Wibra warmtepleister

wibra warmtepleister review

Ik kocht een Wibra warmtepleister.

Dat kwam zo.

Halverwege de nacht werd ik er mee wakker: pijn in de nek!

Zo'n twee keer per jaar heb ik last van een pijnlijke, zere nek en ga ik door het leven als een hele goedkope kermisattractie. Zo eentje die stijfjes heen en weer beweegt met zijn hoofd. Want de kleinste beweging met mijn hoofd doet dan al pijn. En zelfs bij niezen gebruik je je nekspieren heb ik ontdekt…

Twee paracetamols hielpen nauwelijks tegen de pijn, maar toen herinnerde ik me dat ik ooit bij de Wibra een doosje warmtepleisters had gekocht voor maar 1 euro.

Wibra warmtepleister

Warmtepleisters leg je in je nek of rug, net waar het pijn doet, en vervolgens worden ze heel warm en dat werkt weldadig op de verkrampte (nek)spieren. Normaliter kocht ik wel eens warmtepleisters van Hansaplast bij de Kruidvat, en dan tel je zo 8 euro neer voor twee pleisters die je slechts 1 keer kunt gebruiken. Ik vind het dus een dure aanschaf. Maar ja, ze hielpen wel tegen de pijn.

Warmtepleisters van de Wibra

Met weinig vertrouwen maakte ik het doosje warmtepleisters van de Wibra open, want wat kun je verwachten voor maar 1 euro?! Het doosje bevatte twee warmtepleisters, en ze waren wat kleiner dan die van de Hansaplast. De verpakking was makkelijk te openen, en ik plakte het ding eenvoudig in mijn nek. En toen slaakte ik een zucht van verlichting! Heerlijk die warmte in mijn nek. Ik voelde mijn nekspieren ontspannen. Ik ben dus heel tevreden over de Wibra warmtepleister.

Wibra warmtepleister: niet langer dan 2 uur laten zitten

Het enige minder fijne moment was toen ik de Wibra warmtepleister weer moest verwijderen. Toen vergat ik de pijn in mijn nek  even, door de pijn van het verwijderen van de pleister. AUAUAUAUAUAUAUAU! Nou moet ik wel zeggen dat ik lang haar heb, en dat ik dat vrij slordig omhoog had gestoken in mijn haast die pleister in mijn nek te leggen.

Toen ik de Wibra warmtepleister lostrok, trok ik dus ook wat haren mee. Bovendien had ik de pleister langer dan de voorgeschreven twee uur in mijn nek laten zitten. Ik heb namelijk veel moeite met maat houden, en denk altijd: 'Als een beetje helpt, dan helpt meer vast nog beter!' Dus ik weet niet in hoeverre de pijn van het verwijderen te wijten is aan mijzelf.

Warmtepleister: wat zit er in?

De Wibra warmtepleister bevat de volgende ingrediënten:

 1. Gezuiverd water
 2. ijzerpoeder
 3. active kool
 4. sodium choloride
 5. vermiculite

Wibra warmtepleister: Conclusie

Ik vond de warmtepleisters van de Wibra geweldig. Zeker voor die prijs. En de weldadige warmte woog op tegen de pijn van het verwijderen van de warmtepleister.

Andere Warmtepleisters

Als je even googlet blijken er vele merken warmtepleisters te koop te zijn, en uiteraard heeft ook de Action ze wel eens in het assortiment.
Een review van de warmtepleister van de Action lees je hier. Ook vind je op hetzelfde blog een review van de warmtepleisters van het Pleisterhuis.

 • De Kruidvat verkoopt warmtepleisters van het Kruidvat huismerk voor 5,49.
 • Warmtepleisters van het merk Voltaren kosten 9,99 bij bol.com en mag je maar liefst 10 uur op je huid laten zitten.
 • Bij het Pleisterhuis verkopen ze ook pleisters voor 1 euro per stuk.

Action warmtepleisters

action warmtepleister

Warmtepleisters van de Action zijn verbijsterend goedkoop! Voor maar 89 cent koop je twee Action warmtepleisters! Daarnaast verkopen ze ook warmtepads bij de Action. Dat zijn geen pleisters, maar ze blijven ook wel kleven aan je huid:

action warmtepads

Warmtepleisters: gevaarlijk?

In een uitzending van Tros Radar in 2008 wordt gewaarschuwd voor warmtepleisters: ze kunnen brandwonden veroorzaken. De meeste warmtepleisters komen dan ook met een gebruiksaanwijzing. Zo moet je ze nooit op een beschadigde huid gebruiken en je goed houden aan het aantal uren dat je de pleister mag laten zitten.

Ik heb een vrij gevoelige huid, en kan bijvoorbeeld veel dagcrèmes niet verdragen omdat mijn huid dan helemaal gaat branden. Maar voor mij persoonlijk werkte de Wibra warmtepleister in mijn nek goed, en liet geen irritatie achter.

Leestip

Exfoliating socks ervaring

P.S. Deze Wibra warmtepleister review schreef ik in 2012. De warmtepleisters die Wibra nu verkoopt zijn van een ander merk. Verder zijn alle gegevens geupdate en vind je nieuwe informatie over bijvoorbeeld de Action warmtepleister!


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

17 reacties

 1. Ik geloof dat de pleister ook echt warm wordt. Zo voelde het in ieder geval wel.

  Maar zo'n kersenpit kussen is denk ik een goed alternatief. En inderdaad: daar zitten ook geen rare stoffen in, en is vaker te gebruiken.

 2. Ik ken hier wel een goedkoop en absoluut pijnloos alternatief hiervoor. Castor olie packs. Helpt ontzettend goed en je kunt ze steeds opnieuw blijven gebruiken ook geen kans op enge bijwerkingen. Give it a try! Google: "castor oil pack" en je vind er genoeg info en how too's over.

 3. De rescue werkt het best als het meteen gebruikt wordt. Maar je kunt het natuurlijk altijd nog proberen en de rescue is ook handig bij andere stress zoals tandartsbezoek, examens etc.

  En nog over ibuprofen. Het voordeel van dit middel is dat het ook ontstekingsremmend werkt. Nadeel is de wat grotere kans op bijwerkingen.

  VeggieMo

 4. Ik denk altijd wel als ik die pleisters zie liggen, handig, zal ik ze kopen, maar dan vind ik ze eigenlijk weer te duur ( goedkope versies zag ik nog nooit, moet eens vaker naar action denk ik) en ik vind een warme kersepit kussen trouwens wel echt HEERLIJK, en die kun je vaker gebruiken en daar zitten ook geen gekke stoffen in.
  Mijn man kreeg vorige week tijdens de hondetraining, toen het ijs en ijskoud was een soort grote theezakjes die den handen verwarmen, wat hij erg lekker vond.Die werden dus echt warm, worden de pleisters ook echt warm of geven ze warme sensaties door de prikkelende stoffen op de huid?

 5. Dank voor de info. Afgelopen jaar had ik vreselijke rugpijn. Ik nam diclofenac, iemand begeleidde me bij van alles. De volgende dag wandelde ik verkrampt naar een goede masseuse dichtbij. Thuis gekomen, kon ik zelfs al weer het vloerkleed naar buiten brengen om te kloppen.
  Schuldhulpmaatje maakte mijn kamer beneden schoon. Ik ben nogal van doorpakken in saaie klusjes.
  Gelukkig heb ik (nog). Weinig problemen, een warmtepleister in voorraad hebben lijkt me handig.

 6. Heb je wel de druppels in huis? Je kunt ook vier druppels rescue remedie in een neutrale olie doen en dat op je huid smeren. Is voordeliger. Olijfolie is een verwarmende olie. Kokosolie is verkoelend.
  Ik werk hier thuis veel met de bachbloesems, ik heb er de opleiding voor gedaan.

  Groetjes en beterschap!
  VeggieMo

 7. Bedankt voor de tip VeggieMo. Ik heb eigenlijk niet eens ibuprofen in huis, maar dat is dan misschien toch wel handig. Rescue creme van Bach ga ik ook onthouden. Want pijn in de nek is echt pijnlijk!

 8. Ik ken die warmtepleisters helemaal niet. Ik doe graag een warme sjaal om als ik pijn in mijn nek heb en bij pijn in mijn rug kan ik kiezen uit een warmwaterkruik en een elektrische warmte deken.
  Het kan zijn dat paracetamol niet sterk genoeg is bij zware pijn, dan helpt ibuprofen beter. Ik pak sowieso altijd ibuprofen want bij mij werkt paracetamol niet.
  Als je merkt dat je door een verkeerde beweging de pijn in je nek schiet zou je rescue creme van Bach kunnen proberen om erop te smeren of de rescue remedie kunnen innemen. Heb je kans dat je lijf ook sneller uit de spierstress schiet.

  Groetjes, VeggieMo

 9. Mijn schoonmoeder gebruikte er dit weekend enkele toen we op een marktje stonden, zij had er van bij action. Daar stond op dat het nooit op een ontbloot lichaamsdeel mag, zelfs niet de warme kant van het ding en al zeker niet ergens op plakken...

 10. Ik heb een granenkussen in gebruik de laatste tijd (vroeger een kersenpitkussen maar dat mag ik niet meer in bed nemen van
  mijn halve trouwboek....hij vindt dat het stinkt 😉
  Het granenkussen is ook langer en kan bv. ook in je nek leggen.
  Het ruikt naar versgebakken brood als je het opwarmt in de
  microgolfoven 😉
  Ik neem het ook mee als het koud is en ik al voor mijn man ga
  slapen....dan kan ik veel vlugger slapen omdat het bed dan
  sneller warm is.
  Hopelijk is je nek vandaag beter!
  Bedankt wel voor de tip...ik kende die warmtepleisters niet.
  Ik ga zeker eens rondkijken.
  liefs

 11. Ik heb 30 min geleden de warmte pleister van de wibra op mijn rug geplakt ivm fybromyalgie ik voel nog geen warmte.
  Voor mij geen goedkope pleisters meer iigv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *