|

Luizen bestrijden: de strijd van een moeder!

anti luis middeltjes

Het is weer die tijd van het jaar, en ook wij vielen er dit jaar aan ten prooi: luizen! En met vijf kinderen en een eigen haardos die ook verdacht jeukte betekende dat grote stapels was, en een heleboel gedoe wat betreft luizen bestrijden

Luizen bestrijden met

In deze ongelijke strijd van luizen bestrijden zijn alle middelen wat mij betreft geoorloofd, en dus heb ik ze bestreden met zoveel mogelijk wapens. Namelijk:

Luizen bestrijden met luizenkammen

De blauwe en oranje kammen zijn de kammen die de apotheek me heeft aangesmeerd. Je kunt ook het bijgeleverde kammetje dat bij shampoos zit gebruiken. Helaas breekt dat bij het minste of geringste, maar die hebben wel als voordeel dat je de luizen echt in je kammetje ziet zitten, en dat is erg motiverend. De apotheek luizenkammen moet je uitkloppen op een wit papier. Dat vind ik toch minder leuk.

Luizen bestrijden met luizenshampoos

Nadat ik een jaar geleden voor een schrikbarende 60 euro antiluismiddelen had gekocht, heb ik dit keer het huismerk van de Kruidvat voor zo'n 5,95 gekocht. Makkelijk aan te brengen en zonder al te kwalijke dampen. Daarmee heb ik de kinderen behandeld, en vervolgens heb ik hun haar ook nog gewassen met de Milliumshampoo.

Millium shampoo

Het meeste vertrouwen heb ik in de Millium Shampoo, waarmee ik nu de kinderen om de dag was. Helaas kost een fles gemiddeld 15 euro, maar bij mijn lokale kapster waren ze voor 8 euro te koop! En als je verzekerd bent mij Menzis kun je het daar voor een tientje bestellen. Overigens heb ik gehoord dat Millium Shampoo de neten niet doodt, maar als je het om de dag gebruikt hoeft dat geen probleem te zijn lijkt me.

Overigens is de Kruidvat luizenshampoo ook zeer bruikbaar voor extreme kapsels!

anti luis middeltjes

Mezelf heb ik wel gewoon blootgesteld aan kwalijke stoffen door Pioderm Lotion te gebruiken. De stank was letterlijk adembenemend, en het voelde alsof de huid rondom mijn ogen weg brandde. Wat een rotspul.

Vervolgens heb ik de autostoelen en kussen besproeid met Paraspray.

Terwijl iedereen met stinkende haren zat te wachten terwijl de shampoo haar werk deed, heb ik ze allemaal hun bed laten afhalen en alle wasgoed op 60 graden gewassen.

Op dit moment, een week later, zijn we luizenvrij.

Ik zeg het voorzichtig, want luizen zijn geduchte tegenstanders....

Dus als iemand tips heeft dan hoor ik het graag!!!

Een voor allen, allen voor een!!!

Luizen bestrijden update na twee weken

We zijn nog steeds niet luizenvrij! Aaaargh!

Ik ga stug door met de Millium Shampoo, en was daarmee om de dag de haren van de kinderen en mezelf. Maar aangezien mijn vertrouwen in dit product begint te slinken, heb ik mezelf gisteren ook behandeld met priodermshampoo. Deze stonk veel minder dan de lotionversie.

Wat ik er bovendien handig aan vond was dat het uitstekend werkte als cremespoeling waardoor de haren heel goed door te kammen waren met een luizenkam. Dit in tegenstelling tot de Millium Shampoo die weliswaar beweert 2-in-1 te zijn, maar waar het haar vol klitten van blijft.

Niettemin: ik heb de hele dag al jeuk, dus ik vraag me af of het heeft geholpen.

Lees ook alles over die andere plaag voor moeders: Waterwratjes!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Leuk zo'n tip over aloë Vera. Maar luizen springen echt niet. Tenzij je ze buiten de gastheer of gastvrouw op een papiertje legt.. Dan willen ze in een doodsangst nog wel 5 cm hoog springen.

  Het beste middel isaltijd nog structureel op de juiste (!) manier kammen. Dagelijks en dan 2 weken lang. Mijn kids hebben inmiddels een hekel aan de kam 🙁 ( maar hebben na 2 weken geen luizen meer )

 2. Als distributeur van pure Aloe Vera producten van Forever Living Products heb ik vorig jaar de Aloe First spray gebruikt tegen het vervelende luizen probleem. Helemaal super! Het stinkt niet en de luizen vinden het niet lekker. Het is een puur natuur product dat ook gebruikt wordt als bescherming voor je haar. Wel moet je buiten sprayen en kammen, want het gebeurde zelfs dat luizen er gelijk afsprongen. Voor 473 ml betaal je 24,26, maar het is het zeker waard is mijn mening. Interesse? Bel 06-18550586.

 3. Kruidvat luizenshampoo gebruikt....het bijgeleverde kammetje was van zeer slechte kwaliteit en de luizen leefden gewoon nog!! Het hielp niets!

 4. Ik heb ook al een tijdje te kampen gehad met het luizenprobleem en dat met een krap bugdet. Ik ben tot de ontdeking gekomen dat remedies uit grootmoederstijd nog helemaal zo gek niet zijn.
  1 deel azijn (0.32 bij de Aldi)en 4 delen warm water. Dat in te haar wrijven, handdoek erom en even een uurtje ( of twee) laten zitten. Intussen eten koken en eten bijvoorbeeld. En daarna uitspoelen en kamen. Werkt heel goed. En dan heb je al die duren middeltjes niet nodig. Wel een paar keer doen en goed blijven kamen (minstens 2 weken) Je moet er wat voor over hebben.
  Een weetje de neten laten makelijker los door de zuur in de azijn

 5. Tsja, dé tip heb ik ook niet, al ben ik al een jaar bezig met een glanzende cariére als luizenmoeder op de basisschool. Ze hebben mij zelfs leidster van het clubje moeders (waar blijven de vaders met dit soort karweitjes?)gemaakt, waarschijnlijk vanwege mijn ruime ervaring...
  Hier hebben we er ook regelmatig last van gehad en dat was geen pretje. al de keren dat we naar Ethiopie gingen namen we luizen mee als souvenirs van 0.5 centimeter! Die waren echter zo dood, nog niet bestand tegen de chemicalien, maar de 'oud-hollandsche' luizen waren niet weg te krijgen! Ik heb in Africa geleerd je er niet meer druk over te maken, gewoon elke dag kammen en ja, na een maand waren we ze eindelijk kwijt..

 6. Het beste middel: de electrische luizenkam ( op batterijen). En geen wasgoed wassen, dat hoeft niet meer. Lees de europese regels daar maar over na. Nederland was het enige land die nog vasthield aan wassen op 60 graden. Maar luizen die een tijdje buiten het lichaam van een mens leven gaan vanzelf dood......
  Gr. Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *