Microvrezeldoekjes 4 soorten van de Aldi 1,99

microvezel doekjes

Bij de Aldi kocht ik een cilindervormige doos, met 4 microvezeldoekjes. Doekjes heb je immers niet gauw genoeg!

4 soorten microvezeldoekjes

Eenmaal thuis zag ik pas dat er 4 verschillende soorten microvezeldoekjes in zaten. Namelijk:

1. Glansdoekje: extra zacht voor krasvrije behandeling van spiegels en kranen
2. Badkamerdoekje: extra dikke kwaliteit voor veel absorpties
3. Wonderdoekje: microvezeldoek voor dagelijkse schoonmaak
4. Glasdoekje: voor het sstreeploos schoonmaken van glas en ruiten

Ik dacht eigenlijk dat ik gewoon vier algemene microvezeldoekjes had gekocht. Oftewel wat in deze doos doekje no.3 was: het Wonderdoekje. Wat maar weer eens bewijst dat je de verpakking goed moet lezen!

microvezeldoekjes
4 microvezeldoekjes Aldi

De 4 doekjes vergeleken

De 4 microvezeldoekjes voelen inderdaad alle vier anders. Toch zijn ze alle vier van hetzelfde materiaal: 85% polyester en 15% polyamide. Ook zijn ze van hetzelfde formaat: 35x40 cm.
Het verschil moet dus in de structuur zitten! Ik kon tenminste nergens op internet een omschrijving vinden van wat een 'glansdoekje' onderscheidt van een 'glasdoekje'!
 • Het blauwe doekje is het glansdoekje. Dit doekje deed me aan flanel denken. Het is glad. 
 • Het gele badkamerdoekje voelt bijna als een handdoekje. Het is vrij dik, en rul.
 • Het groene glasdoekje heeft hele lichte streepjes. Daardoor is het niet zo glad als het glansdoekje. Maar wel gladder dan het badkamerdoekje en het wonderdoekje.
 • Het roze wonderdoekje vond ik een lichte versie van het badkamerdoekje, en was wat ik eigenlijk wilde kopen.

Hoe werken de microvezeldoekjes?

Ik heb met het blauwe doekje mijn kranen gepoetst, en ik moet zeggen dat het ze enorm glommen daarna. Maar dat kan ook komen omdat ik ze met meer aandacht poetste dan normaal. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen dat die glans aan het glansdoekje te danken was.
Het roze wonderdoekje heb ik gebruikt om het aanrecht schoon te maken, de tafel af te vegen, en stof af te nemen. Het voldeed prima.
Het glas- en badkamerdoekje vond ik ook prettig.

Conclusie over microvezeldoekjes van de Aldi

De 4 verschillende microvezeldoekjes van de Aldi zijn prettige schooonmaakdoekjes. Ze doen wat ze beloven.
Als je naar de prijs kijkt, zijn ze echt een enorm koopje. Voor maar 1,99 heb je 4 doekjes. 
Ter vergelijking: één wonderdoekje van Tupperware kost maar liefst 9,95. Een glasdoek kost zelfs 12,95. Maar dan heb je er wel eentje met vierkantjes in de doek.
Ik heb nooit een Tupperware doekje gehad, dus ik kan de Aldi doekjes niet vergelijken. Maar puur op basis van mijn ervaring vind ik het fijne doekjes en kan ik ze aanraden. Ook mijn tante Marietje, die nog een 'echte' huisvrouw is van de oude stempel vind het goede doekjes.

Microvezeldoekjes worden tegenwoordig ook wel gebruikt voor ramen lappen.

In theorie heb je met een microvezeldoekje geen schoonmaakmiddel zoals Dasty meer nodig.

Heb jij ervaring met andere merken microvezeldoekjes? Laat het hier onder weten!

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

15 reacties

 1. Altijd een hekel aan microvezel doekjes gehad. Ik heb zeker nogal droge handen en dan kleven ze aan je handen. Ik heb er 2 maar vind ze helemaal niet prettig. Dat ligt aan mij natuurlijk anderen zullen het met je eens zijn. Doe mij maar katoen. Puur natuur en linnen voor de glazen en spiegels.

 2. Dat kleven doen ze bij mij soms ook wel. Maar ik heb altijd begrepen dat microvezeldoekjes extra goed schoonmaken! En dat je zelfs geen schoonmaakmiddel hoeft te gebruiken.

  Vandaar dat ik ze veel gebruik.

 3. Ik wil je toch teleurstellen wat de prijs betreft. hihi. Bij de Action zijn nog veel goedkoper. De wonderdoekjes dan. Je hebt de effen kleuren en de bedrukte kleuren, bv bloemenprint. Ik geloof dat die 45 cent kosten en de effen kleuren, Uit mijn hoofd durf ik het niet zeker te zeggen, maar goedkoper dan de bedrukten.
  Hier in ons dorp komen geregeld glazenwasbedrijven die effen doekjes halen omdat ze zo goed drogen. Als ik in de winkel kom zal ik kijken wat ze kosten.

 4. De Action is dus de Aldi de baas wat betreft prijzen! Dank voor de tip. En hoe is de kwaliteit van die van de Action? Als glazenwasbedrijven ze graag gebruiken vind ik dat wel een aanbeveling moet ik zeggen!

 5. Lees nu pas je reactie. Ik gebruik de doekjes al jaren. Verslijten haast niet. Af en toe koop ik er een paar bij omdat ik ze uiteindelijk voor de auto gebruik en dan krijg je zo'n zwarte strepen erop. Ik ben er zeer tevreden over.

 6. Ben meestal niet voor het dure maar de Jemako doeken zijn het best! Vooral het wafeldoekje en de droogdoeken, en ik heb veel soorten dus kan goed vergelijken. Heb geen aandelen, haha

 7. Ook ik ben groot fan van het merk Jemako!
  Kijk maar eens op http://www.jemako.com wat ze allemaal hebben.
  We hebben een boerderij, dus veel vliegen, maar ook nogal eens vogelpoep opde ramen.
  Met een emmertje met daarin een handschoen en een dikker dan regulier microvezeldoekje was ik de ramen. Met een droogdoek met wafelstructuur veeg ik de vochtige ramen streeploos droog. Geen raamtrekker meer, dus ook geen water op de grond. Verder gebruik ik de microvezeldoekjes voor alle schoonmaakwerkzaamheden. Ze kunnen op 60 graden in de wasmachine en knetteren niet als ze uit de droger komen 😉
  PS: ook ik heb geen aandelen, haha!

 8. Mijn mening is dat de dikke blauwe doeken met gele rand van de action het beste zijn. Ik ben zelf schoonmaker van beroep. De doeken zijn onverslijtbaar, kunnen misbruikt worden en absorberen vuil een vocht als de beste. Kosten 89 cent. Ik heb ook ervaring met de dure merken zoals greenspeed. Deze zijn ook goed maar zeker vier tot zes keer duurder. Een nadeel van de blauwe action doeken is dat ze vrij dik zijn en dat je flink kracht in je handen moet hebben om ze klamvochtig te krijgen.
  En jemako is prima naar de prijzen zijn schandalig hoog en het zeker niet waard. Met jemako wordt je echt opgelicht. Beter koop je dan pro doeken online. Deze zijn tegenwoordig ook voor particulieren beschikbaar. Duurder dan de action doeken maar vele malen goedkoper dan jemako

 9. Nou..die doekjes zijn vreselijk, blijven heel nat en streeploos zijn ze niet. Ik heb meer vertrouwen in de Aldi. Hema blijkt volgens revieuws ook fijne te hebben. 3 voor 1.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *