|

Action kattenborstel: geen aanrader

action kattenborstel

Ik kocht een kattenborstel bij de Action.

Want door het voorjaar begint onze kat flink te verharen. Hij verliest zijn wintervacht, nu hij die niet langer nodig heeft.

Dat heeft tot gevolg dat iedereen die de kat oppakt vervolgens compleet onder de kattenharen zit. En het vervelende is: als ik de kleding was blijven de kattenharen er gewoon op zitten! Zelfs op de waslijn waaien ze er niet af.

Hoe krijg je kattenharen van kleding?

De enige methode om de kattenharen goed van de kleding af te krijgen is door alles in de droogtrommel te doen. Maar dat wil ik liever niet, nu de was ook prima buiten kan drogen.

Kattenborstel Action

Daarom kocht ik bij de Action een speciale borstel om katten mee te borstelen. Het ding is statisch en belooft je kat te kammen én de haren als het ware 'vast' te houden door dat statische effect.

Mijn ervaringen met kattenborstel van de Action

Ik ben redelijk tevreden over de kattenborstel. Er blijven namelijk inderdaad wel haren aan kleven. Je kunt de borstel het beste buiten gebruiken. Want dan kun je de haren meteen van de borstel halen, en buiten achterlaten.

Maar, de borstel lost niet het probleem van de kattenharen-op-kleding op. Nog steeds zit iedereen onder de kattenharen. De borstel helpt dus maar een klein beetje.

Kattenborstel Action: conclusie

Hoewel de kattenborstel van de Action wel een beetje helpt om wat kattenharen kwijt te raken, is het effect vrij klein. Ik zou de borstel daarom niet aanraden. Er zijn hopelijk betere borstels verkrijgbaar zoals de furminator:

furminator

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Leestips

Over het belang van de juiste kattenbakvulling.

Hondenbrokken kiezen


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Ik gebruik een ijzeren variant om de katten te kammen. En ja de droogtrommel werkt perfect om de haren van je kleding af te krijgen. Echt super! Voordat ik het huis verlaat gebruik de papieren plak rollers van Ikea. Werkt heel goed. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60109436/
  De roller zelf kost 0,99 cent en de navulrollen kosten per 4 stuks, 1,99.
  Ze liggen zelfs in de auto en in mijn tas.

 2. Ik heb al jaren een zelfde borstel niet voor mijn hond te kammen, maar om de hondenharen van mijn kleding en zetels te borstellen. Werkt goed! Ook ideaal om met water, kras vrij, glaswerk bv vasen te reinigen.
  Eef.

 3. Kattenharen verwijder je het best met een stuk breed plakband om je hand gewikkeld. Overal even deppen en de boel is weer schoon. Volgende ronde, nieuw plakbandje.

  Ben ik even blij met mijn tropenkatjes, altijd hetzelfde vachtje 🙂

  Groet Petra

 4. 2 Van onze 3 katten vinden borstelen geen probleem. De 3e is een asielkat die borstelen echt niet toestaat.
  Haren op kleding verwijder ook ik met de kleedborstel van de geel/blauwe woonwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *