Hamburgermaker: Hamburger press van Supernova
Sinds ik dat enge boek De Boodschappencoach heb gelezen, maak ik mijn hamburgers het liefst zelf. Bij de Lidl koop ik biologisch rundergehakt, en daar maak ik hamburgers van met een hamburgermaker.
Zelf hamburgers maken
Ik doe een ei, paneermeel, gehaktkruiden en wat zout door het gehakt, en kneed het tot gehaktballen. En die gehaktballen druk ik plat, totdat ze op een hamburger lijken. Ik maak altijd hamburger uit de oven op vrijdag. Maar mooi worden ze meestal niet. Daarom besloot ik te investeren in een hamburger maker. Dat is een handig apparaat waarmee je mooie hamburgers kunt maken van gehakt.
Hamburgermaker
Na even googelen kwam ik terecht op cookinglife.nl. De goedkoopste hamburgermaker kost daar 6,50. Helaas kwam daar nog wel 3,85 aan verzendkosten bij. In totaal betaalde ik dus 10,95. De prijzen van een hamburgermaker varieerden van 6,50 tot 79,-.
Hamburgermaker van Supernova
De hamburgermaker arriveerde in een behoorlijk grote doos. En daarin zat in een klein doosje de hamburger maker. De hamburger maker van Supernova is van kunststof, en heeft een vrolijke groene knop. Toen ik hem uit het doosje haalde viel hij onmiddellijk uit elkaar. Een gebruiksaanwijzing zit er niet bij. Blijkbaar vinden ze de vier foto's op de zijkant van het doosje zo duidelijk, dat je het daarmee moet kunnen.
Toch had ik best graag een kleine gebruiksaanwijzing gehad! Zo duidelijk zijn die vier foto's niet.
Hamburgers maken met de hamburger maker
Het eindresultaat
De hamburgermaker schoonmaken
Eindoordeel over de hamburgermaker van Supernova
Conclusie over deze hamburgermaker
Ontdek meer van Review Eerst
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Maar worden ze er dan ook lekkerder van? Want alleen voor de wat mooiere vorm (die je na het bakken zo te zien weer totaal kwijt bent) vind ik het wel een heel dure gadget. In de categorie: zonde van mijn geld.
Ik denk dat een hamburger maker de smaak niet beïnvloed. Hoogstens de structuur. In dit geval leverde het dus dikkere hamburgers op. In die zin smaakten ze anders dan normaal.
Zelf zou ik nooit zo'n ding kopen omdat we nooit hamburgers eten. Maar als je het gehakt uitrolt met de deegroller en dan met een schaaltje, bakje of kopje er hamburgers uitsteekt net als met koekjes, ben je een stuk goedkoper uit. Wel folie om de deegroller doen.
Een goede tip! Bedankt. Die ga ik zeker proberen. Die hele dikke hamburgers vond ik toch niet zo lekker.
Het zou werkelijk niet in mijn hoofd opkomen of bij het zien verleidt worden om zo iets te kopen.
Mij wel! Het leek me superhandig!
Xenos heeft ze ook. Mijn man vond het wel echt een cadeau voor mij. Nog nooit gebruikt. Ik wil er nog een keer vega burger of falafel burgers mee gaan maken.
Yep ik heb deze ook, maar dan van de Xenos, kost een paar euro. Bij mij komen er mooie dunne hamburgers uit, soms blijven ze inderdaad wel plakken. Bij mij valt ie trouwens niet uit elkaar, ik moet zelfs hard trekken om 'm uit elkaar te halen om 'm schoon te maken. Ik gebruik 'm regelmatig!
Ik ben ook ooit voor dit ding gezwicht. Eén keer gebruikt. Wat een gedoe. Conclusie: in de kast bij de overige overbodige aankopen...
De mijne ligt ondertussen ook in de kelder... Ik vond de hamburgers gewoon veel te dik, waardoor ik relatief veel meer gehakt nodig had. Een duur ding dus.
Ik heb in het slagersvak gezeten en wat helpt is een zakje om de maker te doen dan plakt het niet. Of folie over het gehakt en dan drukken.
Succes
Bedankt Renate. Dat klinkt als een handige tip! Maar ik ben geloof ik vooral afgeknapt op de enorme dikte van de hamburgers...