Appel voor school met Ikea appelsnijder

appelsnijder ikea

Appelsnijder

Een appel! Dat is wat ik de kinderen al jaren meegeef naar school. Soms afgewisseld met druiven (zonder pit!) of een banaan. Het voordeel van die soorten fruit vind ik dat ik er 's ochtends geen werk mee heb. De druiven was ik van te voren, en een banaan komt al in een handige voorverpakte vorm.

En als ze 's middags uit school komen krijgen ze weer een stuk Jonagold, in combinatie met een glas sinaasappelsap. Sinaasappelsap is een beetje uit de gratie door alle verhalen over grote hoeveelheden suiker, en dat het zuur in het sap slecht is voor tanden. Maar één keer per dag, voor de vitamines, lijkt me toch wel gezond.

Jonagolds

Ik houd van frisse appels. Kruimige appels vind ik echt erg vies. Helaas betaal je voor een appel tegenwoordig ook al zo 75 cent per stuk. Daarom koop ik ze meestal van het merk Jonagold of Elstar. Volgens mij zijn er veeeel lekkerdere appels op de markt, maar die zijn nog duurder. Ook Granny Smiths vind ik wel lekker, omdat die zelden kruimig zijn. Maar die zijn weer een stuk prijziger.

Snoep gezond, eet een appel

Over de gezondheidswaarde van appels hoor ik trouwens ook tegenstrijdige berichten. Ik groeide op met de slogan 'Snoep gezond, eet een appel'. Maar een tijdje terug las ik ergens dat er helemaal geen voedingsstoffen in zouden zitten. Sterker nog, ze zouden wél vol gif zitten. Ik voelde me net Sneeuwwitje toen ik dat las. Niettemin las ik een tijdje terug ergens anders juist weer een lovend verhaal over appels. Een burger zou er van in de war raken!

Appelsnijder!

Mijn moeder had haar huis opgeruimd, en in de garage haar overtollige spullen uitgestald. Het was net een gratis kringloop! En ik scoorde een prachtige appelsnijder. Ik heb even gecheckt, en hij komt van Ikea. Ik wist niet eens dat ze daar ook al appelsnijders verkopen. En enigszins tot mijn verbazing werkt hij nog uitstekend ook. Ik hoef alleen maar de appel even te wassen, en dan druk ik de snijder er over heen, en voilà. Hij valt uit elkaar als een prachtig kunstwerkje.

Ikea Appelsnijder in actie!

Hier onder zie je mij in de weer met mijn appelsnijder en een Jonagold. De snijder gaat vrij soepel door een Jonagold heen. Wel moest ik de stukjes daarna even los duwen. Deze snijder snijdt er niet helemáál doorheen. Dat los duwen ging trouwens wel heel gemakkelijk.

Appelsnijder Action

Op dit moment verkoopt de Action geen appelsnijder helaas.

Lees ook mijn post over een ananas snijden.

Wat is jouw favoriete appelsoort? En wat is je favoriete fruit? Die van mij zijn aardbei en verse ananas!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Vergelijkbare berichten

24 reacties

 1. Wat een fijn koopje! Ik ben duidelijk te lang niet meer bij Ikea geweest! Maar dat komt omdat ik het daar altijd zo vervelend druk vind. Stiekem zou ik wel eens Maxima willen zijn, want ging die niet een keer 's avonds winkelen in de Bijenkorf? Helemaal alleen? Behalve dan met beveiliging?

 2. kruimige appels...... bedoel je niet voos?
  Een vose appel dat is pas vies.... ze zijn zelfs niet meer geschikt voor appeltaart of compote.

  Jonagold vind ik lekker en soms granny smith en voor de appeltaart goudreinetten.

  Veel fruit vind ik lekker, frambozen, stekkebesen, (hoe heten die ook al weer in het Nederlands?) aarbeien, appels, bramen (voor in jam) bananen (kilo's per week), nectarines, perziken allemaal lekker.

 3. Hier is het schoolfruitassortiment toch wel wat groter: appel, soms banaan, aardbeien, tomaatjes, olijfjes, paprika, wortel, komkommer, ongezouten noten, meloen, mango, annanas, druiven, en altijd een fles water.

 4. Zal wel iets inzitten maar niet veel als het van geconcentreerd sap is gemaakt.
  Geloof niet wat het voedingscentrum zegt maar verdiep je wat meer in eten in het algemeen, cholestorol en wat kinderen nodig hebben: puur eten geen kant-en-klaar. Leuke webistes eetjegoedvoeljegoed.nl en voedzo.nl

 5. fruit heerlijk,maar ben wel een mieperd voor wat betrefd schoonmaken ,dus het liefst fruit dat je na wassen gewoon met schil en al kunt eten, kersen, druiven zonder pit m aardbeien , of natuurlijk een heerlijke fruitsalade van de groenteboer want dan lust ik eigenlijk alle fruit wel ,maar ja die prijs he

 6. Zoon kreeg Elstar appels mee naar school, mooi formaat voor zo'n kleine jongen. Maar niet meer verkrijgbaar, dus zijn nu overgestapt op Jonagold. Ook een kleine appel, althans waar ik ze koop. En hoor hem gelukkig nooit over verkleuringen, want het is een echte mieper.

  Ik zelf ben allergisch voor appels, maar toen ik er nog geen last van had at ik altijd Granny Smiths. Heerlijk.... Verder vind ik bananen, druiven zonder pit, kiwis, peren en ananas lekker. Door mijn hooikoorts heb ik last van kruisbestuivingen waardoor ik heel veel fruit niet kan eten, want krijg dan vreselijk veel last van mijn mond,oren. Niet echt fijn, dus. En vind dat zo jammer, want vond fruit altijd heerlijk.

 7. Hm nouja ik ga ervan uit dat appels fruit zijn en gezond hoor...en hier hebben we een soortgelijke appelsnijder die we ook reuze handig vinden, snijden, een postbode elastiek om je appel dan in zo'n appelvormig (gratis bij de appels gekregen) plastik bakje dan kan het mee naar school zonder bruin te worden

 8. Die heb ik ook en is echt ideaal door de handvatjes. We gebruiken 'm ook voor ongeschilde peren, dat scheelt een hoop geknoei. Maar als de partjes niet vanzelf los gaan zou ik proberen het klokhuis verder te drukken, want zoals het op de foto gaat is een beetje tricky voor de vingers, vooral als de mesjes nog heel scherp zijn.

 9. Ook in sap uit een pak zitten nog best wat vitamines. Ben niet echt voor het voedingscentrum, maar deze info leek me wel nuttig.
  voedingscentrum.nl/encyclopedie/sinaasappelsap

  citaat: ...Gemiddeld levert 1 glas sap uit concentraat tweederde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C...

 10. Ik eet het liefst de verse elstar appel. Wij wonen in een gebied met veel boomgaarden en meestal kopen we de appels bij een boerderijwinkel.
  Volgens mij hebben we nu jumani appels bij de boerderijwinkel vandaan. Dat was 10 kilo voor 6 euro. Kunnen we weer lekker net zoveel appels eten als we willen want 2,75 voor een kilo appels word me te duur.
  Ik schil de appels altijd.
  Ik ben gek op fruit, behalve op grapefruit. En perziken vind ik alleen in Frankrijk of Italië lekker. Hier worden ze nooit goed rijp, bij kiwi's ook zo lastig.
  Wij hebben fruit in de tuin. Gisteren de eerste aardbeien gegeten 🙂
  Het lijkt een goed fruitjaar te worden hier in de tuin van huize VeggieMo.

 11. Ik koop meestal bio-elstar. Eerder kocht ik geen bio, totdat ik in de buurt ging wonen van appelgaarden. En aanschouwde het spuitritueel, dat regelmatig uitgevoerd wordt.
  Elstar vind ik fijn omdat de appel niet verkleurd en de kinderen dan njiet zeuren. Momenteel is elstar bio niet te verkrijgen bij ons in de buurt en dus eten we royal gala, helaas uit Brazilië. Maar dit formaat is erg handig en die schil ik niet.

 12. Maar meidje toch, dat ding bestaat al jaaaaren ! Er is ondertussen zelfs al een nieuwe modelletje in de I.kea . Tegenwoordig is het groen (Spritta Appelboor) en het kost nog steeds maar 2 euro ! Een aanrader ! (en nee, ook ik heb geen aandelen in I.kea, ik vind dit ding gewoonweg handig ...)

 13. Goed om te horen dat je hem al jaren hebt! Dan is het dus ook goede kwaliteit. Ik snap achteraf niet dat ik hier niet veel eerder op ben gekomen. Al die jaren van schillen…. en moeilijk doen.

  En ik vind het er ook nog eens veel leuker uit zien met de appelsnijder!

 14. Ja, het is wel uit een pak… Ik dacht dat in 1 glas toch wel vitamines zaten?! Wat een teleurstelling als het niet zo is. Ik weet wel dat versgeperst meer vitamines bevat, maar ik verkeerde toch in de veronderstelling dat in zo'n pak ook wel wat zat.

 15. Goeie vraag! Het ligt denk ik ook erg aan de appel.

  Mijn oudste dochter moest behoorlijk hard werken bij een Granny Smith appel. Maar de Jonagold appel viel mij weer erg mee. Ik weet niet wat deze appelsnijder kost, maar ik zou het anders gewoon proberen. Want als je moeder hem kan gebruiken, is het echt superhandig.

 16. Fuji appels zijn mijn favoriet! Zoet, sappig, stevig, kan niet beter. 😀
  Ananas vind ik ook heerlijk maar het doet zoveel pijn in m'n mond dat ik probeer het niet teveel te eten. Verder houd ik van kersen, aardbeien en druiven.

 17. Harde zurige appels vind ik het lekkerst.

  Is de sinaasappelsap uit pak? Dan hoef je die echt niet voor de vitamientjes te geven, zelfgeperst is toch beter en in ieder geval lekkerder. Anders tabletje of bruistablet zoeken met ale vitamines.

 18. Dames,
  is deze geschikt voor een bijna 80-jarige dame, die elke avond, het liefst, 3 appeltjes eet? Heb je er niet zoveel kracht voor nodig om dat ding door de appel te duwen? Lijkt mij wel wat voor mijn moeder.
  Ik hoop dat jullie een antwoordje willen geven, alvast bedankt!
  Zelf ben ik gek op aardbeien. De appels van nu zijn niet meer te eten. Ik eet nl alleen maar Nederlandse teelt, vnl elstar en die tijd is nu voorbij. Als er in september voor nieuw oogst is, komen hier weer veel appeltjes in huis, mmm... Frambozen zijn ook erg lekker, eigenlijk vind ik al het zomerfruit van Nederlandse bodem erg lekker.
  Fijna dag!

 19. Ik had deze appelsnijder al een paaar jaar in de kast staan maar gebruikte hem vrijwel nooit. Nu mijn dochter naar het voortgezet onderwijs gaat neemt ze iedere dag een appel mee naar school. Door de beugel die ze draagt eet/bijt de appel niet prettig. Opeens schoot mij de appelsnijder door mijn gedachten. En nu word ie dagelijks gebruikt. Ook als ik het favoriete toetje van de kinderen maar wordt ie gebruikt (dikke vanillevla, stukjes appel, suiker en kaneel naar behoefte, 3 kwartier in de oven en klaar is je verrukkelijke nagerecht. Zo simpel maar zo ouderwets lekker!!) Nee die snijder wil ik niet meer missen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *