Agenda maken in 6 stappen

agenda maken

Soms is je eigen agenda maken de enige oplossing.

Mijn jongste dochter kon namelijk nergens een goede agenda vinden. 

Net als ik wilde ze een hele simpele agenda. Eentje zonder zoete Pinterest spreuken, zonder tijdstippen en voorgekookte rubrieken.

Daarom koos ze uiteindelijk voor So typical me. Dat is een website waarop je je eigen agenda maakt.

Gelukkig is een agenda maken met So typical me niet moeilijk.

Agenda maken met So typical me

Ik heb zelf ooit ook een agenda gemaakt met deze website. En ik ben iemand die snel ongeduldig word en niet graag gebruiksaanwijzingen leest. Daarom kan ik alle eerlijkheid zeggen dat zelf een agenda maken op de website van So typical me echt niet lastig is. Het stappenplan is duidelijk en gelukkig ook niet al te lang.

Kenmerken van een So typical me agenda

Als je zelf een agenda gaat maken met So typical me is het goed om het volgende te weten:

  • Je kunt kiezen uit een A5 formaat of een kleiner A6 formaat. Dit vind ik jammer, want ik wil graag een iets groter model dan A5! Sommige mensen zijn ook gewoon nooit tevreden ; )
  • De agenda heeft een spiraal. Niet iedereen vindt dat fijn.
  • Er zit een extra doorzichtige laag om de agenda heen, wat ik een groot pluspunt vind.
  • Hij heeft een elastiek waarmee je hem kunt sluiten en die je als bladwijzer kunt gebruiken.

Agenda maken: het resultaat

Hieronder zie je hoe de agenda die mijn dochter maakte er van binnen uitziet. Ze heeft er bewust voor gekozen alle poespas weg te laten. Daarnaast vond ze het belangrijk dat ze veel ruimte had voor... tsja voor wat zich zou voordoen!

Maandkalender

Mijn dochter koos voor een maandkalender. Zelf gebruik ik die nooit, dus die zou ik hebben vervangen met gewoon gelinieerd papier. Maar dat is zo leuk aan zelf een agenda maken: iedereen maakt hem weer anders!
agenda maken

Weekoverzicht: verticaal

Het weekoverzicht vind ik het belangrijkst van een hele agenda. Mijn dochter koos voor een verticale layout, met onderaan witte ruimte. Zelf zou ik me zorgen maken over de spiraal in het midden. Het lijkt me lastig om bij woensdag dingen op te schrijven.

agenda maken
Deze mooie gratis stickers zaten erbij:

so typical me stickers
De achterkant van de zelfgemaakte agenda. Ook zelf ontworpen door mijn dochter.

De eerste pagina's van de zelfgemaakte agenda:

zelf agenda maken

Mijn dochter heeft aan de achterkant onderaan dit leuke detail toegevoegd:

agenda maken

Zelf een agenda maken: kosten

Afgezien van de spiraal vind ik bijna alles leuk aan de So typical me agenda's. Een tweede nadeel vind ik de hoge prijs. Deze agenda kost 30 euro inclusief verzendkosten. 

Als je bedenkt dat je voor nog geen 3 euro een grote A4-agenda kunt kopen bij de Action vind ik dat best prijzig.

Paradox

Maar dat is dus wat er gebeurt als er geen eenvoudige agenda's meer gemaakt worden! Ik vind het een wonderlijke paradox. Het kost meer geld om een simpele agenda zonder allerlei fratsen te kopen dan een agenda met allerlei gedoe.

Agenda maken bij So typical me

Voor wie het lastig vindt zelf iets te verzinnen: je kunt ook gebruik maken van kant en klare layouts en templates bij So typical me. Ze zijn dus echt van alle markten thuis. Je kunt je agenda helemaal naar eigen smaak maken, gebruik maken van voorgedrukte opties of van een combinatie.

Zelf een agenda maken conclusie

Zelf een agenda maken bij So typical me is dé oplossing voor iedereen die geen goede agenda of planner kan vinden naar zijn of haar smaak. Met deze website maak je de agenda precies zoals je hem hebben wilt.

Het enige waarmee je rekening moet houden is dat je dan dus wel 30 euro kwijt bent aan een agenda.

Wanneer is dit niets voor jou?

Als je geen 30 euro over hebt voor een agenda, en als je juist houdt van agenda's met spreuken, versieringen en veel kant en klare indelingen.

Leestips

Kokonote agenda review

Happy Planner

Planner maken

Wat vind jij belangrijk aan een agenda?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *