Grower's Cup Coffee Brewer

coffee brewer
Coffee Brewer vervangt koffiezetapparaat

In een tijdschrift las ik over de Grower's Cup Coffee Brewer.

Dat is een papieren zak, waarin gemalen koffiebonen zitten en zelfs een filter. Je gooit er kokend water bij, en vijf minuten later heb je een overheerlijk kopje koffie.

Grower's Cup is een Deens bedrijf.

Hoe het idee van de Coffee Brewer ontstond

Op een dag wilde Ulrik Skovgaard Rasmussen koffie zetten. Maar toen bleek dat de koffiefilters op waren! Geïrriteerd dacht Rasmussen: 'Waarom is het niet mogelijk om goede koffie te zetten zonder machines of speciale gadgets?'

Jaren later resulteerde dit in de Coffee Brewer!

Ik was wel benieuwd naar deze koffie en besloot zo'n zak Grower's Cup te kopen. De Grower's Cup Coffee is te koop bij winkels die kampeerspullen verkopen. Tot mijn verbazing bleek Doetinchem warempel een filiaal van Bever te hebben, ergens op een industrieterrein.

Dus ik ben er speciaal voor omgereden om zo'n zak Grower's Cup Coffee te kopen.

Is de Grower's Cup Coffee een goed alternatief voor gewone koffie? Ik testte het!

Grower's Cup Coffee: uiterlijk

Toen ik de zak Grower's Cup Coffee kocht was ik verbaasd over hoe plat hij was! Zeg maar gerust zo plat als een dubbeltje. Dat maakt hem natuurlijk wel supergemakkelijk om mee te nemen. Hoewel je er dus ook kokend heet water bij nodig hebt, en dus een snelkoker of pan. Dat is dan wel weer jammer.

Grower's Cup Coffee: gebruiksaanwijzing

Op de achterkant van de zak staan de 3 stappen die je moet zetten om koffie te zetten. Met een plaatje er bij zelfs.

Grower's Cup Coffee: in de praktijk

Ondanks de gebruiksaanwijzing vond ik het lastig om koffie te maken met de Grower's Cup Coffee. Vooral stap 1: 'Trek het rode koordje los' wilde maar niet lukken. Ik trok en ik trok, maar dat rode dingetje bleef stug vast zitten.

grower's cup coffee brewer
Trek het rode koordje los. Lukt niet!
grower's cup coffee product review
Geef de onderkant vorm zodat de zak kan staan
grower's cup coffee brewer
Meet 500 ml kokend heet water af
grower's cup coffee brewer
Hier ging ik de fout in! Het water had er aan de bóvenkant in gemoeten!

grower's cup coffee brewer review
Sluit rits sluiting aan de bovenkant. Wacht 5 minuten terwijl de koffie trekt.

grower's cup review
Het droevige resultaat: links de Grower's Cup Coffee die op thee lijkt. Rechts koffie van mijn  koffiefilterapparaat

Ik had het een beetje warm gekregen van dat rode koordje dat niet los wilde. Daardoor maakte ik vervolgens een cruciale fout. Ik goot het kokend hete water via de schenktuit naar binnen... In plaats van netjes via de bovenkant. Een fout die ik me nu pas realiseer.

Het resultaat, na 5 minuten trekken, was een koffie die vooral op thee leek. Uiteraard heb ik de koffie nog wel geproefd, maar erg lekker vond ik hem niet. De laatste stap 'Serveer en geniet' is dus mislukt!

Maar dat kan dus heel goed liggen aan het feit dat ik hem niet goed heb klaargemaakt.

Conclusie over de Grower's Cup Coffee

Ondanks de duidelijke gebruiksaanwijzing lukte het mij om het verkeerd te doen. Daardoor mislukte de koffie. En aangezien ik maar één zak had gekocht, kan ik het niet nog een keer proberen.

Het idee van de Grower's Cup Coffee vind ik goed, maar het is wel slim om het thuis eerst even te oefenen. Ook is het denk ik vooral een handig product voor kampeerders. Niet zozeer om thuis koffie mee te zetten.

Ervaringen met de Grower's Cup Coffee Brewer zijn van harte welkom!

Praktische informatie

Een zak Grower's Cup Coffee Brewer kost 2,45 bij Bever. Maar het is op meer plekken te koop. Klik hier om te kijken waar je het allemaal kunt kopen.

6 reacties

 1. Het feit dat je nu het water er van de zijkant hebt ingegooid ipv van bovenaf moet je zien alsof je een koffiepot helemaal vol hebt gegooid met heet water waarbij het water het filter misschien nog net aanraak. Vandaar de lichte kleur. Het water is nu nooit langs het filter gegaan en heeft de gemalen koffiebonen dus bijna niet aangeraakt

 2. Het ging even fout, nog een keer.
  Voor het kamperen gebruik ik altijd een " tante Betje" is stoffen zakje in een soort draadlus. Hiermee kan je oneindig vaak filterkoffie zetten. In een mok. Na afloop koffieprut bij de plantjes en het zakje omspoelen. Geen gebruiksaanwijzing nodig. Ooit denk ik 2 gulden bij Bever, maar ook makkelijk zelf te maken. Misschien is hetook nog wel te koop

 3. Dat is niet echt een positieve ervaring! Je hebt gelijk dat het koordje erg irritant is. Dat is er nu dan ook niet meer. Dat is nu een dopje dat heel gemakkelijk los en weer vast te klikken is.
  Het koordje is er eigenlijk al lang niet meer, ook de 500 ml zakken worden hier niet meer geïmporteerd,Je hebt dus gegarandeerd te maken gehad met erg oude koffie.
  Daarnaast komt het water niet of nauwelijks in verbinding als je het water inschenkt via de schenktuit, zo krijg je nooit goede koffie.
  Wij ( barista company) importeren coffeebrewer nu, alleen in 300ml verpakking en zo vers mogelijk/ Wil je nog eens proberen? laat dan maar even iets weten! check http://www.coffeebrewer.nl

 4. Het fijne is dat je de zak eindeloos kan blijven gebruiken, tot je het zelf wel eens genoeg vindt. Een hele campingvakantie bijvoorbeeld. De gebruiksaanwijzing staat als het goed is op de verpakking: Na gebruik de zak uitspoelen en het liefst laten drogen, (maar dat lukt bij mij niet altijd). Je eigen merk koffie afmeten en in de zak gebruiken. Werkt perfect. Altijd snel een verse kop koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *