|

Blarenpleisters Action, Compeed en SoLow: 3 soorten vergeleken!

blarenpleister

Een Compeed blarenpleister kost zo'n 1 euro per stuk!

Dus dan wil je wel zeker weten dat hij goed werkt.

Tegelijkertijd zijn er pleisters voor blaren die veel minder duur zijn. Zoals de Action blaarpleisters.

Ik probeerde zowel de Compeed blarenpleisters als de Action blarenpleisters. Daarnaast kocht ik ook voordelig blarenpleisters bij SoLow.

Hieronder een verslag van mijn bevindingen!

Maar eerst: hoe het allemaal begon!

Blaarpleister gezocht!

Vorige week had ik ineens een enorme blaar.

Dat komt omdat mijn hardloopschoenen kleddernat waren geregend. Daarom had ik een oud, afgedankt paar aangedaan de volgende dag. Dat had ik dus niet moeten doen, want ik kreeg meteen een enorme blaar.

En op zondag had ik dansles!

De blaar was heel pijnlijk, en lag bovendien open. Thuis liep ik van narigheid op Birkenstocks en Crocs, dus ik vroeg me af hoe dat moest met mijn dansschoenen!

Toen opperde mijn man de optie van een blaarpleister.

Compeed blarenpleister gekocht bij de Plus

Dankzij de zondagsopening van supermarkten, kon ik bij de Plus een setje Compeed blaarpleisters kopen. In de auto plakte ik er eentje op mijn open blaar* en toen reden we door naar dansles.

En warempel!

Ik kon prima dansen, en had nergens meer last van.

Geweldig gewoon.

Lang leve de blaarpleister. Ook hardlopen ging prima de volgende dag.

Compeed blarenpleisters: vrij duur

Maar ik vind Compeed blaarpleisters wel vrij duur: meer dan 5 euro voor 5 blaarpleisters...

Dat komt neer op 1 euro per blaarpleister! Dus ik vroeg me af of dat niet goedkoper kon.

Ik kocht bij de Action en de SoLow hun versie van blaren voor pleisters

Blarenpleisters Action, Compeed en SoLow

Hieronder vind je alle informatie.

Action Blarenpleister 3 grote 5 kleintjes voor 1,69

De Action pleisters voor blaren zijn van het merk First Aid. In het doosje zit een gebruiksaanwijzing. Je kunt de Action blaarpleisters gebruiken bij beginnen blaren en bij blaren die nog niet open zijn. Dit is zo'n beetje de informatie op de verpakking! Niet al te veel dus.

In de Action blaarpleister had ik weinig vertrouwen. Op de verpakking stonden weinig goede beloftes. Dus wie schetst mijn verbazing dat de goedkoopste pleister ook prima is. Sterker nog, ik heb hem nog een keer van mijn hak getrokken omdat ik ineens het loshangende vel wilde weghalen. Daarna heb ik hem weer zorgvuldig teruggedrukt, en hij zit er nog steeds.

SoLow blarenpleister 5 grote blarenpleisters voor 3,59

De SoLow blaarpleisters worden verkocht onder de noemer hydrocolloid pleisters. Op de achterkant van het doosje staat:

'Een hydrocolloid pleister wordt over een wond heen geplakt en sluit de wond helemaal af van zuurstof. De onderste laag van de pleister neemt wondvocht op en vervloeit tot een gel.

Hydorcolloïdpleisters zijn werkzaam omdat ze een vochtig wondklimaat creëren. In een vochtig wondklimaat verloopt het proces van wondgenezing sneller dan in een droog wondklimaat, en vermindert het de kans op littekenvorming.'

Het doosje belooft een snelle wondgenezing. Ze zijn geschikt voor blaren, maar ook voor snij & schaafwonden. De SoLow blaarpleister belooft verder waterproof te zijn.

Compeed blarenpleisters 5,55

Net als in de SoLow blarenpleisters zit in hydrocolloïde. De blarenpleister helpt tegen wrijving, vuil en bacteriën. Compeed belooft: Compeed Blaarpleisters stoppen snel de pijn en werken als een tweede huid.

De Compeed blarenpleister deed ik op zondag op mijn pijnlijke blaar, en een week later liet de pleister los. Hij bleef dus keurig een week zitten.

Veelgestelde vragen over blarenpleisters

Wat doet een blarenpleister?

Een blarenpleister beschermt je huid en maakt het bovendien vaak mogelijk om weer gewoon te kunnen lopen met je schoenen aan. Dit type pleister vermindert meteen de druk op je voet en de pijn. Ik vind het geweldig! Bovendien is je blaar beschermd tegen viezigheid.

Wanneer blarenpleister verwijderen?

Je kunt een blaarpleister laten zitten totdat de randen opkrullen of dat hij vanzelf loslaat. Het wordt zelfs afgeraden om hem al snel zelf te verwijderen. Je blaar zit immers mooi beschermd, en dat proces wil je niet verstoren.

Mijn conclusie over blarenpleisters

Mijn conclusie over blaarpleisters is heel positief. Ik had een grote open blaar op de hiel van mijn voet die enorm pijn deed. Ik kon geen gewone schoenen meer verdragen, en liep noodgedwongen op Crocs. Dankzij de Compeed blaarpleister kon ik mijn dansschoenen weer aan, en zelfs dansen.

Tot mijn verbazing zijn de spotgoedkope blaarpleisters van de Action ook effectief. Dat had ik niet verwacht door de summiere informatie op de verpakking. Voor slechts 1,69 heb je 3 grote blaarpleisters bij de Action. Dat is dus ongeveer 56 cent per pleister. Een blaarpleister van Compeed kost 1 euro per stuk.

De Compeed blarenpleisters kan ik van harte aanraden.

Heb je een klein budget?

Dan zijn de blaarpleisters van de Action een goede optie om te proberen.

Met de versie van SoLow heb ik nog geen ervaring, maar ik heb daar wel vertrouwen in op basis van hun uitleg op de verpakking.

Leestips

*Eigenlijk had ik mijn open blaar eerst moeten ontsmetten staat er op de site van Compeed te lezen. Volgens hen moet je een blaar ook liever niet kapot prikken. Bij voorkeur pak je hun pleister op een dichte blaar.

Wat zijn jouw ervaringen met pleisters voor blaren?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *