|

Hamburgermaker: Hamburger press van Supernova

hamburgermaker
Sinds ik dat enge boek De Boodschappencoach heb gelezen, maak ik mijn hamburgers het liefst zelf. Bij de Lidl koop ik biologisch rundergehakt, en daar maak ik hamburgers van met een hamburgermaker.

Zelf hamburgers maken

Ik doe een ei, paneermeel, gehaktkruiden en wat zout door het gehakt, en kneed het tot gehaktballen. En die gehaktballen druk ik plat, totdat ze op een hamburger lijken. Ik maak altijd hamburger uit de oven op vrijdag. Maar mooi worden ze meestal niet. Daarom besloot ik te investeren in een hamburger maker. Dat is een handig apparaat waarmee je mooie hamburgers kunt maken van gehakt.

Hamburgermaker

Na even googelen kwam ik terecht op cookinglife.nl. De goedkoopste hamburgermaker kost daar 6,50. Helaas kwam daar nog wel 3,85 aan verzendkosten bij. In totaal betaalde ik dus 10,95. De prijzen van een hamburgermaker varieerden van 6,50 tot 79,-.

hamburgermaker

Hamburgermaker van Supernova

De hamburgermaker arriveerde in een behoorlijk grote doos. En daarin zat in een klein doosje de hamburger maker. De hamburger maker van Supernova is van kunststof, en heeft een vrolijke groene knop. Toen ik hem uit het doosje haalde viel hij onmiddellijk uit elkaar. Een gebruiksaanwijzing zit er niet bij. Blijkbaar vinden ze de vier foto's op de zijkant van het doosje zo duidelijk, dat je het daarmee moet kunnen.

Toch had ik best graag een kleine gebruiksaanwijzing gehad! Zo duidelijk zijn die vier foto's niet.

hamburger maken

Hamburgers maken met de hamburger maker

Nadat ik het gehakt voor de hamburgers klaar had, stouwde ik op goed geluk gehakt in de hamburger maker. Daarna zette ik hem op de kop op een broodplank en duwde de groene knop naar beneden. En warempel, daar lag een prachtige hamburger!
hamburger maker
Maar toen ik er nog een paar wilde maken, bleven ze een beetje plakken. Ik moest ze voorzichtig uit de hamburger maker halen. Er komen mooie dikke hamburgers uit deze hamburger maker. Sterker nog, ik kon maar 3 hamburgers maken met de hoeveelheid gehakt die ik had. Ze zijn dus veel dikker dan de hamburgers die ik normaal maak.

Het eindresultaat

Ik bak mijn hamburgers altijd in de oven. Zo zijn ze minder vet. Ze zien er best netjes uit.
zelfgemaakte hamburgers
Het resultaat.

De hamburgermaker schoonmaken

Nadat ik de hamburgers in de oven had geschoven, maakte ik meteen de hamburger maker schoon. Want zo'n propere huisvrouw ben ik ; ) Toen liep ik tegen een volgend probleem aan: hoewel de hamburger maker steeds uit elkaar valt, kun je het gedeelte waar het gehakt in moet niet uit elkaar halen. Daardoor vond ik het wat lastig om de hamburger maker schoon te maken. Ik geloof wel dat het gelukt is, maar dat zou makkelijker moeten zijn.

Eindoordeel over de hamburgermaker van Supernova

Ik geef deze hamburger maker een 6,5. Je kunt er best mooie hamburgers mee maken, maar ik vind ze erg dik. Bovendien bleven ze, op de eerste na, in het apparaat kleven. Dat het apparaat voordurend in losse onderdelen uit elkaar valt, vind ik ook niet zo fijn.

Conclusie over deze hamburgermaker

Wie van hele dikke hamburgers houdt, zal deze hamburger maken zeker kunnen waarderen. Maar zelf heb ik het idee dat ik misschien toch beter een duurder model had kunnen kopen.
Ook omdat je zoveel gehakt nodig hebt voor 1 hamburger. Ik denk dat ik de volgende keer weer mijn eigen methode gebruik: gewoon een gehaktbal plat slaan.
De hamburgerpers van de Action vind ik fijner.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Maar worden ze er dan ook lekkerder van? Want alleen voor de wat mooiere vorm (die je na het bakken zo te zien weer totaal kwijt bent) vind ik het wel een heel dure gadget. In de categorie: zonde van mijn geld.

  2. Zelf zou ik nooit zo'n ding kopen omdat we nooit hamburgers eten. Maar als je het gehakt uitrolt met de deegroller en dan met een schaaltje, bakje of kopje er hamburgers uitsteekt net als met koekjes, ben je een stuk goedkoper uit. Wel folie om de deegroller doen.

  3. Yep ik heb deze ook, maar dan van de Xenos, kost een paar euro. Bij mij komen er mooie dunne hamburgers uit, soms blijven ze inderdaad wel plakken. Bij mij valt ie trouwens niet uit elkaar, ik moet zelfs hard trekken om 'm uit elkaar te halen om 'm schoon te maken. Ik gebruik 'm regelmatig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *