Sandwichspread van de C1000 vies

Zelf ben ik er geen fan van: Sandwichspread.

Ik vind het altijd zo stinken! Waarschijnlijk omdat er ei in verwerkt is. Maar de kinderen vinden het lekker, en beleggen er graag hun boterham mee.

Sandwichspread: wat is het?

Sandwichspread is een soort pasta die je op je brood smeert. Het is een pittige, zoutige broodpasta. Dus compleet anders dan bijvoorbeeld chocopasta.

Ingrediënten zijn: wortel, bleekselderij, augurken, paprika en mosterd.

Sandwichspread van de C1000

Om kosten te besparen koop ik meestal een huismerkversie, maar het blijkt dat de huismerkversie van de C1000 een brug te ver is. De kinderen vinden het 'vies' en 'waterig'.

Ik ben verbaasd, want alle andere versies die voorbij zijn gekomen, bijvoorbeeld van de Albert Heijn, Aldi en Jumbo aten ze zonder commentaar.

Namen voor sandwichspread

Ik moet trouwens altijd wel lachen hoe ze een variant verzinnen op de originele productnaam! De C1000 versie heet 'Broodspread'. De Albert Heijn heeft 'Frisse broodspread', de Plus 'Fris broodbeleg', de Coop 'Sandwich salade'.

Houd jij van sandwichspread?
Welke smaak vind je het lekkerste?
En gebruik je een bepaald merk?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

19 reacties

 1. ik heb eens 1 keer zo'n potje sandwichspread gekocht.
  dat was dus 1 keer teveel.
  wat een vreselijk zure zooi was dat.
  een slok zoetzuur van de zilveruitjes is lekkerder dan dat.

  vind ik trouwens van de meeste maaltijdsalades ook.

 2. Hahaha! Wat een leuk onderwerp!
  Eens in de zoveel jaar koop ik een potje 'origineel' puur vanwege de nostalgie......
  In mijn jeugd logeerde mijn 4 jaar oudere nicht 's zomers bij ons thuis en dan wilde ze altijd zooooo graag 'spulletje', want dat kreeg ze thuis niet. Enne...... 'spulletje' is dus sandwichspread!

 3. Ik heb het nog nooit gekocht, geen enkel merk, want ik heb het vroeger ooit 1x gegeten en ik vond het zooo vies, vreselijk. Ik hou van ei, ik hou van allerhande (brood/toast)salades, maar dit vind ik vreselijk. Tenminste, toen. Nooit de neiging gehad om het weer te proberen 🙂

 4. Ik hou er zo nu en dan ook wel van, maar een hele pot is mij te veel om in huis te nemen. Jammer dat het allen in de grote (ja.. zelfs de kleine is nog te groot) verpakingen hebben.

  Maar áls ik het dan neem, dan de klassieke op een bruine boterham of de komkommer op een volkoren cracker. Mjammie... dat is me eigenlijk lang gelden... ;o)

 5. Hier vinden ze alle soorten sandwichspread op overgeefsel (KOTS dus) lijken. Nou kan ik het dus nooit meer eten zonder hier aan te denken (en jullie nu wrsl ook niet meer)....

 6. Hoi,
  nou ik moet zeggen , het is al jaren geleden dat ik voor het laatst sandwich spread heb gekocht en gegeten. Ze lusten het hier geen van allen. Ik ben de enige die het eet. Jaren geleden had je een tonijn versie. Ik weet niet of die er nu nog is, maar die vond ik wel lekker.
  Een hele fijne dag !!

 7. heeeeeeeeeeerlijk juist!
  Maar alleen de echte.. 😉

  Normaal ben ik ook van de huismerken, maar Nutella en Sandwichspread smaken origineel toch gewoon beter

  Ik ben niet zo'n fan van zoet-op-brood, maar probeer ook zo weinig mogelijk zuivel en vlees te eten, dus sandwichspread vind ik een geweldig alternatief!

 8. Nou, die gaat er hier wel door hoor! Meer dan een grote pot per week, maar dan wel uit de koelkast. Ik ben er blij mee, want het is hartig beleg. Inderdaad vinden wij die van de C1000 ook niet lekker (en dat is raar want over het huismerk van de C1000 ben ik over het algemeen beter te spreken dan over dat van de AH). Hij staat dus standaard op ons lijstje bij Albert.nl

 9. af en toe koop ik een pot en die gaat met smaak op, huismerk van Deen word hier net zo lekker weggesmikkeld als de echte.Zelf ben ik er niet gek op, maar ik snap wel dat het frisse, licht zurige aspect, op warme dagen wel lekker is als lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *