Sinaasappel pers + recept voor sinaasappelcake!

Nadat het vers geperste sinaasappelsap toch wat tegenviel, kocht ik bij de Blokker voor 4,95 een hand sinaasappel pers.
Hand sinaasappelpers
Deze hand sinaasappelpers bestaat uit twee onderdelen:
1. Bakje
2. Zeefje
Lekker basic dus! Het zeefje heeft een handvat, dat precies in het bakje past waardoor het zeefje stevig blijft liggen.
Sinaasappels persen met hand sinaasappelpers
Ik sneed 6 perssinaasappels door midden, en legde ze klaar op het aanrecht. Vervolgens ging ik aan de slag met persen. Ik kon er ongeveer 3 persen voordat ik het zeefje even moest schoonmaken. Maar dat ging vlot en makkelijk. Het persen ging prima, en ik had het gevoel dat ik echt alle sap er goed uit kreeg.

Conclusie over deze hand sinaasappel pers
Ik kreeg er wel een lamme pols van! Maar deze sinaasappel pers is goedkoop en supermakkelijk te gebruiken. Een prima aankoop. Als je echt veel sinaasappels moet persen is een electrische of zo’n echte hand sinaasappelpers waarbij je een hendel overhaalt waarschijnlijk fijner.
Maar voor nu ben ik erg tevreden over deze hand sinaasappel pers!
Hij is niet duur en effectief.
Simpel Sinaasappelcake recept
Sinds vers sinaasappelsap in diskrediet is gebracht, als zijnde net zo ongezond als een glas Fanta, drink ik het zelden meer. Volgens het officiële advies kun je beter gewoon een sinaasappel eten, dan het sap drinken. Maar weet je wat je ook kunt doen? Een sinaasappelcake maken!
Ingrediënten een sinaasappelcake (voor 1 cakevorm, ±20–22 cm)
Weet je, eigenlijk is dit gewoon het standaard recept voor een cake maar nu zit er een extra stap bij! En dat zijn stap 3 en 4. Dus als jij een cake kunt bakken kun je dus ook deze sinaasappelcake bakken.
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 sinaasappels (rasp en sap)
Stappenplan sinaasappelcake
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter of bekleed met bakpapier.
- Mix de boter en suiker romig met een mixer.
- Voeg de eieren één voor één toe, goed mixen na elk ei.
- Rasp de schil van de sinaasappels en voeg dit toe aan het beslag.
- Pers de sinaasappels uit en voeg 2–3 eetlepels sap toe aan het beslag.
- Zeef de bloem met bakpoeder en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak 40–50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker: als die er schoon uitkomt, is de cake klaar.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Tips
Voor extra smaak kun je 1 tl vanille-extract toevoegen. Vind je dit te moeilijk? Op thuisbakwinkel.nl kun je een kant en klare zak met sinaasappelcake mix kopen.

Sinaasappel pers tot slot
Als je geen sinaasappel pers in huis hebt, kun je ook een vork gebruiken. Dat is niet ideaal, maar beter dan niets.
Sinaasappel pers Action en meer
Geen zin om je in te spannen? Bij de Action verkopen ze deze sinaasappelpers:
Leestip
Wat zijn jullie ervaringen met sinaasappelpersen?
Ontdek meer van Review Eerst
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.


Ik heb er eentje van Tupperware en hij is denk ik te vergelijken met deze pers! Ik pers er vooral citroenen mee.
Ik heb er ook zo een van tuppertut;-) maar eerlijk in mijn sapcentrifuge komt er meer sap uit.(die is welliswaar meer schoonmaakwerk, maar kan ook meer ontsappen dan sinaasappelen…
Dat is wel een groot voordeel dan: meer sap uit de sinaasappels. Want ik vind perssinaasappels best prijzig heb ik gemerkt.
Waar gebruik je het citroensap voor Itha?
De mijne is elektrisch 20 eurocent van de r.m. Als de r in de maand is komt hij op het aanrecht en 2 sinaasappels pers ik dan kan het treffen de het glas vol is, anders helaas wat minder. Zo lekker. Vooral de groene perssinaasappels.
Ik heb een elektrische citruspers die nog van mijn moeder is geweest. Die gebruik ik om perssinaasappelen te persen. Zoals in de andere reacties al is aangegeven, haalt die meer sap uit je sinaasappelen.
Ik heb ook een heel eenvoudig handpersje met opvangbakje en die gebruik ik als ik alleen maar wat citroensap nodig heb. De laatste is simpeler schoon te maken uiteraard.
20 cent! Wat een geweldige rommelmarkt moet dat zijn geweest. Zijn groene perssinaasappels niet heel zuur? Ik zou denken dat die nog niet rijp zijn.
Ik vind het interessant om te lezen dat je met een electrische pers meer sap krijgt. Dat wist ik niet, en verrast me. Je zou toch denken dat je met je handen ook wel goed kunt persen.
Ik heb een heel eenvoudige elektrische citruspers die al jaren meegaat. Je haalt met een elektrische pers inderdaad meer sap uit citrusvruchten, heb ik ervaren.
Best balen eigenlijk dat zo'n elektrische het beter doet! In dit geval is duurder dus wellicht beter.
Het meeste sap krijg je natuurlijk binnen als je de sinaasappels gewoon opeet, krijg je ook nog alle vezels binnen. Veel minder werk en niets schoon te maken, behalve misschien een mesje, ;);), Leontine
Ik gebruik ook vaak citroensap. Vaak door gerechten (linzensoep, curry, salade, als onderdeel van een marinade etc). Dus ik pers vaker citroenen of limoenen dan sinaasappels.
Mariska
Voorheen gebruikte ik ook altijd een handsinaasappelpers, tot het moment dat ik de automatische sinaasappelpers ontdekte in een supermarkt. De sinaasappelsap smaakt erg goed, het kost minder tijd en het is even vers. Ik overweeg om ook zou een machine voor thuis aan te schaffen, hebben jullie enig idee waar deze te koop zijn?