Hema vestje review

hema vestje review

Al jaren draag ik graag vestjes. Vaak is dat een Hema vestje.

Vestjes zijn ideaal.

Waarom ik zo dol ben op vestjes

In de winter kan ik, dankzij een vestje, een t-shirt met korte mouwen dragen. In de zomer gebruik ik vestjes als ik het koud krijg of als een soort jas. In een trui zul je mij niet gauw zien, want dan voel ik me opgesloten. Het fijne aan een vestje vind ik dat het soort trui is die je dankzij de knoopjes kan opendoen!

Hema vestjes

Ik heb vooral basic vestjes van de Hema, en via Vinted kocht ik een aantal vestjes van WE. Van die laatste vind ik de kwaliteit overigens beter dan van de vestjes van de Hema. Daarnaast heb ik ook een paar vestjes van C&A en H&M. Wat me wel opvalt bij de vestjes van de Hema is dat ik vaak een gat krijg bij de oksel. Daar zitten ze dus niet optimaal in elkaar.

Vestjes kopen bij Vinted

Sinds ik Vinted heb ontdekt vind ik vestjes nieuw kopen eigenlijk zowel onzin als zonde van het geld, want op Vinted kan ik hele mooie vestjes kopen voor vaak nog geen tientje inclusief verzendkosten. Vooral de vestjes van WE vind ik erg mooi.

Nieuw Hema vestje gekocht: damesvest rib Ornelia blauw

Maar op 21 februari is mijn jongste dochter Teuntje jarig, en omdat te vieren ging ik met haar koffiedrinken bij de Hema. En zo kon het gebeuren dat ik een nieuw Hema vestje kocht. Het kwam vooral door de kleur van het vestje, dat verkocht wordt onder de naam damesvest rib Ornelia blauw.

Behalve de kleur onderscheidt dit damesvest zich van mijn andere vestjes door de fijne ribstructuur, het model en dus de mooie kleur blauw. Daarnaast houd ik van dit model, dat wat weg heeft van een gilet maar dan met mouwen!

Lila vestje van de Hema

In plaats van verstandig te zijn, en het bij één vestje te houden, liet ik mij vervolgens verleiden tot nog een vestje. Ook weer het damesvest rib Ornelia maar dit keer in zacht lila. Ik denk dat het kwam door de belofte van het voorjaar die deze zachte pasteltint uitstraalde. Hieronder zie je de achterkant van het Hema rib vestje:

Eenmaal thuis voelde ik me toch een beetje bezwaard. In nog geen 2 uur had ik 50 euro uitgegeven aan twee vestjes, terwijl ik al best veel vestjes heb. Maar goed, ik draag vestjes voortdurend. Dus ik houd mezelf voor dat het een 'goede investering' was.

Maar hoe is de kwaliteit van dit rib vestje van de Hema?

Hema vestje review

materiaal hema vestje

Hieronder de belangrijkste specificaties van dit vestje van de Hema:

  • 83%viscose en 17% nylon
  • De pasvorm is aansluitend. Ook dat vind ik belangrijk, want ik houd niet van baggy vesten en shirts. Tegelijkertijd moet het ook weer niet loeistrak zitten.
  • Het is ongeveer 61 centimeter lang voor maat M. Ik wil beslist niet dat mijn vestjes heel lang zijn. Dit kan net. Op de foto bovenaan zie je hoe dit vestje valt. Ik ben 1 meter 70 en draag een maag S.
  • V-hals

Hoe valt dit Hema vestje?

Als ik het vestje aan heb, en omlaag kijk, dan vind ik dat het wel een klein beetje gaapt.

En onderaan vind ik het een beetje slordig afgewerkt.

hema vestje review

Mijn conclusie

Hoewel ik de prijs-kwaliteitverhouding niet geweldig vind, ben ik wel blij met mijn twee vestjes. Ze zitten lekker, en ik vind ze leuk. Ik ga er zeker nog jarenlang plezier van hebben.

Hema vestje kopen?

Deze vestjes hangen op dit moment in de Hema winkels, maar je kunt ze ook online bestellen. Het vestje is te koop in de kleuren zwart-wit, kobaltblauw en lila. De maten zijn van S t/m XL.

Dit Hema ribvestje kost 25 euro.

Wat vind jij van vestjes? En wat is jouw favoriete model vestje?


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *