Aldi droogmolen: product review

De droogmolen van de Aldi kost 34,95, en bestaat uit aluminium. De drooglengte is 50 meter, en de molen wordt geleverd met een kunsstof bodemhuls. In de verpakking staat Leifheit vermeld als de fabrikant! Leifheit is bij mijn weten een echt kwaliteitsmerk, dus daar was ik blij mee.

Verpakking droogmolen

De droogmolen is verpakt in doorzichtig plastic, en een stuk karton. Op het stuk karton staat ook meteen de gebruiksaanwijzing! Niet echt handig, want ik had het karton van de droogmolen gescheurd, en had dus een gebruiksaanwijzing in stukken.

Gebruiksaanwijzing van de droogmolen van de Aldi

De gebruiksaanwijzing vertelt hoe je de bodemhuls het beste kunt installeren. Volgens mij had Floris die niet gelezen, want de eerste de beste keer dat ik de was ophing helde mijn droogmolen langzaam maar zeker steeds verder naar links, en eindigde uiteindelijk in het gras. Dit hebben we opgelost door de droogmolen in een oude parasolvoet te plaatsen.

De gebruiksaanwijzing voor de molen zelf bestaat uit drie plaatjes met tekst, en is redelijk begrijpelijk.

De droogmolen: conclusie

Ik vond de droogmolen vrij lastig te bedienen met het trekkoord. Ik trok wel, maar de molen opende zich nauwelijks. Toen heb ik de 'draagarmen' zelf omhoog geduwd, en dat ging prima. Alleen lukte het me niet ze maximaal uit te klappen, noch met het trekkoord, noch met duwen. Dat heeft Floris later voor me gedaan.

De droogmolen biedt inderdaad heerlijk veel ruimte, en draait soepel rond, zodat je niet hoeft te lopen.

Al met al ben ik erg tevreden met mijn aankoop: ik kan er mijn was goed op kwijt, en dat was precies waar ik hem voor nodig had! En in de zomer heb ik hoge verwachtingen van het ding als parasol!

N.B. Inmiddels is er een nog goedkopere droogmolen te vinden bij de Gamma voor 27,50! Wellicht een tip: koop niet te snel in het voorjaar een droogmolen, maar wacht tot april: dan zijn er vaak nog betere aanbiedingen.

Hoe hang jij je was op?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

6 reacties

 1. De was op een droogmolen verdeel ik altijd over alle vier de kanten.
  Dan staat hij stabieler en gaat langer mee. En als de was klaar is klap ik hem direct in en gaat hij in de schuur.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 2. Ik had van een cadeaubon de droogmolen van Gamma gekocht. Binnen een paar weken was deze kapot. De draden werden langer en uiteindelijk de droogarmen gingen kapot.
  Gelukkig kreeg ik mijn geld terug en kocht een degelijke. Die droogt nu al een paar jaar. Levenslange garantie zeggen ze.

 3. Ik heb de droogmolen van de aldi gekocht twee jaar geleden. Sinds die tijd loop ik te klunzen om hem uit te klappen. Een bovenste schuif kan ik omhoog schuiven, maar de onderste omhoog schuiven lukt niet. Tevens met het touw lukt het niet. Iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *