Bladcadeau ervaringen: ik kreeg een bon van 10,-

bladcadeau ervaringen

 

 Op zoek naar bladcadeau ervaringen?

Ik heb er eentje voor je.

Bladcadeau ervaringen

Een tijdje terug kreeg ik bladcadeau, 'dé tijdschriftenbon' cadeau.

Er staat een tegoed op van 10 euro.

Dus ik blij naar bladtegoed.nl om eens lekker te gaan shoppen.

Mijn bladcadeau ervaring

Om een tijdschriftenbon te activeren moet je een kraslaag van de kaart afkrassen, en de code vervolgens invoeren op bladcadeau.nl. 

Deze code moet je overigens telkens opnieuw invoeren. Dus als je niet elke keer die code wilt zitten invoeren, kun je het beste het hele bedrag in 1 keer opmaken. Trouwens als je te lang wacht, moet je ook de code opnieuw invoeren. 

Het lukte mij niet om het volledige bedrag van 10 euro te besteden. Uiteindelijk heb ik een exemplaar van de Linda gekocht. Nu heb ik nog een tegoed van 3,55 over. Van dat geld zou ik bijvoorbeeld de Donald Duck kunnen kopen voor 3,15. Een Libelle is al boven budget.

Bladcadeau ervaringen: verkapt verdienmodel?

Wat mij opviel is dat dit 'cadeau' een verkapte verkoopmethode lijkt om je een abonnement aan te smeren, of om in ieder geval meerdere nummers van een tijdschrift te kopen. Alle bedragen zijn bovendien dusdanig dat je, of meer moet uitgeven dan er op je cadeaukaart staat, of dat je een bedrag overhoudt dat je eigenlijk nergens aan kwijt kunt.

Bladcadeau ervaringen van andere mensen

Op de site Opiness laten mensen reviews achter. Ze geven diensten en producten een score van maximaal 10. Bladcadeau krijgt daar een zware onvoldoende: 1,5 bij 39 reviews! Er is zelfs iemand die door het gebruik van Bladcadeau, ongewild en ongepland, een abonnement bleek te hebben op een tijdschrift! 

Radar

Op de site van Radar klaagt iemand over een onverwachte aanpassing van de gebruikersvoorwaarden. Maar deze persoon krijgt vervolgens iedereen over zich heen, omdat ze dan maar beter had moeten lezen. Deze review is daardoor weinig behulpzaam. Het gaat helemaal niet meer over bladcadeau. 
Op Klachtenkompas staat een heel rits klachten over Bladcadeau. Slechts twee zijn opgelost.

Forum van de Consumentenbond

Ook op het Consumentenbond forum zijn mensen niet blij met Bladcadeau. Ene Ton Kiesjot schrijft daar:

'De prijzen van de bladen worden niet op hun website geplaatst, ze zijn pas zichtbaar nadat je een bon hebt en de code kunt invoeren. De gever van de bon heeft dus geen weet van wat en hoeveel er gekocht kan worden.
Ik snap nu waarom. De prijzen die de uitgever hanteert zijn stukken hoger dan bij het rechtstreeks nemen van een abonnement. Ook zijn ze een stuk hoger dan bij het kopen van een kado-abonnement. '

Mijn conclusie over Bladcadeau

Het idee achter Bladcadeau vind ik leuk. Je geeft iemand de kans om een tijdschrift naar smaak te kopen. Maar in deze vorm is het bedrag al snel te laag. Dat is jammer voor zowel de gulle gever als de blije ontvanger.

Ik zal zelf daarom Bladcadeau niet gauw cadeau doen aan iemand. 

Overweeg jij om iemand Bladcadeau te geven? 
Ik raad het niet aan.
Het is eigenlijk zonde van je geld. 
De kans dat die persoon jouw hele bedrag kan gebruiken dat je op de Bladcadeau bon zet is, klein!

Update!

Inmiddels heb ik er nog een probleem bij: ik heb het Linda magazine nog steeds niet ontvangen. Contact met de klantenservice bij bladcadeau.nl helpt niet. Die wijzen met de vinger naar de klantenservice van Linda. Daar heb ik 10 minuten in de wacht gehangen, en toen konden ze me niet verstaan zeiden ze.
Al met al vind ik bladcadeau.nl nu vooral een stresscadeau.

Update januari 2022

Uiteindelijk lukte het me via de mail contact op te nemen met de klantenservice bij Linda, en vorige week kreeg ik het gekochte exemplaar eindelijk.

Leestips

De voordelen van een bonuskaart
Wat zijn jouw bladcadeau ervaringen?

Gebruikte bronnen onder andere Bladcadeau, Consumentenbond Community, Radar, Opiness, Kassa

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *