Dopper drinkfles

dopper drinkfles

Na het lezen van een lovend artikel over de Dopper drinkfles in De Consumentengids was ik zo enthousiast over de Dopper dat ik er prompt drie bestelde. Over impulsaankopen gesproken...

Ik had beter mijn 24-uurs regel kunnen gebruiken want ze kostten me 12,50 per stuk...

Maar ik had visioenen van blije kinderen met handige flessen die nooit lekten, en een beter milieu. Ik kocht een rode, blauwe en groene Dopper drinkfles.

Hieronder mijn ervaringen.

Dopper drinkfles: omschrijving

Een Dopper drinkfles bestaat uit verschillende onderdelen. Dat maakt hem zo handig. De dop is bijvoorbeeld ook meteen een drinkbeker! Hier onder zie je dat:

Helemaal links zie je de fles zoals je die in je tas stopt. In het midden zie je hoe de dop als drinkbeker gebruikt kan worden. Zie hoe handig het onderstel is! Die valt niet zo maar om. En last but not least: je kunt ook heel ruig uit de fles drinken als je dat wilt.

Dopper drinkfles: in de praktijk

Op donderdagochtend fiets ik altijd 10 kilometer naar de stad. Maar nu met die tropische temperaturen kom ik daar enorm dorstig aan. Daarom besloot ik de Dopper drinkfles te vullen met spa rood en mee te nemen op de fiets. Zo kon ik onderweg mooi drinken.

Dat drinken ging prima. Maar wat me vooral opviel was hoe snel de spa lauw werd. Binnen een paar uur was mijn drinken niet lekker fris meer. Ook was alle prik verdwenen, ondanks het feit dat ik de dopper dop er goed had opgedraaid.


Maar goed, ik had in ieder geval geen dorst.

Dopper drinkfles: pas op dat je geen onderdelen kwijt raakt

We hebben de Dopper drinkflessen ondertussen zo'n twee jaar in huis. En inmiddels is één Dopper fles niet meer bruikbaar omdat de witte dop is kwijt geraakt... Vraag me niet hoe dat kan. Het is net zoals met de sokken. Maar ik wil hiermee maar zeggen, dat het weliswaar heel handig is dat de fles in onderdelen kan worden losgeschroefd, maar dat dit tegelijkertijd een nadeel kan zijn. Want daardoor kun je makkelijk een onderdeel kwijt raken.


Zie ook mijn post over Dopper doppen.

Mijn conclusie over de Dopper drinkfles

Ik vind het nog steeds een handige fles. Wel vind ik hem vrij groot. Hij is duidelijk groter dan een flesje water of spa dat je in de winkel koopt. En dat formaat vind ik eerlijk gezegd handiger.

Ook viel het me tegen hoe warm mijn drinken er in werd.

Toch zal ik de Dopper fles wel blijven gebruiken. Zeker zo lang het zo heet is. Maar eerlijk gezegd denk ik je goedkoper uit kunt zijn dan met een Dopper fles.

Praktische informatie over de Dopper drinkfles

De originele Dopper drinkfles kost 12,50. voor 17,50 heb je een gepersonaliseerde Dopper. Ook is er een sportfles variant.

Bij bol.com vragen ze maar liefst 18,95 voor een Dopper drinkfles! Je kunt hem dus beter op de officiële Dopper website kopen. Want daar kost hij maar 12,50.

Tip om drinken koel te houden in je Dopper

Wil je dat je drinken lekker koel is? Vul je Dopper drinkfles dan de avond te voren met water. (Niet helemaal vol doen, want dan kan de fles kapot gaan). En leg hem in de diepvries. Dan heb je de volgende dag heerlijk koel water. 

Je kunt een Dopper ook goed gebruiken voor water met een smaakjeBlijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

31 reacties

 1. Tuurlijk kan het goedkoper, de dopper gaat vooral over gezonder he. De fles is BPA vrij en ik denk dat 'ie o.a. zo populair is omdat steeds meer mensen zich realiseren dat "gewoon" plastic vaak heel giftig is én dat het eigenlijk heel slecht voor het milieu is om steeds nieuwe plastic flesjes water te kopen.

  O, en dat van die doppen is erg herkenbaar! Hier is ook regelmatig een onderdeel kwijt en nu zelfs een hele fles! Tot nu toe hebben we het steeds weer teruggevonden, ik hoop dat dat nu ook gebeurt...
  Groetjes, Anke

 2. Ik heb er vorig jaar ook eentje gekocht en hij bevalt me heel goed. Het water blijft inderdaad niet erg lang koud maar ja, 't is tenslotte ook geen thermosflesje. Wel een goed idee, trouwens, om het gevulde flesje in de vriezer te leggen als je weet dat je het de volgende dag nodig hebt. Wat je ook kunt doen is ijsblokjes aan het water toevoegen op het moment dat je het flesje mee wilt nemen. Zo blijft het water ook net even wat langer koel.

  Ik vind vooral het gezondheids- en milieuaspect van de Dopper belangrijk: niet iedere keer nieuwe plastic flesjes kopen (waarin het water óók niet koel blijft) én de Dopper is BPA-vrij. Wat ik ook prettig vind is dat je het flesje makkelijk kunt afwassen doordat je het uit elkaar kunt halen.

 3. Ik heb ook een dopper en ben er erg blij mee, ik leg de fles met tropische temperaturen thuis in de koelkast en drink daar dan uit of neem de fles mee op de fiets.

 4. Het is fijn dat je de Dopper gemakkelijk schoon kunt maken, maar toch blijf ik het geen prettig formaat fles vinden. En ik heb al een paar keer de beker eraf geschroefd in plaats van de dop. Ik hergebruik het liefst een oude waterfles. Een kleine voor in de handtas of een literfles in een strandtas. De truc met ingevroren water kende ik al.JBR

 5. Wij zweren bij de doppers! Ze mogen overigens niet in de vriezer, staat op de site van dopper.
  Ook wij zij af en toe doppen kwijt, of we laten de fles vallen en dan valt er een stuk van de dop af. Ik bestel eens in de zoveel tijd reserve doppen, dat vind ik erg makkelijk.
  Ik vind dat drinken met prik altijd vies wordt al het wordt overgegoten in een andere fles trouwens. Ik gebruik de doppers echt alleen voor water.
  Inderdaad wordt het net zo snel lauw als in een ander flesje maar je drinkt wel BPA vrij, wat mij betreft de belangrijkste reden om er uit te drinken.

 6. Ik heb een nepper gewoon bij de blokker gekocht voor nog geen 5,- hij is ter grote van een spa flesje dus handig om mee te nemen, hippe kleurtjes ik heb een knal rose en een blauwe.
  en er zit ook nog een handige drink tuit op die je open kunt draaien (heb je niet meteen zo groot gat)

  Ohja om je drinken koel te houden kun je ook gewoon je drink fles met inhoud in de zilverfolie draaien, drinkgat vrij houden en je drinken blijft heel lang koel.

  E.

 7. Mmmm, ik ben echt een dopper fan, al jaren...
  Wij hadden ze hier in huis al voor het echt een 'trend' werd.

  Ik vind net als sommige voorgangers het gezondheidsaspect van de Dopper erg fijn, het feit dat het BPA vrij is. Daarnaast kan die uit elkaar waardoor het goed schoon te maken is.

  Groetjes,
  Nathalie

 8. Ik heb er laatst eentje gekregen en hij staat nog in de kast. Wordt tijd om hem uit te proberen.
  Ik heb ook twee Kleen Kanteen roestvrijstalen flessen. Die gebruiken manlief en oudste zoon vaak. Die bevallen erg goed.
  Groetjes, VeggieMo

 9. Ik heb een metalen thermoskan. Met drinkbeker dop. Tien jaar oud. Lekvrij. Chemicaliënloos. Goed schoon te maken. En drinken koel, heet. Net wat erin zit. Geen koffie erin, dat is het enige dat je wel zou proeven.
  Ik heb een halve, hele en twee literkan. Doppers zijn alsnog van plastic. En van plastic moet je geen isolatie verwachten.

  Petra

 10. Dit bericht gaat rond op Facebook:

  Jan-Wim de Pont
  Ik zie vaak mensen trainen in een sportschool met een wegwerpflesje Spa Blauw of een ander merk. Dat flesje vullen ze dan continu bij uit de kraan. Op zich uiteraard heel goed, want zij drinken in ieder geval water. Maar wat weinig mensen weten, is dat zo'n wegwerpflesje is ontwikkeld om snel af te breken. Aan de binnenkant zit een coating. Zodra die coating met zuurstof in aanraking is geweest (dus zodra het flesje voor het eerst open is gegaan en leeg gedronken), gaat die coating laag loslaten en "vergaat" het flesje langzaam. Die coating laag die loslaat komt dan in kleine beetjes terecht in het water dat jij er opnieuw in hebt gestopt en opdrinkt. En neem van mij aan, de chemische samenstelling van die coating laag wil jij echt niet in je lijf hebben. De gevolgen op langere termijn kunnen desastreus zijn. Koop dus altijd een goede (sport)drinkfles, die gemaakt is van speciaal plastic dat geen chemicaliën achterlaat in het water dat jij drinkt.

 11. geen goede ervaring met dopper. binnen de kortste keren schimmel in de zacht plastic rand die in de dop zit. terwijl ik goed omspoel en laat drogen en alleen maar water gebruik!

 12. Ik heb ook zo'n flesje gekregen. Voorheen gebruikte ik op mijn werk altijd lege flesjes voor bruisend water (Saskia van Lidl), die flesjes zijn altijd sterker vanwege de koolzuurdruk die ze moeten verdragen. Op zich wel leuk zo'n flesje, maar aangezien ik altijd 2 halve liter flesjes tegelijk vulde, is het nu een dopper en 1 half liter flesje ;-).
  Er zit een gedeelte op de dopper die je kan losschroeven, en het vervolgens als een beker kan gebruiken. Leuk idee, maar laat ik heel eerlijk zijn, ik gebruik het nooit, en alle collega's die ook zo'n ding hebben gekregen, zie ik echt niet hun water in een bekertje gieten. Het flesje gaat aan de mond, drinken, en hup dop er op. Dus....

 13. Ik gebruik de dopper ook dagelijks. En wanneer ik met mijn zoontje (8 maanden) de deur uit ben, gebruik ik nu ook de beker zodat hij ook wat water kan drinken. Mijn oudste (8 jaar) drinkt ook graag uit het beker gedeelte. Het blijft een leuke gadget feature van de fles.

 14. Ik heb er 3 en ik wil er koolzuurhoudend water in gebruiken. Dopper zegt dat dit niet kan omdat er lekkage zal optreden. op mijn vraag wat er gebeurd als ik hem voor 2/3 vul, of een metalen Dopper koop. Antwoord: Alle Doppers gaan lekken. Als ik een klein flesje Spa rood gebruik lekt ie niets. Vreemd. Een metalen KleanKanteen lekt niet met die inhoud. Veel flessen zijn ook veel goedkoper dan de Dopper. De zwakte zit dus in de boven zijde. Beker en dop. de witte bekers verkeuren na verloop van tijd. hoe zit het met de beker van de dubbelwandige metalen flessen? koelen die niet sneller dan de rest van de fles? Dopper neemt niet meer de moeite om mijn mails te beantwoorden. Ik ben er klaar mee. Op Marktplaats gezet. Daar zal ik ze niet kwijtraken want er staan er heel veel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *