Cashewnoten van de Lidl versus Jack Klijn

Ik ben dol op gezouten cashewnoten. En iedereen weet dat in (cashew)noten goede vetten zitten, dus ik beschouw het als onschuldige snackerij. Helaas zijn cashewnoten relatief duur, en zijn ze niet allemaal even lekker!

Zo haalde ik laatst de luxe noten van Jack Klijn, verleid door de belofte van 'twee halen, één betalen'. Maar hoewel de noten op zich lekker waren, vond ik ze zo flauw!

Veel lekkerder vind ik de gezouten cashewnoten (Alesso) van de Lidl, die voor een zeer vriendelijke prijsje van 89 cent, verkocht worden in een kek blikje.

Houd jij van cashewnoten?
Wat is jouw lievelingsmerk?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

13 reacties

 1. bij een goede notenwinkel worden de noten gebakken in zuivere arachide olie, is pinda olie, puur plantaardig, heeft geen negatief effect op het cholesterol gehalte in je lichaam. en noten zijn zo wie zo gezond. eet met mate, maar elke dag een handje noten is een onderdeel van de schijf, dus lekker en gezond, bij de Hema koop je toch ondergoed, en bij de Lidl en Aldi kan je prima suiker kopen, maar noten eet je toch omdat ze lekker zijn, Koop dan eens een beetje, maar echt lekkere verse!

 2. In principe zijn ze wel gezond, maar de meeste cashewnoten zijn gebakken in olie. Dat maakt dat ze weer verzadigde vetten hebben gekregen. Ze zijn heerlijk hoor, daar niet van! Als je cashewnoten bv bekijkt uit de natuurwinkel zijn die veel lichter van kleur omdat die nog niet gebakken zijn. Die bevatten nog de onverzadigde gezonde vetten.

  Consuminderen met Marianne

 3. Ik ben dol op cashewnoten maar eet ze niet vaak. Voor door het eten haal ik de euroshopper en voor de luxe heel heel heel soms op de markt. En dan zijn ze vaak nog warm, dan moet je oppassen dat ze bij thuiskomst niet al op zijn 😉

  Groetjes Isabelle

 4. Meestal van de Lidl.....Omdat ik vlakbij de grens woon en meestal in Duitsland boodschappen doe koop ik ze daar, de meeste Lidl-produkten zijn er 5 ct, 10 ct of meer goedkoper....
  Manlief is gek op de pinda's (zout), mijn favoriet zijn de cashewnoten en de notenmelange.

 5. Ik ben dol op ongezouten cashewnoten. 😀 Ik vind die van de Jumbo (olacy) lekkerder dan die van de AH. Die van AH zijn altijd wat zachter op de een of andere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *