Bamischijf uit de oven: Mora ovensnack

Bamischijf Mora oven

Mijn jongste zoon (15 jaar) krijgt 's avonds na het avondeten vaak nog trek. Dus toen ik bij de Albert Heijn langs een schap kwam met Mora ovensnacks die in de aanbieding waren, besloot ik er een aantal mee te nemen.

Ik houd van snacks uit de oven omdat ze vaak minder vet zijn. En het leek me handig voor de 'snack attacks' van mijn zoon.

Ik kocht de bamischijven en kroketten voor de oven van Mora.

Hieronder mijn review van de bamischijven van Mora!

Bamischijven voor de oven van Mora

In één doos zitten 4 bamischijven. Op de buitenkant van de doos staat: 'Ook voor airfryer'. Zelf heb ik geen airfryer, maar een gewone oven.
Bij de informatie op de verpakking lees ik dat 1 bamischijf 176 calorieën oplevert. Volgens Het Voedingscentrum zit in een bamischijf van 70 gram(bereid) 192 calorieën. En dan ga ik er even van uit dat ze het hebben over een gefrituurde bamischijf.
De bamischijf voor de oven van Mora weegt 80 gram. Hoewel het niet super veel uitmaakt, bevat de bamischijf uit de oven dus minder calorieën.

Ingrediënten bamischijf voor de oven van Mora

De Mora bamischijf voor de oven is vegetarisch! Dat is anders dan de bamischijven die ik koop bij de snackbar. Daar zitten vaak kleine stukjes vlees in.
Hieronder de ingrediënten van de bamischijf voor de oven, zoals ze vermeld staan op de site van Mora:

Gekookte mie 52% (harde tarwegries, water), paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kleurstof: anatto), water, groenten (ui, wortel, prei, kool, paprika, champignon, knoflook), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), ketjap (water, melasse, suiker, zout, gemodificeerd maïszetmeel, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout), azijn), margarine (plantaardige oliën (palm, raap, kokos), water, zout, emulgatoren: lecithine, E471, zuurteregelaars: citroenzuur, E202, kleurstof: caroteen), bamikruiden (maltodextrine, zout, ui, tarwezetmeel, natuurlijk aroma (soja, tarwe), gefrituurde knoflook (knoflook, sagozetmeel, palmolie), kruiden en specerijen), doorhaalmiddel (glucosestroop, suiker, meel (tarwe, rogge), dextrose, zout, stabilisator: E466, tarwegluten), suiker, natuurlijk aroma, zout, kruiden en specerijen, sambal (rode pepers, zout), maltodextrine.

Kan sporen van pinda bevatten.

De bamischijven voor de oven van Mora in de praktijk

Toen ik de bamischijf uit de verpakking haalde vielen me twee dingen op:

  • Hij oogt vrij oranje
  • Het formaat is kleiner dan een bamischijf van de snackbar
bamischijf uit de oven van Mora
Net uit de doos en nog bevroren

Omdat iedere oven weer anders is, heb ik de klaarmaak instructies op de verpakking wel gelezen, maar niet toegepast. Ik legde de bamischijf in de oven en zette die op 160 graden. Na ongeveer 30 minuten was de bamischijf goed klaar.

bamischijf uit de oven van Mora
Na bereiding in de oven

Tijd om te proeven!

De smaak van een Mora bamischijf uit de oven

Ik vond 'm lekker! Hij smaakte wat pittiger en kruidiger dan een bamischijf van de snackbar. Maar hij was zeker lekker. Wel viel het me op dat er ook echt alleen bami in zat.

bamischijf uit de oven van Mora
Zo ziet de bamischijf er van binnen uit
bamischijf uit de oven van Mora

Bij snackbar bamischijven zitten er stukjes vlees en groente in. In die zin vond ik deze bamischijf rustiger eten. De inhoud was simpel: bami.

Mijn conclusie over de Mora bamischijf uit de oven

De Mora bamischijven voor de oven zijn lekker! Bovendien bevatten ze minder calorieën dan een gefrituurde bamischijf. Leuke bijkomstigheid vind ik dat ze nog eens vegetarisch zijn ook.

Last but not least, zijn ze supermakkelijk klaar te maken. Je smijt ze in de oven en klaar. Geen gedoe met frituurolie en vieze geurtjes.

Lees ook mijn post over Airfryer recepten!

Praktische informatie over Mora bamischijven uit de oven

Je kunt Mora bamischijven voor de oven bij praktisch elke supermarkt kopen. Ik kocht de mijne dus bij de Albert Heijn.

Een doos met 4 bamischijven kost 3,49 bij de Albert Heijn.

N.B. deze bamischijven zijn niet geschikt voor de friteuse.

Lees ook mijn posts over Hello Fresh recepten en mijn Vegetarisch gehakt review van de Jumbo en over bruin fruit!

Wist je dat de airfryer van de Action ook een positieve review kreeg?

Leestips

Mora kroketten in de oven review

Snackspert Eke Bosman


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

4 reacties

  1. Klinkt niet verkeerd. Fijn dat ze vegetarisch zijn; dan kan ik ze ook eten. Jammer dat ze zo veel palmolie gebruiken. Als je milieubewust probeert te zijn zoals ik, dan is dat een 'no go'.

  2. Jo. Tummers, je hebt gelijk wat die palmolie betreft. Jammer dat Mora dat doet. Het zou een kwaliteits product moeten zijn en nu verpesten ze dat weer. Ik vind het erg dat je tegenwoordig goed moet opletten om producten zonder palm te vinden.
    Cees Jessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *