Goedkoop printen: printpapier en inktcartridges tips

Goedkoop printen
Dit is mijn printer! Met een retourticket dat ik uitprintte

Door schade en schande heb ik geleerd dat goedkoop soms duurkoop is.

Je kunt als consument wel altijd het onderste uit de kan willen wat betreft prijzen, maar soms heeft dat tot gevolg dat je een miskoop doet. Zo kocht ik ooit voor 1 euro een eiersnijder bij de Action die bij thuiskomst al kapot bleek te zijn.

Je kunt iets ook té goedkoop willen hebben.

Goedkoop printen

Maar dat neemt niet weg dat ik graag zo voordelig mogelijk uit ben. Bijvoorbeeld als het gaat om printen. Als het gaat om inkt en papier, dan wil ik daar op zich zo min mogelijk geld aan uitgeven.

Printpapier van de Action

Daarom koop ik mijn printpapier en printerinkt meestal bij de Action. Of het papier dan van goede kwaliteit is, maakt me niet zoveel uit. Het papier van de Action is goed genoeg. Ik gebruik het onder andere om:

  • Interessante artikelen uit te printen.
  • Treinkaartjes te printen.
  • De kinderen printen er soms werkstukken mee uit.
  • Soms kom ik op internet leuke printables tegen, die ik uitprint en ophang.
Het printpapier van de Action vind ik daar echt prima voor. Het papier houdt de inkt goed genoeg vast, en het is bijvoorbeeld niet zo dat als je er met je hand overheen veegt er vieze vlekken ontstaan. Niets mis mee dus.

Printerinkt van de Action

Ook de printerinkt van de Action werkt bij mij prima. Het is wel de truc om van te voren even goed thuis te kijken welk type printerinkt je moet hebben voor jouw printer. Noteer het merk en de code. Wij hebben bijvoorbeeld een inkjetprinter van Canon MP540. Vooral dat laatste is belangrijk om te weten.
Hieronder een overzicht van de 6 inktcartridges die ze op dit moment bij de Action verkopen:
Inktcartridges Action
Ter vergelijking: bij goedkoopprinten kosten bijvoorbeeld de Canon inktcartridges 550/551XL 14,82.

Mijn conclusie over goedkoop printen

Voor huis, tuin en keukengebruik printen kun je vaak prima kiezen voor een huismerk versie van printpapier en printerinkt. Ik koop de mijne bij de Action, en dat gaat prima.
N.B. Bij sommige mensen werkt een printer soms niet goed met een huismerk inktcartridge. De printer herkent dan bijvoorbeeld de cartridge niet. Of ze krijgen lelijke vegen op hun print, of een streperig resultaat.
Maar mijn Canon MP450 doet het prima met het printpapier en printerinkt van de Action.

Consumentenbond: officiële inkt geef het mooiste resultaat

Op de site van de Consumentenbond vind je een handig overzicht van hun testresultaten van diverse printerinkten. Zij concluderen dat de officiële inkt het beste resultaat geeft. Maar veel huismerk printerinkten zijn ook goed zeggen ze. En bovenal een stuk goedkoper.
Zie ook mijn post over Action inktcartridges.
Wat voor type printerinkt gebruik jij? En waar koop je het?Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *