|

Hoelahoep: review fitness hoelahoep van de Action

hoelahoep met gewicht van de action
In juli 2015, inmiddels dus zo'n 9 jaar geleden kocht ik een fitness hoelahoep van 1,5 kilogram.

Die gebruik ik sindsdien dagelijks. Elke ochtend na het hardlopen hoelahoepel ik 10 minuten met mijn fitness hoelahoep. Deze fitnesshoelahoep kocht ik destijds bij fitnesshoelahoep.com.

Fitness hula hoop van de Action van 1,2 kg

Wat wil nou het geval? Ik kwam een fitness hoelahoep bij de Action tegen! Een fitness hoelahoep met gewicht.En voor maar 7,69. Ik besloot om hem te kopen, om hem te kunnen vergelijken met het veel duurdere model dat ik zelf heb.

Want het zou natuurlijk goed nieuws zijn, als de versie van de Action net zo goed is als de fitness hoepel van fitnesshoelahoep. Hieronder mijn bevindingen! Maar eerst nog even snel het verschil tussen een fitness hoelahoep en een 'gewone' hoelahoepel.

Wat is een fitness hoelahoep?

Een fitnesshoelahoep onderscheidt zich van een gewone hoelahoep, zoals je die bijvoorbeeld vindt bij de Intertoys, op twee manieren:

  1. Hij is zwaarder dan een gewone hoelahoepel.
  2. Hij heeft ribbels, met andere woorden hij is niet glad. Het idee is dat die ribbels/golven Deze het onderhuidse bindweefsel masseren. Dat verbetert je doorbloeding. Daarnaast zorgen de golven ervoor dat de buikspieren extra aangespannen worden, voor een extra effectieve training van de buikspieren. N.B. Inmiddels zijn er trouwens ook fitnesshoelahoeps zonder ribbels.

Fitness hula hoop van de Action

Net als de fitnesshoelahoep van fitnesshoelahoep.com moet je de fitness hoelahoep van de Action zelf in elkaar zetten. Dat was gelukkig niet moeilijk, en wijst zichzelf. Je hoeft niet eens de gebruiksaanwijzing te lezen.

De hoelahoep van de Action heeft de volgende eigenschappen:

  • Merk: Kaytan Sports
  • Gewicht 1,2 kg
  • Diameter van de hoelahoep: 100 cm
  • Golven

fitness hoelahoep van de Action

 

fitness hoelahoep van de Action

fitness hoelahoep van de Action

Laten we dit even vergelijken met de versie van fitnesshoelahoep.com

 

  • Merk: Weighthoop
  • Gewicht: 1,5 kg
  • Diameter van de fitnesshoelahoep: 100 cm
  • Golven

Het grootste verschil lijkt dus in het gewicht te zitten. Ik heb de hoelahoep van de Action geprobeerd, en hij doet het prima. Maar ik vind het gewicht zelf iets te licht. Hieronder de twee hoepels op elkaar: de bovenste is de versie van fitnesshoelahoep.com en de onderste is die van de Action.

fitness hoelahoep van de Action

Fitness hoelahoep van de Action in de praktijk!

In onderstaande video zie je mij met de fitnesshoelahoep van de Action. En daarna voor de vergelijking, met de fitness hoelahoepel van fitnesshoelahoep.com.

De hoelahoep van de Action

De hoelahoep van 32,95 van fitnesshoelahoep.com

Hoelahoep met gewicht Action conclusie


De fitness hoelahoepel van de Action is een prima hoelahoepel. Zeker als je nog niet zeker weet of hoelahoepen iets voor je is, is dit een laagdrempelig instapmodel. Maar wel sluit 1 van de stukken van de hula hoop niet helemaal goed aan. Kijk, verder kreeg ik hem niet:

fitness hoelahoep van de Action

Zelf zou ik de fitness hoelahoepel van de Action niet gebruiken, omdat ik liever een iets zwaardere hoelahoepel gebruik.

Lees ook Hoepelen en afvallen en mijn review van de lightbox van de Action.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *