Herbruikbare siliconen deksels 2,99 bij Kruidvat

Herbruikbare siliconen deksels

Ik was bij Kruidvat voor opzetborstels voor mijn elektrische tandenborstel, en kwam daar herbruikbare siliconen deksels tegen.

Omdat bij ons thuis altijd deksels verdwijnen, en ik bovendien graag minder afval wil hebben, kocht ik deze herbruikbare siliconen deksels. 
Voor 2,99 kun je iets nog wel eens proberen tenslotte.
Hieronder mijn ervaringen met deze herbruikbare deksels.

Herbruikbare siliconen deksels Kruidvat

Toen ik ze uit de kartonnen doos haalde, dacht ik eerst dat er maar 1 bewaardeksel was! Dus ik was al een beetje teleurgesteld. Maar toen zag ik dat de twee kleinere bewaardeksels zaten vastgekleefd aan de grote.

Herbruikbare siliconen deksels kleven aan elkaar

Ik pelde ze van elkaar af, wat overigens nog niet eens zo eenvoudig was. Ze waren behoorlijk plakkerig! Bovendien ging elk bewaardeksel ook een beetje samenklonteren aan zichzelf als het ware. Maar uiteindelijk maakte ik onderstaande foto van deze herbruikbare siliconen deksels.
Herbruikbare siliconen deksels

De informatie op de verpakking over deze bewaardeksels

Op de verpakking staan de volgende eigenschappen vermeld:
  • De herbruikbare siliconen deksels zijn dermate rekbaar dat je ze ook prima over kleinere potten en borden kunt doen. Huh? Ik zou denken dat rekbaarheid vooral handig zou zijn voor dingen die groter zijn dan de bewaardeksels.
  • Je kunt ze makkelijk schoonmaken. Dat vind ik inderdaad heel belangrijk, en voordat ik ze kocht heb ik ook eerst gecontroleerd of ze in de vaatwasser konden.
  • Je kunt er fruit en groente 'vers' en 'schoon' mee houden.
Herbruikbare siliconen deksels

Ze mogen beslist niet in de oven of magnetron, maar lijkt me logisch.

Herbruikbare siliconen deksels in de praktijk

De herbruikbare siliconen deksels zijn niet wat ik ervan gehoopt had. Ik verwachtte dat ze stevig zouden vastkleven aan een bord of kom. Maar dat doen ze totaal niet. Daardoor is het effect vooral dat je iets over een bakje of kom heen legt. Voor mijn gevoel doet dit weinig voor het bewaren van voedsel en dergelijke.
In onderstaand filmpje zie ik hoe ik tevergeefs probeer het herbruikbare siliconen deksel strak over het kommetje te spannen.

Mijn conclusie

In mijn beleving zijn deze herbruikbare siliconen deksels van Kruidvat een grote miskoop. Ze doen totaal niet wat ik had verwacht.
Maar als ze inderdaad net zoiets zijn als een doek over een bakje leggen, dan is dit misschien wel normaal.
Hoe dan ook, ik raad ze beslist niet aan.
Zonde van het geld.

Leestip

Lees ook mijn review van de Dumil afdekhoesjes van de Action.
Hoe dek jij bakjes, borden etc af om voedsel vers te houden en te bewaren?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik kocht laatst van die dingen bij de Dirk. Maar die hebben een opstaand randje waardoor ze meer over de rand van een kom heen vallen. Maar ze laten soms toch los. Toch ben ik er wel blij mee, met die van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *