Boektip: Onrust en eten

Meijke van Herwijnen schreef een geweldig boek, waaraan de titel helemaal geen recht doet! De ondertitel wel, want die luidt: 'Overwin je ongezonde gewoontes'.

Want veel meer dan een boek over slechte eetgewoontes en afvallen, is dit een boek over de dingen die je doet, terwijl je ze eigenlijk niet wilt doen! Zo krijg ik 's avonds als alle werk gedaan is, en ik op de bank plof, altijd onbedwingbare trek in chocolade. En ik heb dan net de warme maaltijd op! Ik wil die chocola niet nemen, maar ik kan pas rusten als het op is.

Handig boek voor iedereen die wil consuminderen

Nou is dit natuurlijk toch een 'eetvoorbeeld' maar hetzelfde gaat op voor bijvoorbeeld winkelen en dingen kopen: je weet dat je het eigenlijk niet nodig hebt, maar toch wil je het hebben.

'Onrust en eten' is dan ook zeer geschikt voor iedereen die wil consuminderen, maar worstelt met verlangens tot consumeren! Het biedt een plan om de drang tot consumeren om te zetten in rust.

Herken je onrust

Meijke van Herwijnen voert onze slechte gewoontes terug naar het onderliggende probleem: onrust. Onrust omdat je niet lekker in je vel zit, omdat je iets dwars zit, omdat je moe bent of te druk. Volgens Meijke is deze onrust een boodschap, en net als een huilende baby die je negeert: hij wordt steeds luider als je er geen aandacht aan geeft.

Vaak reageren we op deze onrust door onszelf af te leiden, dus dan néém je die chocolade sinterklaas, of je kóópt die mooie Uggs.

Meijke geeft de volgende stappen

  1. Bemerk wat je doet als je onrustig bent. Bij mij is dat: snoepen en op het internet zoeken naar 'sheepskin boots'.
  2. Registreer je vluchtwegen: chocolade en ebay.co.uk
  3. Voel je onrust, en blijf zitten! Merk dat je chocolade wilt pakken, of op ebay wilt kijken, maar doe het niet. Wees nieuwsgierig wat er gebeurt als je blijft zitten.

Door niet toe te geven aan je onrustgevoelens, en er niet voor te vluchten, krijgt het de ruimte en lost als het ware van zelf op!

Dus de volgende keer dat je heel erg zin krijgt om iets te kopen, om te consuméren, haal dan diep adem, en ga na wat ten grondslag ligt aan deze behoefte.

Het boek is ook nog eens prachtig vormgegeven, en leest als een trein. Een echte aanrader. Ik heb het uit de bibliotheek gehaald, maar het is ook verkrijbaar bij bol.com voor 18,95.

Onrust & eten
Onrust & eten
Meijke Herwijnen


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. dat is denk ik het boek dat ik vandaag nodig heb !
    in de winkel heb ik geen probleem ,maar oooo dat snoepen ... koekjes cake ...dat koop ik niet dat maak ik zelf en dat is zo lekker !!!
    maar niet zo gezond;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *