Aldi doucheschuim cream shower soft Biocura

cream shower silk biocura
Cream Shower Sil en Soft van de Aldi

Elke ochtend douche ik mij.

Ik breng eerst de kinderen hardlopend naar school, en daarna volgt de beloning van een warme douche.

Ik maak dan graag gebruik van een lekker ruikende doucheschuim, om het zweet van het hardlopen weg te wassen. Daarom dit keer een review van de Biocura doucheschuim van de Aldi!

Doucheschuim: graag hydraterend en voor gevoelige huid

Omdat ik nogal een gevoelige/vochtarme huid heb, let ik er op dat ik een doucheschuim gebruik die belooft te 'hydrateren' of voor de gevoelige huid is. Ik gebruik onder andere doucheschuim van Dove en Fa. Afhankelijk van wie het meest belooft op de verpakking en wie het prettigste geprijsd is.

Maar afgelopen week deed ik boodschappen bij de Aldi, en zag daar mooie flessen doucheshuim in de schappen staan van het merk Biocura.

Er zijn 3 soorten Biocura doucheschuim

 

 • Cream Shower Soft
 • Cream Shower Silk
 • Cream Shower Fresh

Onder de naam van de doucheschuim stond veelbelovend: 'hydraterend, melk en vitamine'. Een fles kostte maar 1,49 dus ik besloot er twee mee te nemen om te proberen. Ik koos de Soft en de Silk variant omdat ik die het lekkerste vond ruiken.

biocura doucheschuim Aldi
Biocura doucheschuim Cream Shower Soft

Biocura Cream Shower Soft: de geur

De Biocura Cream Shower soft doucheschuim ruikt volgens mij naar passievrucht of mango. Dat weet ik niet zeker. Het is een lekker geurtje, maar niet te zoet. Sommige doucheschuimen ruiken veel te sterk, of veel te zoet. Dan voel ik me net een wandelende kauwgombal.

Met deze doucheschuim voel ik me goed opgefrist. Ik ruik lekker, maar niet overheersend.

Biocura Cream Shower Soft: wat doet het met de huid

Maar het belangrijkste van een doucheschuim vind ik dat mijn huid daarna prettig aanvoelt. Ik heb wel eens doucheschuim gebruikt waardoor mijn huid strak en jeukerig ging voelen. Dat doet de Biocurea Cream Shower Soft gelukkig helemaal niet. Dus het hydraterende effect is voldoende.

Ingrediënten: wat zit er in Biocura doucheschuim?

De Biocura doucheschuim bevat een indrukwekkende lijst ingrediënten. Ik heb ze netjes overgetypt, maar ik snap er helemaal niks van. Ik was toch altijd al slecht in scheikunde...

 • Aqua
 • Sodium Laureth Sulfate
 • Glycerin
 • Cocamidopropyl Betaine
 • Peg-7
 • Glyceryl cocoate
 • Sodium Chloride
 • Panthenol
 • Sodium Benzoate
 • Citric Acid
 • Parfum
 • Sine Adipe Lac
 • Sodium Lactate
 • Styrene/Arcylates copolymer
 • Niacinamide
 • Potassium Sorbate
 • Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
 • Polyquaternium-7
 • Sodium Lauryl Sulfate

Conclusie over Cream Shower Soft

De lijst met ingrediënten vind ik erg lang. Maar puur op basis van mijn persoonlijke ervaring met Biocura Cream Shower Soft kan ik deze doucheschuim aanraden. Ik vind het lekker ruiken, het is niet duur, en voldoet aan de belofte van hydratatie.

Doucheschuim producten kun je vaak ook goedkoper krijgen met behulp van Scoupy!

Leestip

Action douchemuts ervaring


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

7 reacties

 1. Zweet was je zonder douchespul ook wel weg hoor. En uiteindelijk heb je steeds meer "hydraterends" nodig om geen trekkerige huid te krijgen. Afspoelen en smeren met wat kokosolie is heerlijk!

 2. kijk hier baal ik nou van, als het maar goedkoop is en lekker ruikt.. alle propylen en poly zijn plastics die hun weg vinden via jouw afvoer naar het oppervlaktewater, sls is een ontvetter wordt ook gebruikt in de autowasstraat, parfum, geen idee welk soort maar een ding is zeker als het uit een mango kwam stond het erop, lekker chemisch dus, goed voor je huid, lekker hydraterend zou ik zo zeggen Bieke

 3. Bieke, gelukkig zit er wel aqua in voor de hydratatie toch? Ben het helemaal met je een s, weg met die troep.
  Gebruik als scrub kokosolie en zeezout, zo makkelijk dan ben ik meteen ingesmeerd grootste deel van lichaam, benen hebben altijd extra likje nodig.

 4. Lot Aqua is idd. water, grootste bestanddeel staat altijd vooraan, dus het grootste gedeelte van de doucheschuim bestaat uit water, echter dat water neemt de huid niet op, anders zouden we nooit in bad kunnen als onze huid het water zou opnemen, zouden we opblazen..
  water droogt de huidt juist uit, ga maar een lang onder een douche...
  het enige wat een product kan doen is het vocht laten vasthouden door de huid, b.v. een olie zoals kokos, argan of voor mijn part olijfolie.. vocht voor de huid moet je via je eten binnen krijgen, waterrijke groenten en fruit... water drinken spoelt wel goed door maar wordt bijna niet opgenomen in de huid.. Bieke

 5. ik gebruik eigenlijk helemaal geen douchegel meer, ik was nog wel mijn haar met shampoo, maar dat doe ik maar een keer per week, verder was ik mij gewoon met water en als scrub gebruik ik ook kokosolie met zeezout en dat doe ik eens per 2 weken. moet altijd lachen om al die reclames over een zachte huid en dat je daar toch echt merk X voor moet gebruiken, ik gebruik dus helemaal niets en heb een heerlijk zachte huid, zonder douche gels ,badschuim en of body lotions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *