Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Een collega van mijn jongste dochter was vol lof over de haarzeep en conditioner van Botma en van Bennekom. 'Ik wil nooit meer iets anders,' verkondigde de collega.

Omdat ik weliswaar tevreden ben met het effect van de dure kappers shampoo Olaplex, maar dat erg duur vind, besloot ik deze haarzeep en conditioner eens te proberen.
Ik kocht bij hen de 'haar-combie Patchouli voor 19,50. Hieronder mijn Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Beide producten zijn handgemaakt. Het advies van Botma en van Bennekom is om je haar er 1 tot 2 keer per week mee te wassen. Ik was mijn haar standaard 1 keer per week, dus dat was prima.
Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Mijn observaties over de haarcombi Patchouli

  1. De shampoo bar van Botma en van Bennekom is een vierkant blok, terwijl het blok conditioner rondingen heeft. Toen ik mijn haren ermee waste, vond ik de conditioner om die reden fijner. Door de rondingen kon ik die veel makkelijker in mijn handen draaien om er 'zeep' af te krijgen om in mijn haren te doen.
  2. In eerste instantie maakte ik het blok nat, draaide het flink rond in mijn handen om schuim te krijgen om in mijn haren te doen. Maar het werkt beter om het blog nat te maken en het rechtstreeks op je haren aan te brengen. Ik deed dat door met het natte blok over mijn haren te strijken. Dat klinkt misschien een beetje apart, maar werkte goed. Nadeel is dat ik daarna allemaal haren op mijn conditioner en shampoo had zitten.
  3. De Patchouli shampoo van Botma en van Bennekom vind ik niet zo prettig. Door de vierkante vorm van de shampoo bar ligt hij minder fijn in de hand, en ik heb het gevoel dat mijn haar er heel stroef en droog van wordt. Eigenlijk net zoals wanneer je gewone zeep gebruikt. Dat kan daarna ook zo'n stroef gevoel geven.
  4. De Patchouli conditioner bar vind ik wel geweldig. Het blok ligt makkelijk in de hand, en het werkt supergoed. Tijdens het wassen voelde ik al dat ik minder klitten kreeg! In tegenstelling tot mijn ervaring met de conditioner van Dr. Organic!
  5. Qua prijs is de haarzeep van Botma en van Bennekom een stuk voordeliger dan Olaplex. Als je het vergelijkt met Andrelon shampoos en dergelijke ben je wel iets duurder uit. Het ligt er dus een beetje tussenin qua prijs vind ik.
Botma en van Bennekom haarzeep ervaring

Mijn conclusie over Botma en van Bennekom en haarzeep ervaring

De Patchouli conditioner bar zou ik zo weer kopen. De shampoo bar uiteindelijk toch ook wel. Ik heb gemaild met Botma en Bennekom over de haarzeep, en zij schreven dat het ook een kwestie van wennen kan zijn. Dus ik blijf het toch gebruiken.
Ik vind de haarzeep en conditioner goed voor mijn haar en ze zijn ook nog eens duurzaam.
Een aanrader dus.
En dat vind ik niet zo heel gauw van shampoos en conditioners.

Praktische informatie over Botma en van Bennekom haarzeep

De Patchouli haarzeep kost 8,50
De combinatie van conditioner en shampoo kost 19,50
Je vindt deze producten op botmanenvanbennekom.nl

Leestips

En mijn post shampoo bar ervaringen en mijn review van de shampoo en conditioner van By Linn.
Heb je een 'bad hair day'? Dan kun je altijd nog je haren opsteken met een haarklem.

 


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *