Hema ultra elastisch katoenen hemd krult op

Ze waren in de aanbieding bij de Hema: van die hele soepele hemdjes, in leuke kleuren. Op de verpakking stond: 'Ultra Stretch Cotton'. En een maataanduiding van S t/m L oftewel: 'One size fits all.'

Ultra soepel hemd van de Hema

Dit soepele hemd bestaat dan ook uit maar liefst 21% elasthan! Ter vergelijking: meestal is dit 2% of als het veel is 10%. Geen wonder dus dat deze hemdjes echt iedereen passen.

Verleid door de soepele stof kocht ik een blauwe en een rode. Ze waren namelijk in de aanbieding. De gewone prijs lag rond een tientje, en ik kocht er twee voor 12 euro.

Elastisch hemd van de Hema kruipt omhoog : (

Maar toen ik het hemd voor het eerst aantrok, bleek het vrijwel meteen een miskoop. Dit super elastische hemd blijft namelijk niet goed zitten! Het krult aan de onderkant op tot een rolletje. En vervolgens schuift het steeds verder omhoog. Dat voelt heel vervelend! Op een gegeven moment zat het hemd halverwege mijn buik...

Op onderstaande foto zie je de natuurlijke plek waar dit hemd uitkomt. Eenmaal daar blijft het wel zitten, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn!

ultra elastisch hema hemd
Super elastisch hemd van de Hema

Hier onder zie je het opkrullen:

Het hemd krult vanaf de onderkant omhoog

Conclusie

Dit ultra elastische hemd is waardeloos omdat het heel erg opkruipt. Elastisch is het wel, maar het zit heel vervelend. Ik vind het dus geen aanrader.


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

15 reacties

 1. Ik ben zelf erg weg van de roze merino hemden van Ice.breaker. Ja, duur, 30 euro in de aanbieding. Maar met twee red ik me prima, en ze zijn dun en erg warm swinters en cool zomers.
  Hiervoor had ik trouwens ook Hema hemden, lang genoeg en goed aan het lijf aansluitend. Die gebruik ik nooit meer, hm, die mogen wel naar de kringloop.

  Groet,Greet

 2. Is dat 30 euro per hemd Greet? Ze klinken wel prettig.

  Ik heb ook andere hemden van de Hema, die minder elastisch zijn, en die zitten wel goed. Ik denk dat de hemden die ik hier bespreek gewoon té elastisch zijn geweest, en dat ze daardoor gaan opkrullen.

 3. Hier kwam ik ook achter toen ik hem had gekocht en een avondje aan had 🙁 Wat een rotding zeg ! Helaas al gedragen. . . op een feestje . . . . heel de avond dat hemd naar beneden moeten trekken *zucht*

 4. Ik heb hetzelfde! Om die reden heb ik het hemd nog maar af en toe aan. Als ik een hoge onderbroek aan heb met extra dikke elastiek (boxershort) dan blijft het hemd net hangen. Maar die spanning steeds is niet fijn.

  Gr Renee

 5. Hoe had je anders kunnen ervaren of je er tevreden mee was? Een klantenservice is er juist om klachten te behandelen. Niet alleen maar om ongebruikte artikelen te ruilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *