Wat is een goede robotstofzuiger?

wat is een goede robotstofzuiger
Wat is een goede robotstofzuiger?

Ik ben echt dol op mijn robotstofzuiger en zou niet meer zonder willen.

Dankzij mijn robotstofzuiger wordt mijn keuken nu echt dagelijks gestofzuigd. Bovendien komt hij onder stoelen en lage plekken, waar ik zelf denk ik niet zo vaak zou komen.

Maar wat is de beste robot stofzuiger die er is?

Ik ben namelijk nogal vrekkig, en wil er niet al teveel geld aan uitgeven. Maar er zijn dus robotstofzuigers die bijna 1000 euro kosten.

Is het nodig om zoveel geld uit te geven voor een goede robot stofzuiger?

Met andere woorden, zijn de beste robotstofzuigers ook de duurste?

Laten we eens kijken wat de Consumentenbond zegt over de beste robotstofzuiger!

Consumentenbond beste robotstofzuiger

Er is een recent onderzoek van de Consumentenbond naar robotstofzuigers! De stofzuiger die zij als beste testen krijgt niettemin niet meer dan een 7,3.

Wat is een goede robotstofzuiger? Beste uit de test

Als beste uit de test komt de Rowenta X-Plorer Serie 95 RR7987 met een 7,3. De Beste Koop is de Neato D8 Intelligente Robotstofzuiger. Deze krijgt een 7,2.

Dat is een ruime voldoende, maar het valt me op dat er dus geen achten of zelfs negens worden gegeven.

Waarom is dat?

Een robotstofzuiger is minder goed dan een gewone stofzuiger

Volgens de Consumentenbond kan een robotstofzuiger minder dan een  gewone stofzuiger. Volgens hen is hij vooral geschikt om dagelijkse ontbijtkruimels en binnengelopen zand op te zuigen. Volgens hen komt hij niet in alle kleine hoekjes en kieren, en is hij ook niet geschikt voor hoogpolig tapijt.

Ze vinden het ook een nadeel dat je het stofbakje moet legen. Zelf vind ik dat juist leuk om te doen! Ik vind het heerlijk om te zien hoeveel vuil hij voor mij heeft opgezogen. Hoe meer, hoe beter wat mij betreft.

De duurste robot is niet de beste robotstofzuiger

Wat me in ieder geval opvalt bij de test van de Consumentenbond is dat de duurste robot zeker niet de beste robotstofzuiger is!

Sterker nog, de duurste stofzuiger kost 1200 euro en krijgt een onvoldoende: 5,1!

De robotstofzuiger van het bekende merk Miele krijgt zelfs maar een 4,7 van de Consumentenbond. Ik was ook benieuwd naar het testoordeel over de Roomba robotstofzuiger, omdat dit een bekend merk is. Maar ook die krijgt maar een 5,9.

Reoverview over robotstofzuigers

Een andere website waar je beoordelingen vindt van robotstofzuigers is Reoverview. Bij hen scoren de Roborock robotstofzuigers erg goed. Volgens hen is de Roborock S7 de beste robotstofzuiger. Deze krijgt van hen een score van 95 van de 100.

De Consumentenbond geeft de Roborock S7 een 6,8.

De Beste uit de test, Rowenta, wordt door Reoverview trouwens ook goed beoordeeld met een score van 90.

Mijn robotstofzuiger kostte maar 99 euro

Ik heb een iLife robotstofzuiger. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat hij twee keer kapot is gegaan, en dat ik toen een nieuwe heb gekocht.

De prijs van mijn iLife robotstofzuiger is heel wisselend. De laatste keer kon ik hem kopen voor maar 99 euro. Het loont dus om prijzen te vergelijken.

Waarom kocht ik toch weer een iLife robotstofzuiger als hij kapot ging?

Toen mijn robotstofzuiger stuk ging, probeerde ik eerst een ander merk, namelijk een Zoef Sien  robotstofzuiger. Maar die viel me enorm tegen wat betreft kwaliteit.
Vandaar dat ik toch terug ging naar iLife. Het fijne aan mijn iLife robotstofzuiger vind ik de combinatie stofzuigen en dweilen. Bovendien vind ik dat hij prima zuigt, en hij komt overal.

Wat is een goede robotstofzuiger? Mijn conclusie

Hoewel de Consumentenbond niet hoger komt dan een 7,2 als het gaat om robotstofzuigers, vind ik ze echt een aanrader. Ik vind dat de mijne in ieder geval een prima stofzuiger, en de dweilfunctie vind ik mooi meegenomen.
En ja, je moet inderdaad obstakels uit de weg zetten zodat de robotstofzuiger niet ergens achter haakt, maar is dat ook niet zo met een gewone stofzuiger?
Dat vind ik dus geen groot bezwaar.
Uiteindelijk denk ik wel dat als je zelf stofzuigt en daarna dweilt het schoner wordt dan met een robotstofzuiger, maar dat vraagt veel meer tijd en inspanning.
Op z'n minst vind ik de robotstofzuiger een aanrader om de boel dagelijks bij te houden. Je kunt dit dan bijvoorbeeld aanvullen met 1 x per week zelf stofzuigen en dweilen.

Robotstofzuiger kopen

De goedkoopste robotstofzuiger die ik kocht kostte 99 euro. Maar er zijn ook stofzuigers die meer dan 1000 euro kosten. Het goede nieuws is dat dit niet persé ook de beste robotstofzuigers zijn. Reken gemiddeld op een bedrag tussen de 100 en 500 euro.
Wat vind jij van een robotstofzuiger?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *