Belvia bh van JML

belvia bh
Mijn Belvia bh… Mooi is anders.

Ik zag hem diverse keren op de tv voorbij komen: de Belvia bh van JML.

Eerst zag je een mevrouw met allemaal (vet)rolletjes onder haar strakke truitje. Vervolgens zag je haar in hetzelfde truitje, maar nu met de Belvia bh er onder!

En dat was een wereld van verschil. Haar boezem leek wel gelift, en nergens een vetkwab meer te zien.

Ondanks mezelf was ik onder de indruk van de magische kwaliteiten van deze bh. Dus toen ik hem op een donderdagochtend bij de Blokker tegenkwam kocht ik er eentje voor 14,95.

Belvia bh, padded

Ik kocht een Belvia bh met 'pads', want ik heb maar een klein bosje hout voor de deur! Bovendien dacht ik: 'Met pads steunt de bh waarschijnlijk meer!' Ik koos voor huidkleurig, omdat me dit het meest neutraal leek.

Van de beloftes op de doos werd ik helemaal blij: 'Zeer comfortabele padded bh, geen naden, geen beugels, geen bobbels, geen haakjes'.

Belvia bh: eigenschappen

De Belvia bh is gemaakt van 92% polyamide en 8% elasthan. De pads zijn van 'ademend' materiaal.

Op de doos staan de volgende eigenschappen van de Belvia bh vermeld:

 • Met pads voor subtiele modellering en ondersteuning
 • Voor elk figuur en elke maat
 • Verwijderbare ademende pads
 • Rekt mee  en blijft in vorm
 • De pads sluiten aan op de vorm van uw borsten
 • Tekent niet, geen uitstulpingen of bobbels
 • Geen haakjes of beugels
 • Plooitjes middenvoor ter modellering en ondrsteuning
 • Vrijwel naadloos
 • Machinewasbaar

Belvia bh: maatvoering

Ik kocht de bh in maat M. Pas toen ik thuis kwam zag ik de maattabel op de achterkant van de verpakking. Op basis van mijn bh-maat 75A had ik een S moeten nemen. Maar ik ben altijd te bang dat iets te strak zit…

Belvia bh: in de praktijk

Je trekt de Belvia bh over je hoofd aan. Dat ging makkelijk. Maar vervolgens schrok ik wel een beetje van de lelijkheid van deze bh. Panty kniekousjes zijn er niets bij! Hij deed me denken aan die grote onderbroek die Bridget Jones draagt in de gelijknamige film. Maar dan in bh-variant.

Tekent de Belvia bh inderdaad niet?

Maar hij zat inderdaad comfortabel. Toch zag ik niet echt veel verschil met mijn gewone bh en de Belvia bh. Om dit te testen heb ik mijn strakste truitje aangetrokken. Dat is er eentje van de Hema, die erg aftekent. Het leek me het ultieme truitje om te checken of de Belvia bh inderdaad prachtig stroomlijnt.

Hier onder zie je de foto's waar ik mijn gewone beugel-bh aan heb.

belvia bh test
Voor aanzicht gewone bh

belvia bh
Zij aanzicht gewone bh

belvia bh
Achterkant. Je ziet een klein beetje mijn bh.

En dan nu de foto's waarin ik de Belvia bh draag!

belvia bh
Met de Belvia bh. Helaas niet zo laag te trekken dat je hem niet meer ziet...
belvia bh
Zij aanzicht met Belvia bh
belvia bh
Achter aanzicht met Belvia bh

Op basis van de foto's kan ik helaas niet zeggen dat de Belvia bh wonderen verricht. Eerlijk gezegd zie ik nauwelijks verschil. Mijn 18-jarige dochter die de foto's maakte, zag ook geen verschil.

Als ik mezelf in de spiegel bekeek viel het me ook tegen. Ik zag totaal niet dat effect wat ik in het reclamefilmpje had gezien.

Extra nadeel van de Belvia bh is bovendien dat hij vrij hoog sluit. Daardoor maakt hij wat lager uitgesneden truitjes onmogelijk.

Conclusie over de Belvia bh

 1. De Belvia bh zit inderdaad comfortabel. Het draagcomfort is goed. 
 2. Hoewel de pads ademenend zijn, is de bh dat niet. En ik houd niet van stoffen op mijn huid die niet ademen. Zeker niet als ze zo strak om me heen zitten. Dat vind ik een groot nadeel van de Belvia bh.
 3. Bij mij voegde de Belvia bh weinig tot niets toe aan mijn figuur. 
 4. De Belvia bh is niet charmant! Dat ik een huidkleurig model koos, doet daar geen goed aan. Ik kan me voorstellen dat de Belvia bh in het zwart een stuk beter is.
 5. Ik heb liever een gewone bh, die ik met haakjes kan sluiten, dan eentje die ik over mijn hoofd moet trekken. Ik vind dat een beetje claustrofobisch.
 6. Ik heb de Belvia bh nu een jaar, en heb hem maar liefst 1 dag gedragen. Daarna heb ik hem gewassen. Daardoor gingen de pads er uit. En ik vond het erg lastig om ze er weer goed in te krijgen.
 7. Na één keer wassen is het wasvoorschrift, de maat en het merk Belvia aan de binnenkant van de bh al weg gewassen. Van Belvia is alleen nog 'lvia' over. De samenstelling van de stof is niet meer leesbaar.
 8. De prijs van de Belvia bh is heel aangenaam. Echt niet duur voor een bh vind ik.

Promotie filmpje Belvia bh

In onderstaand filmpje zie het promotiefilmpje van de Belvia Bh. Ik vind het filmpje erg overtuigengd. Ondanks mijn matige ervaring, merk ik dat ik toch weer verleid word!

)

Wil je meer informatie over de Belvia Bh?

Surf dan naar de website van JML.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

15 reacties

 1. Omdat er geen metaal in deze bh zit, heb ik er ook eentje voor als ik een MRI-scan moet laten maken, want dan mag je niks van metaal dragen. Maar voor de rest draag ik hem echt nooit. Ik heb trouwens eentje zonder pads. Ik moet trouwens regelmatig een MRI-scan laten maken, dus het is niet zo dat ik deze bh gekocht heb omdat ik er misschien ooit wel eens gemak van zou kunnen hebben.

 2. ik draag een goedkoper model gekocht op een braderie en inderdaad de schoonheidsprijs verdient hij niet , maar ik vind ze wel lekker om ze op mijn werk te dragen in de schoonmaak, want ze blijven wel goed zitten en zitten ook comfortabel , dus ik draag ze wel graag en die van mij waren maar 5 euro per stuk.

 3. Het lijkt super maar ik vraag me af of je een maatje meer hebt deze wel voldoende ondersteunt. Als je echt een goeie b.h koopt zie je niks van bubbels en vetrollen. De meeste dragen een te kleine b.h in dat filmpje volgens mij waar alles er uit piept.

 4. Ik heb een flinke bos hout voor de deur en ik vind de vergelijkbare Ah-bra heerlijk. Alleen zijn ze nu na twee jaar ofzo een beetje uitgerekt maar dat zag ik laatst pas voor het eerst in een spiegel. OMG, hoe lang loop ik er zo al bij?!
  Of nieuwe, of naaien, snel.

 5. Ik heb 90E maar laat mijn meisjes vrij sinds dit jaar. Dat voelt heerlijk en ik heb geen last meer van pijnlijke borsten met de menstruatie. Nu met de zomer in aantocht denk ik dat ik er toch aan moet geloven.. voor de rest van de wereld ziet het er vast niet zo lekker uit als dat het voor mij voelt..

 6. Ik heb 2 vergelijkbare BH's bij de Lidl gekocht. In de grootste maat. Maar of het door de grote maat komt, ik vind dat de boel wordt platgedrukt en van enig liftend effect is geen sprake. Omdat ze wel lekker zitten, heb ik ze weleens in huis aan. In plaats van mijn beugelbh's, die je toch wel voelt aan het eind van de dag.

 7. Ik koop soortgelijke bh's bij de Action voor 3,99. Niet goed genoeg voor gewoon ivm de grote bos hout ;-)), maar heerlijk voor luie zondagen thuis. En inderdaad wanneer ik een MRI en/of foto's moet laten maken (dan hoef je niet bloot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *