Air-O-Crisp van Kruidvat: ik kocht hem voor 8,99!

Kruidvat is enigszins vergelijkbaar met de Action als het gaat om gadgets en 'handige dingen,' waarvan je niet wist dat je ze nodig had, tot je ze zag liggen. Zo kon het gebeuren dat ik een zogenoemde Air-o-crisp kocht bij Kruidvat voor 8,99.

Op de doos staat in veelbelovende letters: fry in oven with no oil!

De Air-O-Crisp belooft van je oven een airfryer te maken!

Hieronder mijn review van de Air-O-Crisp!

Air-O-Crisp: omschrijving van het product

De Air-O-Crisp bestaat uit een mandje/schaal van draadstaal of zo, en een blad waar je de mand opzet. Feitelijk kun je het zien als een rooster met opvangbak.

Kijk maar:

Air-O-Crisp van Kruidvat
Het mandje + de schaal
Air-O-Crisp van Kruidvat
De schaal

 

Air-O-Crisp van Kruidvat
Het mandje

 

En hier is de omschrijving van het product op de site van tv winkel:

 • Air O Crisp is ideaal om te frituren in de oven zonder overtollig vet!
  Met dit koperen rooster bakt u zonder vet! De lucht circuleert 360° in de oven en maakt uw bereidingen krokant en vetarm. Het overtollige vet wordt in de onderste schaal verzameld!
 • Air O Crisp bestaat uit een mandje van circa 30 x 20 cm en een schaal van 32 x 23 cm.
  U kunt de schaal ook gebruiken als presenteerblad voor gebak!
 • Air O Crisp is ideaal voor alles wat u in de oven kunt frituren, maar ook voor grillades op de barbecue.

De Air-O-Crisp in de praktijk

Ik maakte die maandag witlof klaar. Ik kook het kort, en daarna wikkel ik het in ham met jong belegen kaas en dat doe ik dan in de oven. Normaal doe ik de witlof in een glazen ovenschaal, maar nu gebruikte ik mijn Air-O-Crisp. De witlof legde ik in het mandje, en het mandje zette ik op het dienblad. En dat zette ik vervolgens op het rooster van mijn oven.

Mandje groter dan mijn grootste ovenschaal

Het mandje van de Air-O-Crisp is groter en ruimer dan mijn grootste ovenschaal, dus dat was meteen al een pluspunt. Een ander leuk voordeel was dat het vocht uit de witlof droop. Als ik het in de glazen schaal klaar maak, heb ik altijd enorm veel vocht over. Maar in de Air-O-Crisp kwam de witlof aangenaam droog uit de oven.

Air-O-Crisp van Kruidvat
De witlof op de Air-O-Crisp voordat ik hem in de oven deed.

Mijn conclusie over de Air-O-Crisp

Ik ben blij met de Air-O-Crisp! Hij had het risico van een miskoop en toekomstig keukenlijk, maar hij is echt handig. De voordelen op een rijtje:

 • Je kunt hem gebruiken als een extra ovenschaal. Hij is lekker ruim.
 • Met de Air-O-Crisp creëer je als het ware een extra verdieping in je oven, wat ik een mooie bijkomstigheid vind.
 • Ik vind het handig dat hij als ovenschaal open is, zodat de lucht overal bij kan komen. Nu hoef ik bijvoorbeeld aardappelkroketjes niet meer om te draaien halverwege.

Ik kan de Air-O-Crisp dus aanraden! Zeker als je zin hebt in een airfryer, maar dat te duur vindt. Voor 8,99 maak je met de Air-O-Crisp van je oven een airfryer.

Air-O-Crisp: As seen on tv!

Het staat op de doos: As seen on tv, dus dat wilde ik wel eens zien. Hieronder het filmpje dat doet glimlachen, vanwege de typisch hijgerige Amerikaanse stijl. Maar leuk is hij wel, en de Air-O-Crisp komt echt geweldig over!

Nu ben ik nog blijer dat ik 'm heb ; )

Praktische informatie

De Air-O-Crisp bij Kruidvat is echt een koopje voor 8,99. Op tv-winkel.eu kost hij maar liefst 59,95! Bij Blokker kost hij 24,-.

Lees ook: Bruin fruit en Airfryer, wat is de beste?

Heb jij een airfryer? Dan vind je mijn post met Airfryer recepten vast ook leuk!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Mooi vwb. de witlof, maar hoe lukt het met patat en (airfryer-)snacks? Ben benieuwd naar die resultaten.. Daarnaast, heb je een conventionele oven of een hete lucht oven, dat maakt ook al verschil! Tot slot ook niet onbelangrijk, mag/kan het ding in de vaatwasser?? Vragen vragen vragen... Martina

 2. Ik heb er inmiddels ook aardappelkroketten van de Lidl voor in de oven mee gemaakt. Die waren ook erg lekker, en groot voordeel: ik hoefde ze inderdaad niet om te draaien halverwege. Ik heb een hete lucht oven en hij kan gelukkig in de vaatwasser!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *