Buisman Latte Macchiato in een pot vs. Buisman Latte Macchiato in zakjes

Mijn dochter heeft in de zakjes Latte Macchiato van Buisman de perfecte vervanger voor de Latte Macchiato van Nescafé gevonden.

Sterker nog, ze vindt versie van Buisman zelfs veel lekkerder. Uiteindelijk heeft de nieuwe receptuur van Nescafé hen dus een trouwe klant gekost. En het heeft Buisman een nieuwe klant opgeleverd.

Pot versie minder lekker!

Maar volgens mijn dochter moeten het wel echt de zakjes Latte Macchiato zijn, en niet de Latte Macchiato in een pot. Want volgens haar is die minder lekker.

Ik wilde die stelling wel eens onderzoeken!

Latte Macchiato van Buisman poeder uit het zakje en poeder uit de pot

Allereerst maakte ik een foto van beide poeders.

latte macchiato buisman
Buisman Latte Macchiato uit de pot
latte macchiato buisman
Buisman Latte Macchiato uit een zakje

Puur op basis van hoe het poeder er uit ziet, zie ik geen verschil! Beide zijn wit, met donkerbruine spikkeltjes. Dus toen heb ik de etiketten met de ingrediënten maar eens nader bekeken.

En dan zie je toch wel verschillen.

Ingrediënten Latte Macchiato Buisman in pot versus zakje

Buisman pot Buisman zakje
Hoeveelheid suiker niet vermeld 26% suiker
30% mager melkpoeder 18% mager melkpoeder
9,5% oploskoffie 10% oploskoffie

Hier in zit wel degelijk verschil. Bijvoorbeeld in het aantal calorieën per 100 gram. In de Buisman pot Latte Macchiato zitten 443 calorieën per 100 gram. In de zakjes variant zijn dat er 449. Het verschil is niet groot, maar het is er dus wel. Terwijl het toch om hetzelfde product gaat!

Latte Macchiato maken: zakjes versie en de pot versie

Bij de pot versie moet je 2 eetlepels poeder ca. 14,4 gram in een glas scheppen. En daar moet je 120 ml heet water bij doen.

In een zakje Latte Macchiato koffie van Buisman zit 18 gram poeder. Je moet 150 ml heet water toevoegen.

Ook hier dus weer verschillen in de hoeveelheden.

Kosten van een Latte Macchiato in een pot of zakje

Een pot Buisman Latte Macchiato kost 2,19. De zakjes versie kost 1,89.

Wat zegt Buisman er zelf van?

Ik mailde Buisman met de bevindingen van mijn dochter, en kreeg meteen de volgende dag al antwoord. Een tien voor snelle service Buisman!

Ze schreven dat de samenstelling van de Latte Macchiato in de pot en de Latte Macchiato in de zakjes inderdaad verschillend is. Dat mijn dochter verschil proeft, klopt dus volgens hen. Eén van de verschillen is de schuimlaag schrijven ze. Die is romiger en meer aanwezig bij de versie in de zakjes.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

8 reacties

 1. Hallo, ik snap het helemaal! Ik vind de zakjes ook lekkerder. Ik vraag me alleen af wat er met je lichaam gebeurd wanneer je elke dag zo'n zakje (of twee) neemt. Inmiddels ben ik er namelijk aan verslaafd, maar zou ik er best eens van aan kunnen komen. Heeft jouw dochter daar enige ervaring mee? Groet

 2. Bedankt voor de snelle reactie. Ik vind de Caramel versie van Buisman inderdaad ook erg lekker, ook voor de variatie. Het zal nooit een gezond product zijn helaas, maar ach; als je er genoeg bij beweegt en verder gezond eet kan het vast geen kwaad! 🙂

 3. Hallo,
  net als uw dochter ben ik ook weggegaan bij Nescafe nadat ik Buisman heb geproefd.
  Die van Buisman is romiger en zachter van smaak dan die van Nescafe.
  Van Buisman vind ik het product Koffie Compleet heel erg lekker en helaas volgens
  AH behoort dit product niet meer tot het landelijk assortiment en wordt het
  ook niet meer verkocht, echt ontzettend jammer! Ik heb dus allerlei Buisman koffie geprobeerd en die uit zakjes zijn inderdaad veel lekkerder dan van potjes. Ik moet ook toegeven dat ik de doosjes van Buisman koffie ook heel mooi vind dan die van Nescafe. Die van Koffie Compleet is trouwens 3in1: koffie, creamer en suiker. Echt behoorlijk jammer dat het niet meer wordt verkocht.

 4. "Eén van de verschillen is de schuimlaag schrijven ze. Die is romiger en meer aanwezig bij de versie in de zakjes".
  helaas hebben ze schijnbaar de receptuur van de zakjes nu ook aangepast, want de romige schuimlaag is bij de zakjes nu ook verdwenen.

 5. Helaas is de nieuwe samen stelling van buisman caramel, niet lekker de smaak is erg veranderd, na velen bussen caramel koffie vind ik het heel jammer dat de smaak erg is veranderd. Graag antwoord waarom het veranderd is en niet lekkerder is op geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *