Appelsap van het basismerk van de C1000

Je hebt appelsap en je hebt appelsap, en de appelsap van het relatief nieuwe basismerk van de C1000 valt bij mijn kinderen erg in de smaak. Links zie je de appelsap van het basismerk van de C1000 en rechts de o'Lacy versie van de Jumbo.

'Oh mama, heb je 'Shrek drinken' gekocht?!' riep Piet opgewonden bij het zien van zijn gevulde glaasje. En inderdaad de kleur is zo licht, dat die erg lijkt op het 'boomfruit' van Roosvicee, dat verpakt wordt met een afbeelding van Shrek. Helaas is dat zo prijzig dat ik het alleen koop als het in de aanbieding is, maar nu blijkt deze goedkope appelsap er op te lijken!

Ot vond hem 'minder zuur', en dus lekkerder dan onze gewone appelsap, die meestal afkomstig is van de Lidl of Jumbo. Het ondeugende buurjongetje was ook best bereid beide drankjes even te testen, en hij vond juist de appelsap van de Jumbo lekkerder.
'Die smaakt meer naar appels,' was zijn conclusie.

Ik ben ondertussen allang blij dat de kinderen deze goedkope variant zo lekker vinden. En voor iedereen die kinderen heeft die dol zijn op Boomfruit van Roosvicee: je kunt ze dus goed foppen met deze goedkope appelsap!

Overigens krijgen mijn kinderen slechts één keer per dag een vruchtendrank, vanwege de waarschuwingen over zuuraanvallen en tanderosie. Als ze om 15.15 uit school komen krijgen ze fruit en 'fruitdrinken'.

Wat drinken jouw kinderen?
En welke overwegingen spelen mee bij de keuze van het soort drinken dat je ze voorschotelt?Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

22 reacties

 1. o. wat lachwekkend al die reacties over melk drinken! Laat ieder toch doen wat ie wil en zeur niet zo over elkaar! Ik drink veel melk, heb 12 kinderen gebaard, allemaal borstvoeding gegeven, nooit problemen, altijd in beweging! Wil iemand geen melk? Ook goed, maar lees degenen die het wel wil, niet de les!

 2. reactie op ineke,
  Je begrijpt het verkeerd denk ik.
  wij kunnen melk drinken omdat er koeien zijn,die melk geven.Het is niet zo dat er nu koeien zijn, omdat wij melk drinken, want als de koeien er niet waren, hadden wij ook geen (koeien)melk.

  wat een gezeur zeg over iets normaal als : melk drinken.
  Ze doen hier op deze blog net alsof het abnormaal is dat iemand melk drinkt en als ze vinden dat het voor kalfjes is, nou dat eet je dus ook geen kaas, boter en van die lekkers soft ijsjes en zo, want zonder melk zijn doe lekkere ijsjes er niet, en die eet men ws wel.....????
  Dus ook geen ijsjes eten meer, want de melk is voor kalfjes en niet voor mensen.

 3. Dus we moeten melk blijven drinken omdat er boeren zijn? Dat is een doelredenatie. Volgens mij is het andersom, zijn er boeren omdat wij melk zijn gaan drinken.;-)
  In een land als Japan, waar practisch geen zuivel gebruikt wordt, is veel minder botontkalking. Er is wel degelijk een relatie tussen de twee dingen. Begrijp me niet verkeerd, ik gebruik ook met mate melk omdat ik het gewoon lekker vind in koffie en pap, maar voor drinken beperk ik me verder tot water, thee, koffie en af en toe wat siroop. Voldoet prima voor mij. 🙂

 4. Ik ben het met Tineke eens,
  waarom geen melk drinken, waar is die melk dan voor????????
  jammer voor al die boeren met melkkoeien, en voor de fabriek die de melk verwerkt, moeten we die melk maar in de put gooien ofzo?

  en gaatjes in je tanden krijg je door vaker dan 7 keer per dag iets te eten of te drinken, want elke keer als je iets nuttigt, tast dat het gebit aan.
  het maak niet zo heel veel uit wat je eet, behalve water.
  Goed poetsen dus !!!!!!

  ik herinner me nog de poster bij de tandarts toen ik zelf kind was:
  snoep verstandig, eet een appel.
  helemaal goed, is veel gezonder, maar voor je gebit maakt het echt niet uit.
  groetjes Ans

 5. Mijn man drinkt koffie en dubbelfriss

  Ons zoontje drinkt per dag ongeveer 2x carvan cevitam, 2x melk, 1x thee en soms dubbelfriss en water.

  Ik drink per dag water, heel veel water, 1 a 2x melk, carvan cevitam en soms iets van light.

  Groetjes Isabelle

 6. water - gewoon puur kraantjeswater - wij, de kindjes, gewoon allemaal water - de enige uitzondering is een feestje - dan kan er al eens appelsiensapje of soms al eens een aldi-cola fles op tafel komen

 7. @ Mirjam -anoniem-
  Vlgs. de professoren die zich verdiepen in het hoe en waarom van ziekten is de vuistregel tegenwoordig; eet en drink nooit dingen die je overgrootouders niet als eten en drinken herkenden. Melk hoort daar ook bij. En kijk altijd van welke bron het onderzoek komt, want het is nog altijd zo; wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Ik zie dat in héél veel artikelen terug en ook de opleiding voor diëtisten wordt tegenwoordig betaald door de industrie. Bij de Publieksacademie in het Universiteitsziekenhuis Groningen vielen deze mensen ook om van verbazing wat het verschil was tussen de nieuwste onderzoeken en hun opleidingen.
  Melk is voor kalfjes en niet voor ons. Een olifant met botontkalking heb ik nog nooit van gehoord.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. Geen melk is ook omdat hij bij mij en mijn kinderen heel slijmvormend is. Ik ga direct snotteren en bovendien vind ik het niet lekker.
  Dat het mij niet voegt sterkt mij dan weer in het gevoel dat het zo niet bedoeld is, na de zoogtijd nog melk. Maar als je er geen hinder van ondervind dan kan ik me ook voorstellen dat je het drinkt hoor.

 9. Wij drinken sowiezo suiker-vrij. Wél verdunde sap, groene of kruidenthee; kleine man 1 bekertje melk. Ben het heul errug met Gerrie eens; melk is voor baby's en kalveren/jonge dieren/mensjes waarvan het darmgestel nog niet volledig ontwikkelt is. Ooit een koe bij een andere koe zien lebberen?

 10. Hier drinken we melk, water, thee en koffie. Mijn dochter krijgt een fles water mee naar school.
  In het weekend is er frisdrank en voor de volwassenen wijn en bier.
  Ik ben dol op melk en moet mij beheersen om geen 2 liter naar binnen te werken per dag!
  Ik ben ook niet vanplan om te stoppen met het drinken van melk.
  Ik heb het ooit eens eerder gezegd op deze blog: ik ben al die adviezen beu over wat we wel en wat we niet moeten eten en/of drinken. Ik zal mijn heerlijke melkproducten dan ook nooit opgeven (-:

 11. In het weekend gaan er bij ons twee pakken sap (meestal DubbelFriss) doorheen. Als het op is, dan is het op. De rest van de week drinken ze ranja. En zoonlief neemt nog een beker Yoki mee naar school. Melk drinken ze niet, wij zelf wel maar 1x per dag.
  Frisdrank heb ik alleen met verjaardagen.
  Ik let er zelf meer op of er geen kunstmatige zoetstoffen inzitten.

 12. mmm ik zit met verbazing de reacties te lezen.. volgens mij kregen de zwakke kinderen vroeger juist altijd volle melk om sterker te worden, dus ik snap niks van die reacties. En wat is er mis met koemelk voor mensen??Het is juist goed dat de natuur zo meehelpt om iedereen te kunnen voeden.. En dat een mens een zoogdier zou zijn.. sorry hoor..

  Het zal wel slecht zijn maar mijn kids drinken Yoki, verdunde siroop en af en toe zoiets als dubbelfriss maar dan een goedkoop merk. En of je tanden daar last van hebben is meer van wanneer en hoe vaakje het drinkt. En of je goed poetst..
  Daarom kregen onze kinderen ook nooit een fles in bed mee..

 13. Hoi allemaal,

  Hier drinken de kinderen water, NatuC of rozenbotteldrank van het merk Ukkie. Verder drinken mijn man en ik water Thee, koffie en Bambu van Vogel. 's ochtends en 's avonds krijgen de kids biologische melk. Alleen op verjaardagen haal ik ongezonde frisdranken in huis. Ik wil mijn gasten graag ter harte zijn.

 14. Voor altijd: Zéér sterk verdunde fruitsiroop (75% fruit, maar wel 'n goedkoop merk!)

  Voor 1x per dag: een glaasje vruchtensap.

  Bij het eten: water.

  Geld speelt uiteraard een rol, maar de grootste weerhouder (om dus niet vaker vruchtensap o.i.d. te drinken) is natuurlijk de suiker. Een glas vruchtensap heeft ongeveer 90kcal. en die komen alleen maar uit de suiker.

  Aangezien vruchtensap bijna altijd uit concentraat komt, zitten er toch geen vitaminen meer in en is het daarmee eigenlijk wel te vergelijken met cola/sinas (uiteraard zonder de caffeïne)

  Overigens onderschrijf ik van harte wat Gerrie aanhaalt: teveel melk ZORGT juist voor osteoporose i.p.v. het tegen te gaan. Dit, omdat er in melk wel calcium zit, maar tevens veel dierlijke eiwitten - die al die calcium weer nodig hebben om verteerd te worden.

  Mijn kindjes zijn dan ook vanaf 3 jaar zuivelvrij. Calcium halen we uit de spinazie.. vraag maar aan Popeye 😉

 15. Mijn zoon is 20 en die drinkt liefst sinas van de Lidl, lekker goedkoop. Verder melk en karnemelk en natuurlijk BIER. Maar hij is gelukkig makkelijk met zijn drankjes. Iedere dag krijgt hij een grote fles limonadesiroop (Lidl) mee naar zijn werk en blij is hij weer. Verkering drinkt eigenlijk altijd cola van de Lidl en ik drink het liefst thee, koffie, warm water en roosvicee

 16. Mijn zoontje drinkt siroop, iets anders blieft hij niet. Op een enkele keer sojamelk of vruchtensap na. Ik zelf drink cola of koemelk. Slecht slecht slecht! Maar ach, ik vind het lekker. Ik had een enorme hekel aan melk tot mijn zwangerschap. Daarna ben ik het blijven drinken. Al ben ik er eigenlijk heel erg op tegen, want het is helemaal niet natuurlijk om melk te drinken die eigenlijk voor kalfjes bedoelt is.

 17. Hier drinken we overdag roosvicee. Ook geen melk omdat ik het nut van dierenmelk aan mensenkinderen geven niet in zie. De enige melk die hier gebruikt wordt gaat door de koffie. Bij het eten drinken we water.

  's avonds eten we wel yoghurt toe en dat is wat wij aan dat soort zuivel binnen krijgen.

  Ikzelf drink water en koffie gedurende de dag.

 18. Onze kids drinken zelf gemaakt bubbeltjes water en op vrijdag avond mogen ze fris (meestal sprite)
  Even voor Gerrie Er is nog nooit een relatie gevonden tussen het drinken van melk en botontkalking. Wel is er een verband tussen botontkalking en de mate van belasting. Iemand die elke dag wandelt krijgt geen botontkalking. Daar waar druk ontstaat ,ontstaat weefsel..heel logisch eigenlijk..
  groetjes mirjam

 19. Hier in huis worden alle sappen verdund met water. En de zuuraanvallen op je gebit met fruit valt echt wel mee. Alleen wat altijd vergeten wordt is de melk. Dat is pas een echte tandenvreter. De zoetheid daarvan zet zich door invloed van speekselenzymen razendsnel om in zuur. Het tandglazuur is het sterkste "bot" uit ons lichaam, hoe houden zich de gewone botten dan???? En wij zijn zoogdieren. Geen enkel zoogdier drinkt melk.
  En ook geen enkel ander zoogdier heeft last van botontkalking, maar de economie is belangrijker en van zieke mensen leven de ziekenhuizen.
  Erg cynisch, ik geef het toe, maar het is wel de waarheid. Voor de oorlog had niemand geld om melk te kopen, boeren dronken het zelf niet -te duur- er moest boter en kaas van gemaakt worden want dat bracht geld op. Maar botontkalking was er ook niet.
  Ik dwaal af; drinken is; water, thee, koffie, verdund sap.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *