij laten. De val kost 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *