|

Fietstassen Hema beter dan fietstassen Basil

fietstassen actionIk kocht een Hema fietstas!

Ik vind fietstassen onmisbaar op mijn fiets. Ze zijn ideaal voor boodschappen, en de kinderen proppen er allerhande rugtasjes, jassen en nieuwsbrieven in.

Fietstassen van de Blokker en Kruidvat

De keuze op het gebied van fietstassen is redelijk groot. Vooral bij de Blokker en Kruidvat verkopen ze bij tijd en wijle vrolijk gekleurde fietstassen. Ooit had ik van de Blokker een prachtige fel turquoise fietstas met bloemetjes. Maar helaas was die geen lang leven beschoren. Op een kwade dag propte ik hem te vol met boodschappen, wat leidde tot een dramatische totaalruptuur. De tassen van de Blokker en Kruidvat zijn meestal van een soort plastic, en niet van stof...

Fietstas van Basil

Wijs geworden besloot ik dan maar wat meer geld uit te geven, aan een echte stevige fietstas. Zo kwam ik uit bij het bekende Basil. Ik kocht daar dieprode fietstassen met romantische bloemen er op. (zie foto boven)

Mijn hele fiets knapte er van op. Wat stevigheid betreft voldeden de Basil fietstassen prima, maar na één winter was er weinig over van het prachtige, romantische uiterlijk. De tassen waren uitgezakt, en de kleur vaal. En dat besefte ik toen ik een vrouw met precies dezelfde tassen zag fietsen, maar die van haar waren in nieuwsstaat.

Fietstas van de Hema: We have a winner!

fietstas hema

En toen hadden ze bij de Hema prachtige fietstassen in de aanbieding: nog groter dan die van Basil, en van stevig materiaal. De kleur was grijs, en ze waren gedecoreerd met dramatische roze rozen. De prijs was even slikken, rond de 39 euro, 'Maar,' zo hield ik mezelf voor: 'met zulke grote tassen kan ik de boodschappen doen met de fiets, en heb ik het bedrag zo terug verdiend door benzine uit te sparen.'

Inmiddels heb ik de tassen ruim een jaar, en ze zien er nog perfect uit! Anders dan de fietstassen van Basil zijn de fietstassen van de Hema niet vaal geworden, en ook is de vorm nog prima.

Fietstas Hema

Als je nu naar de Hema website gaat, dan valt het op dat ze vooral enkele fietstassen hebben bij de Hema. Er kan 20 liter in.
fietstas hema

 

fietstas hema

 

fietstas hema
fietstas hema

Deze enkele Hema fietstassen hebben aan de achterkant 'bevestigingshaken'. Ze ogen wel wat smalletjes vind ik.

fietstas Hema
Deze enkele fietstassen kosten 20 euro per stuk. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je er natuurlijk altijd twee kopen. Het handige aan deze fietstassen is dat je ze makkelijk van je fiets afhaalt. Dat is niet het geval met de Hema fietstas met bloemen natuurlijk.
Even ter vergelijking: onderstaande fietstassen van Basil zijn 35 liter en kosten 27,18 bij bol.com:
fietstas hema
Dit maakt de Hema fietstassen wel relatief duurder vind ik. Voor 40 euro heb je 40 liter, maar voor 27,18 heb je 35 liter ruimte met Basil fietstassen.
Ik weet niet of ik de keuze van de Hema voor enkele fietstassen wel zo slim vind.

Fietstassen Action

Wil je lekker goedkope fietstassen? Dan kun je uiteraard terecht bij de Action. Echt heel leuk vind ik de Action fietstassen niet, maar ze zijn wel groot en ogen degelijk. Hieronder dubbel fietstassen van de Action van het merk Walfort. Ze kosten 9,95:

fietstassen action

Maar je vindt bij de Action ook dit model fietstas voor 8,95:

action fietstassen

 

Conclusie over Hema en Basil fietstassen

Hoewel het merk Basil bekend staat als een echt kwaliteitsmerk, vind ik de fietstassen van de Hema superieur. Ze zijn groter, blijven beter in model, en zijn kleurvast.

Tip voor goedkope fietstassen

Wie echt heel goedkope fietstassen wil kan terecht bij de Action. Daar hebben ze zwarte fietstassen met grijze gespen, die heel behoorlijk van kwaliteit zijn. En ze kosten slechts 2,95!

Leestip

Mijn kratvast ervaring

Wat heeft jouw voorkeur: enkele of dubbele fietstassen? En waar koop jij de jouwe?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Niet helemaal eerlijke vergelijk: de hena tassen zijn van bysonil (soort zeil), de basil tassen van polyester. Bysonil is geweon beter en duurder materiaal dat langer meegaat. Basil heeft bysonil: daar moet je de hena tassen mee vergelijken.

 2. Ik heb een mand van het merk Basil... handig om toch iets te kunnen meenemen!
  Een vrolijke fietstas naar mijn zin, vond ik nog niet!
  Btw, ik vond je blog via mama's blog, bij de vriendelijke vrijdag!

 3. Ja ik heb zwarte nog nieuw waren ze voor 1 euro. Inmiddels heb ik ze al weer een jaar of 3 en ze blijven heel goed. Ik zou niet weten welk merk of van welke winkel. Mijn man heeft mijn oude fietstassen die zijn al jaren oud en zien er ook nog heel goed uit van de halford de prijs zou ik niet meer weten.

 4. Grote zwarte fietstassen waar een bigshopper in 1x zo in past ( dus eigenlijk 2 want aan elke kant hangt er 1 tas. En ook een mandje, lelijk zwart plastic ding, het is niet anders was op dat moment geen andere mogelijkheid. Fleurige, vrolijke tassen zijn wel leuker dan mijn zwarte.

 5. He, maar waar is je prachtige fiets gebleven dan? Die transportfiets van de Aldi geloof ik. Was het toch een miskoop of kom je daarmee niet door de zandwegen ;)?

 6. Ik heb 2 grote fietstassen en als ik echt veel boodschappen moet halen dan doe ik een karretje achter mijn fiets. (Zo'n kinderkar, als je er geen kinderen in doet, past er echt heel veel in 😉

 7. ze zijn super die van de Hema....zelf heb ik een gebloemdgeval, van de fietsenwinkel, geen idee welk merk, die je"aan kan haken"en dus als shopper weer mee de winkel in ( ook met fleurige kleuren hoor) maar eerlijk gezegd haal ik de meeste boodschappen met de auto.( we doen ip 1 x perweek de week boodschappen en dat is echt te veel voor welke fiets dan ook, nouja een bakfiets zou nog wel gaan).

 8. fietstassen van de kringloop, ok misschien niet zo prachtig, maar wel lekker voordelig al twee jaar in gebruik voor nog geen 5 euro, daar kan geen fleurigheid tegenop wat mij betreft,

 9. Fietstassen en een mandje!
  Maar niet van die prachtige die jij hebt.
  Dat doet me er aan denken: is dit geen prachtig weer om de fiets te gaan poetsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *