Bilibo review: een verrassend leuk speelgoed voor je kind

bilibo

Hierboven zie je een zogenoemde Bilibo.
En vergis je niet.!
Mijn zoon heeft hier niet een soort emmer of helm op zijn hoofd maar het speeltje Bilibo.
Het is inmiddels tien jaar geleden dat ik de Bilibo leende en onmiddellijk mijn twijfels had. Maar mijn kinderen vonden hem leuk!

Bilibo geleend bij de spelotheek

Om niet weer allerlei kleine onderdelen kwijt te raken, besloot ik bij de spelotheek een 'Bilibo' mee te nemen. Een speeltje wat nog het meest lijkt op het schild van een schildpad.

Meteen spijt

Terwijl ik het ding in de auto mikte had ik er eigenlijk al spijt van, want konden de kinderen in vredesnaam met dat ding doen? Maar dat bleek mee te vallen! De kinderen vonden het hartstikke leuk, en gingen er als een wilde mee spelen.

Bilibo toepassingen

Hij blijkt geschikt als tol, waarbij je als kind plaatsneemt in de Bilibo en vervolgens wild rondtolt. Ook leent hij zich uitstekend als grote helm, als wieg voor een pop en als stoeltje. In het bijgeleverde foldertje staan nog veel meer ideeën.

Wat is een Bilibo?

Het is een soort plastic schelp/helm. Volgens de makers is het 'speelgoed zonder opgelegd speelpatroon of spelregels'. Hoewel je als volwassene misschien denkt: 'Wat moet mijn kind hiermee?' blijkt het inderdaad leuk speelgoed te zijn.

Materiaal van een Bilibo

Hij is gemaakt van stevig kunststof, en is verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. De onze was felgroen. Behalve in verschillende kleuren zijn ze er ook in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor ze ook te gebruiken zijn als blokken.

Ik ben ervan overtuigd dat de Bilibo een kind uitdaagt zijn fantasie te gebruiken, want als volwassene vond ik het in eerste instantie maar een 'raar ding'. Het wordt dan ook gepresenteerd als speelgoed 'zonder opgelegd speelpatroon of spelregels'.

bilibo

Mijn conclusie over de Bilibo

Ik vind het een geweldig stuk speelgoed, en vindt het echt een aanrader als origineel verjaardagscadeautje voor een kind. En omdat het multifunctioneel is, is er altijd wel een toepassing voor te verzinnen. Desnoods als krukje.

Zelfs mijn kinderen (7 en 9), die toch dol zijn op hun Nintendo en Wii, gingen er heel erg mee spelen.

Praktische informatie

De grote Bilibo is in diverse winkels verkrijgbaar. Bij bol.com betaal je er 28,05 voor.

Bilibo game

Daarnaast is er een Bilibo Game Box op de markt voor zo'n 19,95. Hierin zit o.a. een mini versie die ook geschikt is voor kleinere kinderen.

De Bilibo in actie

Meer informatie

Meer informatie vind je op de zeer irritante, officiële website. Zo leuk als ik de Bilibo vind, zo stom en klantonvriendelijk vind ik de website van de makers.

Zie ook mijn post over nep Kapla blokjes. En lees ook mijn review van de Swinxs! Ook een speeltje dat ik leende bij de spelotheek. En natuurlijk mijn ervaringen met de skeelers van de Action.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

4 reacties

  1. hahaha, dat is grappig. Wij hebben tien van die dingen liggen bij de overblijf en blijf het altijd verwondelijk vinden dat de kinderen zich daarmee kunnen vermaken. Ze dienen als stoeltje, er worden touwen aangeknoopt waardoor ze worden voortgetrokken, dienen als poppenwagen enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *