App de dokter van Just app

de App de dokter app

Omdat vervelende dingen zich altijd voordoen in het weekend of feestdagen, wanneer de huisartspraktijk dus dicht is, kan de App de dokter app van onder andere zorgverzekering Just handig zijn.

Hoewel je voor ernstige en acute zaken gewoon de huisartsenpost of 112 moet bellen.

App de dokter app

Op de website van App de dokter geven ze zelfde de volgende redenen waarom je deze app zou gebruiken:

  1. Je een kort gezondheidsvraagje hebt
  2. Je twijfelt of je naar de huisarts moet
    Je huisarts dicht is
  3. Je niet meteen naar de huisartsenpost wil
  4. Je een vraag liever niet aan je eigen huisarts stelt
  5. Je op vakantie bent
Zelf zou ik daar nog aan  toe willen voegen:  Als je een soort van second opinion wilt over iets dat niet heel dringend of ernstig is

Hoe werkt de App de dokter app?

Je moet je registreren met je emailadres en je naam en leeftijd opgeven. Meer is het niet. Daarna kun je uit een keuzemenu je klacht kiezen en daarna krijg je een aantal vragen waarop je antwoord moet geven over je klachten.

Chat met zorgmedewerker: dat is nog niet een dokter

Als je dat allemaal hebt doorlopen kun je ervoor kiezen om te chatten met een zorgmedewerker. Mijn ervaring is dat dit zo'n 5 tot 10 minuten duurt.
Het is dus wel handig om bij je telefoon te blijven en op te letten of er al iemand aanwezig is voor jou in de chat. De zorgmedewerker die met je chat stelt je uiteraard vragen om een duidelijker beeld te krijgen van je klachten.
Indien nodig is het ook mogelijk dat je wordt geupgrade naar een videochat.

Het is wel een beetje lastig typen

Hoewel het idee superhandig is, en ik de app ook echt wel goed vindt, is het best een gedoe om je klachten kort en bondig op je smartphone in te typen.
Ik zou het ideaal vinden als je de app net als whatsapp ook op een computer kon gebruiken. Dan kun je gewoon op je toetsenbord typen. Anderzijds weet ik dat veel mensen net zo makkelijk typen op hun smartphone als op een computer. Dus misschien ligt het ook wel aan mij.
Ook al gaf ik direct antwoord op de vragen, vervolgens moest ik soms toch wel 15  minuten wachten voordat de 'chatdokter' weer antwoordde.

Je moet dus wel geduld hebben.

Zelf vond ik het lange wachten nadat ik antwoord had gegeven vrij stressvol.
Nadat de zorgmedewerker voldoende informatie heeft verzamelt met jou in de chat, gaat ze overleggen met een arts en komt daarna terug met een antwoord.

Mijn conclusie over de App de dokter app

Ik vind de App de dokter app een hele fijne optie. Zeker als je een klacht hebt op een moment dat je niet bij je huisarts kunt aankloppen. Tegelijkertijd is het niet ideaal, en moet je telkens lang wachten op een volgend antwoord.
Maar het kan beter zijn dan niets!
Voor kleine, lichte klachten raad ik hem van harte aan!

Mijn ervaring met de App de dokter app

Mij heeft het in ieder geval enorm geholpen toen ik het op Kerstavond op de zenuwen kreeg vanwege mijn aanhoudende blaasklachten. Ik had al 2,5 antibiotica behandeling achter de rug, had nog last van een branderig gevoel. Dank zij de app de dokter app werd ik gerustgesteld!
De zorgmedewerker die mijn klachten inventariseerde had daarna overleg met een arts, en ze kwamen met de volgende conclusie dat het branderige gevoel waarschijnlijk veroorzaakt werd door al die antibiotica! Dat klonk mij inderdaad heel logisch in de oren, en ik kon die nacht tenminste slapen.
N.B. Fijne bijkomstigheid: je contact met de App de dokter app komt verder niet bij je huisarts terecht. Het is puur beperkt tot de app. Ik vond dat erg prettig.
Inmiddels heb ik er twee keer gebruik van gemaakt, waarvan één keer met videobellen. Beide keren werd ik heel goed geholpen.

De app de dokter app is 3 maanden gratis te gebruiken

Als je geen zorgverzekering hebt van Just, en dat heb ik niet, mag je de app 3 maanden gratis gebruiken. Je kunt de app gebruiken op:
  • Werkdagen van 7:00 tot 23:00 uur
  • In het weekend van 9:00 tot 21:00 uur
De app is gratis te downloaden in de Apple en Playstore.

Leestips zelfzorg


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *